• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۶۸۷۰۶
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۸

عملیات مقاومت در تل‌آویو؛ واکنش‌ها - عکس العمل‌ها

عملیات تل‌آویو که به کشته شدن چهار صهیونیست منجر شد پاسخی طبیعی به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و نوار غزه است.

عملیاتی که دو پسرعموی فلسطینی به نام‌های «محمد احمد موسى مخامره» (21 ساله) و « خالد محمد موسى مخامره» (21 ساله) از اهالی شهر «یطا» واقع در جنوب الخلیل که چهارشنبه شب در مرکز تجاری «شارونا» در تل‌آویو انجام دادند اولین عملیات علیه اسرائیلی‌ها در ماه مبارک رمضان و همچنین اولین عملیات پس از تکیه «آویگدور لیبرمن» بر کرسی وزارت جنگ این کشور به شمار می‌رود. این عملیات همچنین به کشته شدن 4 صهیونیست و زخمی شدن چند تن دیگر منجر شد.  یکی از کشته‌شده‌ها افسری عالی‌رتبه به نام «عیدو بن آری» از واحد شناسایی و اطلاعاتی ستاد ارتش است.
این رویداد اکنون با عکس‌العمل‌های متفاوتی از دو طرف روبه‌ رو شده است. لیبرمن در اولین واکنش به عملیات تل آویو مجوز ورود 83 هزار فلسطینی به اراضی اشغالی را لغو کرد هر چند که قبلا مجوز ورود به هزاران فلسطینی در ماه مبارک رمضان صادر شده بود و همچنین از احتمال تعلیق مجوزهای ورود صدها نفر دیگر از ساکنان نوار غزه به قدس برای دیدار با نزدیکان خود و یا اقامه نماز در مسجد الاقصی خبر داد.
وبگاه صهیونیستی اسرائیل کاتص در واکنش به این عملیات گزارش داد: وزیر حمل و نقل رژیم صهیونیستی خواستار تسریع در تصویب قانون تبعید خانواده‌های عاملان استشهادی شد و افزود: ما باید به اهالی روستایی که عاملان عملیات از آنجا آمده‌اند درسی فراموش نشدنی بدهیم و محاصره‌ای طولانی مدت بر آنها تحمیل کنیم.
میری رِگِو وزیر فرهنگ و ورزش رژیم صهیونیستی گفت: ما باید دیدگاه امنیتی خود را تغییر دهیم و بر تدابیر امنیتی مبتنی بر قصاص سخت متمرکز شویم؛ وی سپس خواستار پاسخ شدید تل‌اویو در آینده شد.
موتی یوگف نماینده حزب «خانه یهودی» نیز درخواست کرد تدابیر امنیتی در کرانه باختری تشدید شود.
رووین ریولین رئیس جمهور رژیم صهیونیستی در واکنش به این عملیات گفت:  سپر آهنین علیه تروریسم در اختیار نداریم، مبارزه با تروریسم ماموریتی سخت و طولانی ‌مدت است و اسرائیل از ورود به آن ترس ندارد، نمی‌پذیریم که تروریسم، سرش را بالا بگیرد و عاملان آن را با هر وسیله ممکن تعقیب می‌کنیم.
برخی نمایندگان از احزاب معارض رژیم صهیونیستی نیز به «بنیامین نتانیاهو» به دلیل عدم داشتن برنامه مشخص برای آنچه عملیات های تروریستی خوانده شده، حمله لفظی کردند و گفتند صحبت‌های نتانیاهو جلوی عملیات‌ها را نمی‌گیرد به عنوان مثال «آریل مرگلیت» از نمایندگان حزب اتحادیه صهیونیسم اعلام کرد تصمیم نتانیاهو برای لغو مجوزهای فلسطینی برای ورود به اسرائیل فایده‌ای در مقابله با تروریسم ندارد بلکه آن را افزایش می‌دهد.
بر اساس گزارش وبگاه ‌فلسطین الیوم در مقابل مشیر المصری از اعضای ارشد حماس در پاسخ به برخی تهدیدات رژیم صهیونیستی گفت: عملیات تل‌آویو که منجر به کشته شدن چهار صهیونیست شد را تبریک می‌گوییم و آن را پاسخی طبیعی به جنایت‌های اسرائیلی در کرانه باختری و نوار غزه می‌دانیم؛ این عملیات انجام شد تا تاکید کند انتفاضه قدس ادامه دارد و پس از بازداشت‌های اسرائیلی متوقف نخواهد شد.
همچنین داوود شهاب از اعضای ارشد جهاد اسلامی نیز اعلام کرد: هر کسی که بر شکست انتفاضه قدس شرط ‌بندی کند، شرطش را باخته است؛ ملت ما با انتفاضه باقی خواهد ماند و از حقش تا شکست رژیم اشغالگر و بازگشت کامل خاک فلسطین دفاع خواهد کرد.
جبهه مردمی برای آزادی فلسطین هم اعلام کرد: عملیات تل‌آویو «منحصر به فرد» بود و قهرمانان آن باعث افتخار ما هستند و این عملیات پاسخی طبیعی به اعدام‌های میدانی فلسطینی‌ها به دست صهیونیست‌هاست.
دربیانیه ای که این جنبش صادر کرده است همچنین آمده است: زمان انجام این عملیات و نیز محل انجام آن یعنی در نزدیکی مقر وزارت جنگ رژیم اشغالگر پیام تهدیدی به «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ است و نیز تاکید بر این موضوع است که گزینه مقاومت، روش برگزیده‌تر در بازپس‌گیری حقوق و رد تحرکات سیاسی مشکوک است.
در مقابل به گزارش وبگاه خبری فلسطین الیوم درجریان عملیات چهارشنبه تل آویو، حکومت خودگردان فلسطین در پاسخ با صدور بیانیه‌ای این عملیات را محکوم کرد. محمود عباس ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: این تشکیلات بارها تأکید کرده‌است که هر گونه عملیاتی که منجر به کشته شدن غیر نظامیان ‌شود از نظر ما مردود است.
آنچه که مسلم است حکومت خودگردان فلسطین با نادیده گرفتن خشونت چندین ساله صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین و کشتار بی‌رحمانه آن‌ها از سوی صهیونیست‌ها در این بیانیه عنوان کرده است که: تحقق صلح عادلانه و ایجاد فضای مثبت است که می‌تواند در از بین بردن و کاهش تنش و خشونت در منطقه نقش آفرین باشد.
در همین حال، آمریکا که پیش تر در واکنش به حملات جنگنده‌های صهیونیستی به نوار غزه و کشتار فلسطینیان توسط این رژیم، طرفین را به خویشتنداری دعوت می‌کرد، ولی این‌بار از تل‌آویو خواسته است هر چه سریع‌تر به این عملیات پاسخ دهد.
براین اساس، «مارک تونر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، عصر پنجشنبه تصریح کرد: ما علاقه شدید دولت اسرائیل در حمایت از شهروندانش را درک  و قاطعانه از این حق دفاع می‌کنیم.
تونر همچنین گفت: ما امیدواریم اسرائیل هر چه سریع‌تر تدابیری در واکنش به این عملیات اتخاذ کند به‌صورتی که به تشدید خشونت و تنش با فلسطینیان منجر نشود.
تحلیلگران اسرائیلی پس از عملیات تل آویو معتقدند که این عملیات نشان می‌دهد انتفاضه سوم همچنان به قوت خود باقی است و حتی برخی اعتقاد دارند که عملیات‌ها خطرناک‌تر و منحصر به فردتر شده است و فلسطینی‌ها برای انجام این عملیات‌ها از سلاح سرد به سلام گرم روی آورده‌اند.
از اواخر تابستان سال گذشته که یورش صهیونیست‌ها به اماکن مقدس تحت حمایت نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی تشدید شد و این یورش‌ها منجر به افزایش تنش و درگیری بین فلسطینی‌ها و صهیونیست‌ها شد، مردم فلسطین برای مقابله با این اقدامات تجاوزگرانه انتفاضه سوم را آغاز کردند و تاکنون بیش از صدها فلسطینی به شهادت رسیده و بالغ بر 15 هزار نفر دیگر نیز زخمی شده اند.

-----------------------------------
گزارش و تحلیل/ امین نجار
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سامانه بارشی جدید خراسان‌شمالی را فرا می‌گیرد
برنامه هفته هشتم لیگ برتر هندبال بانوان
بیش از ۴۵ میلیون مترمکعب آب شرب تولیدی در خراسان شمالی مصرف شد
ایروانی: با وجود آتش بس، غزه همچنان ویران و در محاصره است
سفر وزیر میراث فرهنگی به خوزستان
دستور رئیس‌جمهور برای بررسی افزایش قیمت محصولات ایران‌خودرو
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
پدیده کولاک و مه گرفتگی در چهارمحال و بختیاری
۲۶ طرح بهزیستی استان زنجان دهه فجر، آماده بهره برداری
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۹ بهمن
تظاهرات عراقی‌ها در حمایت از مواضع نوری المالکی
سقوط هواپیما در کلمبیا ۱۵ کشته داشت
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
بارش برف در محور‌های چهارمحال و بختیاری
درخشش شاعران چهارمحال و بختیاری در جشنواره‌های ملی
مصوبه شورای‌عالی شهرسازی درباره بازنگری طرح جامع ابهر ابلاغ شد
فرصت سرمایه‌گذاری برای نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در زنجان
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
تأکید معاون استاندار لرستان بر استفاده از ظرفیت محله محوری
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
تاکید بر پیگیری دغدغه های عشایر
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)