• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۰۷۹۷۲
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۱

دوئل جمهوری خواهان و کاخ سفید بر سر خرید آب سنگین از ایران

دوئل خرید آب سنگین ایران از سوی آمریکا، از منظر راهبرد فشار و افزایش قدرت چانه زنی واشنگتن در قبال تهران در رسانه ها بازتاب گسترده داشته است.

دوئل جمهوری خواهان و کاخ سفید بر سر خرید آب سنیگین از ایرانموضوع خرید آب سنگین ایران از سوی آمریکا ، به موضوعی قابل توجه در فضای رسانه های بیگانه تبدیل شده است. درفضاسازی رسانه ای بیگانه تلاش شده است ضمن تکرار ادعاهای واهی در باره اهداف برنامه هسته ای ایران ، انتقادات مخالفان تعامل هسته ای دولت اوباما با تهران از منظر راهبرد فشار و افزایش قدرت چانه زنی واشنگتن در قبال ایران و برمبنای سناریوی توجیه اقدامات برهم زننده و ناقض تعهدات آمریکا در روند اجرای برجام برجسته سازی گردد .
درحالی که تا قبل از توافق هسته ای آرزوی دولت های غربی و به ویژه آمریکا تلاش برای آوردن ایران به پای میز مذاکرات و دیدن لبخند رضایت تیم مذاکره کننده هسته ای بود ، اما پس از برجام و همزمان با امتیاز دهی طرف ایرانی برای اثبات حسن نیت خود درجریان گفتگوهای هسته ای ، رویکرد به ظاهر تعامل گونه ینگه کشور دنیا چهره جدیدی به خود گرفته و با توسل به بهانه های مختلف سیاست طفره رفتن از انجام تعهدات خود در روند اجرای برجام پیش بگیرد. 
در این باره رسانه ها با تاکید بر گزاره های تبلیغی و ادعایی چون " اقدام آمریکا به خرید آب سنگین از ایران یک « امتیاز بی سابقه » برای این کشور است (از قول پل رایان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا) " یا ادعای "پرداخت پول به ایران برای حمایت از تروریسم یا برنامه موشکی بالستیک این کشور اقدامی غیر مسئولانه است" و همچنین این گزاره که "این رویه خطرناک می تواند راه را برای نقل و انتقالات مالی دیگر با ایران هموار سازد یا به این کشور اجازه دهد به نظام مالی آمریکا دسترسی داشته باشد" سعی در زمینه سازی برای اقناع افکار عمومی و مجاب ساختن جامعه جهانی به پذیرش هرگونه اقدام غیرمنتظره و احتمالی دولت آمریکا در به فرجام نرسیدن برجام دارند.  علاوه براین بنگاه های خبر پراکنی بیگانه ، با برجسته سازی ادعاهای تکراری حمایت ایران از تروریسم و ساخت سلاح هسته ای سعی در سنگ اندازی در روند اجرای برجام وفق اهداف لابی صهیونیستی و دولت واشنگتن دارند . دراین زمینه خبرگزاری رویترز موضوع موافقت دولت اوباما با خرید آب سنگین مازاد تهران را درپیوند با ادعای جلوگیری از تلاش ایران برای رسیدن به تسلیحات هسته ای ارزیابی می کند . برمبنای فضاسازی این رسانه بیگانه "همان طور که می دانید این مواد نقشی کلیدی در تولید پلوتونیوم برای استفاده در تسلیحات هسته ای ایفا می کند، این توافق هسته ای هیچ محدودیتی برای میزان آب سنگینی که ایران می تواند تولید کند ، تعیین نمی کند. در عوض این توافق ایران را ملزم به بازطراحی رئاکتور آب سنگین خود و محدود کردن استفاده رئاکتور به تحقیقات هسته ای صلح آمیز می کند. این توافق همچنین به ایران اجازه می دهد از آب سنگین در رئاکتور غیرنیروگاهی (zero power)  و برای فعالیت های علمی و پزشکی دیگر استفاده کند ". 
همچنین و به همین بهانه اهرم تحریم ها به عنوان عامل فشار بر ایران و همسو با رویکرد ایران هراسی درفضای تبلیغی رسانه های بیگانه به طور گسترده ای بازتاب داده می شود . برمبنای فضاسازی بیگانه "تحریم های آمریکا برای مجازات ایران به علت برنامه موشکی  و ادعای حمایت تهران از « گروه های تروریستی » در خاورمیانه (غرب آسیا) همچنان وجود دارد و دستان مقامات واشنگتن تا حدودی بسته است.(خبرگزاری فرانسه)
در همین راستا و درفضای تنش زای رسانه های بیگانه آورده شده است "مقامات اروپایی اعلام کرده اند بانکدارانشان بیم دارند که ممکن است در صورتی که عجله کنند، با جریمه ها یا حتی پرونده های کیفری علیه شعبه هایشان در آمریکا مواجه شوند ".
به نظر می رسد درحالی که دوئل اوباما و کنگره درباره اعمال محدودیت های دلاری و تحریم های بیشتر ضد ایران وارد مراحل تازه ای شده و رویای بازگشت به قدرت ، جمهوریخواهان و لابی صهیونیستی را بیش از گذشته مصمم به رودر رویی بیشتر و مستقیم تر با دموکرات ها واداشته است ،  موضوع اجرای برجام و پرونده هسته ای ایران ، صرف نظر از موانع موجود آن ، برگ برنده ای است برای پیروزی در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری آمریکا و راهی میان بر برای تامین اهداف و منافع حزبی هریک  از احزاب دمکرات و جهوریخواه این کشور است. 


بررسی و تحلیل / محمود نوذری
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیشه لرستان در مسیر ثبت جهانی
کوه‌پیمایی بسیجیان و صعود به قله‌ی گرین دلفان
تجلیل از فرماندهان پایگاههای مقاومت بسیج دلفان
سوخت‌ غیراستاندارد خودروها و صنایع عمده‌ترین عامل آلودگی هوا است
ارائه ۵۰ درصد تخفیف با کدملی در نمایشگاه کتاب کیش
جان باختن زوج شاهین دژی به دلیل مسمومیت با گاز منوکسیدکربن
برگزاری یادواره شهدا در دورود
میاندوآبی‌ها مهمان سفره اطعام فاطمی
برگزاری بیست‌وپنجمین دوره مسابقات المپیک ناشنوایان در توکیو
افزایش شاخص کیفیت هوا از فردا
آژیر خطر بیابان‌زایی و فرسایش خاک در ایلام
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
سی ودومین دوره مسابقات قرآن و عترت (ع) در لنگرود
کشف و ضبط ادوات صیادان در زرینه‌رود شاهین‌دژ
درخشش ورزشکاران میاندوآبی در مسابقات پاراتنیس روی میز شمال‌غرب کشور
گردهمایی مغز‌ها برای یافتن راه‌کار‌های علمیِ مقابله با ریزگرد‌ها
سوگواری ایام فاطمیه؛ روایت جاودانه‌ای از ایمان و مظلومیت
افتتاح آزمایشگاه برق و الکترونیک در چهارمحال و بختیاری
افتتاح مرکز مشاوره خانواده مهر در باروق
کتابخوان های برتر البرز معرفی شدند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
محل اختفای این صهیونیست‌ها را فاش کنید ۱۰ هزار دلار نقد جایزه بگیرید
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)