• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۲۶۸۵
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۱
صفحه نخست » عمومی

مشورت باحقوقدانان بین المللی برای پیگیری فاجعه منا

معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزیر امور خارجه تاکید کرد: فاجعه منا را قطعاً پیگیری می کنیم چون امر رهبری است که فرمودند نباید فراموش شود و در حال مشورت با همه حقوقدانان بین المللی هستیم.

حسن قشقاوی درمصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره آخرین اقدامات ستاد پیگیری فاجعه منا گفت: این ستاد با اقدام خانم امین زاده معاون حقوقی رئیس جمهور و نیز ستاد دیگری در وزارت امور خارجه تشکیل شده است که مدیرکل کنسولی و حقوقی ما در جلسات آن حضور فعال دارد.
وی افزود: باید واقعیتی را به افکار عمومی بگویم، تجربه کمیته حقیقت یاب این است که یا دو کشور باید به تراضی برسند که به مجامع حقوقی مثلاً دیوان بین المللی کیفری ارجاع شود یا مجامع بین المللی مانند شورای حقوق بشر، سازمان همکاری اسلامی یا مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصمیم بگیرند.
قشقاوی گفت: در هر دو صورت همکاری عربستان برای موفقیت در این زمینه لازم است، البته می توان دادگاه های محلی تشکیل داد همچنان که قوه قضائیه و دادستانی این کار را انجام دادند اما واقعیت این است که تأثیر این کار حتماً منوط به همکاری عربستان است.
معاون وزیر امور خارجه افزود: این یک حقیقت است گرچه ممکن است برخی به صراحت نگویند اما بنده معتقدم باید به افکار عمومی به صراحت بگوییم، این پرونده در حال پیگیری است و جلسات ستاد هم برگزار می شود.
قشقاوی گفت: اقداماتی مانند برگزاری دادگاه های خودمان یا برپایی دادگاه محلی در عربستان البته با همکاری این کشور موثر است اما اگر نخواهند همکاری کنند چکار می شود کرد؟ مگر اینکه در ارجاع این پرونده به مرجعی بین المللی با هم توافق کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به کارشکنی عربستان در پیگیری این پرونده آیا قصد شکایت از این کشور را ندارید؟ افزود: شکایت کردن یک موضوع است و تأثیر آن موضوعی دیگر، ما قطعاً پیگیری می کنیم چون امر مقام معظم رهبری است.
قشقاوی گفت: در حال مشورت با حقوقدانان بین المللی در این باره هستیم زیرا بحث جانباختگی افراد بی گناه مطرح است و اصلاً نمی شود در قبال خانواده های داغدار بی تفاوت بود و هیچ چیز حتی مسائل سیاسی بی تفاوتی در این باره را توجیه نمی کند.
وی افزود: با این حال باید توجه داشت که تفاوت دستگاه دیپلماسی با دستگاه های دیگر این است که حتماً میزان تأثیر و رأیی که در این پرونده به ما می دهند مدنظر است.
قشقاوی گفت: به عنوان نمونه اگر این موضوع را در سازمان همکاری اسلامی مطرح کنیم اگر رأی کمی بیاوریم شاید اثرش منفی تر باشد پس تفاوت دستگاه دیپلماسی با دیگر دستگاه ها این است که ما تأثیرات عملی تعداد آراء و میزان نفوذ اقداممان را حتماً باید بسنجیم.
وی افزود: به همین علت به طور مستمر در حال پیگیری و بررسی این موضوع هستیم و به سفرایمان در خارج از کشور گفته ایم که ارزیابی مستمر داشته باشند.
معاون وزیر امور خارجه گفت: این موضوع را در سمینار سفرا نیز مطرح کرده ایم و هر کار لازم باشد فروگذار نخواهیم کرد و پیگیری این موضوع را وظیفه خود می دانیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رتبه سوم کشوری دو دانش آموز کیش در جشنواره جوان خوارزمی
ایران جوان و جوانی جمعیت
نظارت بر قیمت مرغ گرم و کالا‌های اساسی در ارومیه
فراخوان عمومی معرفی مادران ارزش آفرین کیش
برخورد قاطع پلیس اشنویه با تخلفات ترافیکی؛ صدور ۹۲۰ برگه جریمه در ۱۰ روز
۲ فوتی در حادثه رانندگی محور سرای – گمیچی
دهمین کاروان ترویج بهره وری کشاورزی در شهرستان نقده
حذف اقتداری از مسابقات اسکواش رنکینگ جهانی در هند
دهمین کاروان ترویجی کشاورزی در سلماس به راه افتاد
ادامه ناامنی دختران و زنان انگلیسی در معابر عمومی
تجلیل از سربازان در سپاه خوی
نامه بیش از ۲۰۰ چهره برجسته به منظور آزادی رهبر فلسطینی
ادامه روند کاهش دمای هوا در سمنان
افتتاح واحد مسکونی مددجویی کمیته امداد در روستای (کهریزه محمودآباد) بوکان 
خشم مردم سومالی از توهین ترامپ
تشدید برخورد پلیس راهور گیلان با پارک خودرو‌ها در پیاده‌راه‌ها
شتاب‌گیری نوسازی روستا‌ها و پایان بازسازی مناطق زلزله زده خوی
نیوزویک: ضرورت پیگرد قانونی وزیرجنگ آمریکا به جرم جنایت جنگی
دانشگاه مهمترین نقطه قوت نظام اسلامی
انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی در انتظار ابلاغیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)