خبرگزاری صدا و سیما گزارش میدهد؛
بهار، فصل عطسههای پی درپی و حساسیت های سخت درمان
بهار، فصل عطسههای پی در پی و حساسیت های سخت درمان است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، اگر در فصل بهار بهشدت آبریزش بینی دارید و با نخستین عطسه، درگیر عطسه های پیاپی یا به اصطلاح قطاری شده اید شواهد نشان می دهد که گرده افشانی درختان، شما را به حساسیت های این فصل دچار کرده است.
علائم سرماخوردگی محدود به 2 تا 3 روز و همراه با تب و کسالت و خستگی است این در حالیست که علائم حساسیت زا به هیچ عنوان با تب همراه نیست و در مدت کوتاهی هم درمان پذیر نیستند.
دکتر سالک مقدم متخصص آسم و ایمونولوژی در این خصوص گفت: سرماخوردگی، بیماری ویروسی است و در صورت عفونت های گلو و دستگاه تنفس فوقانی نیازمند تجویز آنتی بیوتیک است اما در حساسیت بیشتر علائم به صورت آبریزش مداوم بینی، سوزش چشم و بینی و عطسه های پی در پی بدون تب و کسالت عمومی است.
بنا بر این گزارش؛ سرما خوردگی بیشتر از یک هفته طول نمی کشد، اما حساسیت (آلرژی) ممکن است و گاها با درگیری راه های هوایی تحتانی و آسم بروز می کند و روزها و ماه ها نیز ادامه دارد اگر شما نیز شب ها با سرفه از خواب بیدار می شوید ممکن است سرفه ها، نشانه ای از آلرژی باشد و باید با مراجعه به پزشک مشکلاتتان بیشتر بررسی شود.
این متخصص آلرژی (حساسیت) و ایمونولوژی ادامه داد: گرده افشانی درختان و گیاهان در این فصل با تحریک سلول های تنفسی همراه بوده و در افرادی که زمینه ژنتیکی دارند به بروز علائم آلرژی منجر می شود که برطرف کردن علائم حساسیت نیازمند دوری از عامل آلرژن و رعایت پرهیز های غذایی و رفتاری است و با توجه به اینکه ممکن است آلرژی چندین فصل به طول انجامد و احتمال بروز عفونت های ثانویه در فرد مبتلا افزایش یابد، بنابراین ضرورت دارد افرادی که سابقه سینوزیت دارند تحت مراقبت های دارویی باشند.
دکتر محسن نراقی متخصص گوش و حلق و بینی در این خصوص افزود: حساست فصلی باید شناسایی شود چراکه افرادی که مستعد سینوزیت و آسم هستند درصورت ابتلا به حساسیت به سختی به درمان پاسخ می دهند و حتی علایم سینوزیت نیز در آنها با شدت همراه خواهد بود.
وی ادامه داد: حتی در بعضی از حساسیت ها که دستگاه تنفس فوقانی درگیر می شود تجویز آنتی بیوتیک هم لازم است البته در تمام این موارد پزشک متخصص باید بیمار را معاینه کند.
نراقی افزود: استفاده از ماسک و عینک و قرار نگرفتن در معرض گرد و غبار به بهبود علائم حساسیت کمک شایانی می کند.
دکتر مهدیه وزیریان متخصص روانپزشک درخصوص ارتباط آلرژی با اختلالات روحی گفت: حساسیت های طولانی مدت می تواند به تغییرات روحی و ایجاد اختلال انطباق بیانجامد زیرا فرد بیمار دچار خستگی و ضعف روحیه می شود.
وی با بیان اینکه درمان حساسیت زمان بر است ادامه داد: افرادی که سابقه افسردگی و استرس دارند در بروز آلرژی با حملات عصبی مواجه می شوند که در این صورت باید ضمن پرهیز از ارتباط با عامل آلرژیک تحت مراقبت های روانپزشکی قرار بگیرند.
بنابراین گزارش بهتر است قبل از اینکه عطسه های پیاپی و علائم حساسیت زا به ضعف سیستم ایمنی منجر شود در خصوص رفع آن اقدام شود.
گزارش از: طیبه کارگر