افزایش میزان امید به زندگی در ایران
میزان امید به زندگی در کشور با 23 سال افزایش به 73 و نیم سال رسیده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی
امروز در جمع اعضای هیات علمی و جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سمنان ، گفت : این شاخص جهانی در ایران در طول 3 دهه گذشته 23 سال افزایش یافته است.
دکتر رضا ملک زاده گفت :کاهش چشم گیر مرگ میر افراد زیر پنج سال ، مادران باردار و کنترل و ریشه کن شدن بیماری های مزمن و واگیردار عفونی از مهمترین عوامل ارتقای این شاخص بوده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بارزترین چالش بیماری های حال حاضر کشور را چاقی و پر وزنی دانست و گفت : بر اساس تحقیقات انجام شده 30 تا 35 درصد غذاهایی که ایرانی ها در طول روز مصرف می کنند اضافه بر نیاز بدن است.
ملک زاده افزود: علاوه بر پایین آمدن شاخص تحرکات بدنی و ورزش، میزان مصرف کالری در خوراک روزانه هر ایرانی از 2 هزار کالری به 3 هزار کالری افزایش یافته است.
وی دچار شدن نیمی از جمعیت ایران به فشار خون و بیماری دیابت در سنین بعد از 55 سالگی را از عوارض مصرف اضافی خوردنی ها دانست و تاکید کرد : علاوه بر اثرات سوء چاقی، بیمارهای مزمن غیرواگیر مانند سرطان ها، مصرف سیگار و مواد مخدر بخصوص تریاک، مهمترین عامل مرگ و میر، ناتوانی و از دست دادن سالهای مفید زندگی در بین ایرانیان است.
معاون وزیر بهداشت همچنین از تحصیل 57 هزار دانشجوی دوره دکتری تخصصی (PHD) در رشته ها و گرایش های مختلف پزشکی و درمانی خبر داد و گفت : ایران به لحاظ برخورداری از نیروهای جوان متخصص در رتبه های برتر دنیا قرار دارد و استفاده از توان و تخصص این افراد در بخش پژوهش های کاربردی در دستور کار این وزراتخانه قرار دارد.
این مقام مسئول وزرات بهداشت ، اجرای طرح های ملی؛ پزشک پژوهشگر، دستیار پژوهش، جذب هیات علمی پژوهشگر، ایجاد بیو بانک در دانشگاههای علوم پزشکی و تکمیل طرح ثبت بیماریها در زیر مجموعه معاونت پژوهش و فناوری را از برنامه های سال جدید برشمرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان نیز در این نشست با ارائه گزارشی از فعالیت های تحقیقاتی این دانشگاه گفت : در سال گذشته 204 مقاله و طرح پژوهشی ارائه شده است.
به گفته دکتر علی رشیدی پور، برای 11 طرح بزرگ تحقیقاتی تولید محور دانشگاه علوم پزشکی سمنان نیز اعتبار پژوهشی بالغ بر یک میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.