• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۷۵۲۷۳
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
گزارش//

روغن هایی که سلامت ایرانیان را سرخ می کنند

سال هاست که با تغییر فرهنگ غذایی ایرانیان، روغن های سرخ کردنی جزء لاینفک غذاهای ما شده است و ترکه تجارت آن بر جان سلامت جامعه می خورد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در تبلیغ روغن‌ها ادعا می شود که از دانه آفتابگردان تهیه شده اند اما دروغ بودن این ادعا با یک روغن هایی که سلامت ایرانیان را سرخ می کنندحساب سرانگشتی روشن می‌شود. وقتی قیمت عمده هر کیلو آفتابگردان چند هزار تومان است و از 5 تا 7 کیلو تخمه یک کیلو روغن استحصال می‌شود چطور ممکن است یک بطری روغن با قیمت زیر 6 هزار تومان عرضه شود.

دکتر هدایت حسینی رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور می گوید: درصدی از روغن های سرخ کردنی را روغن پالم تشکیل می دهد و علت استفاده از این روغن نیز مقاومت زیاد آن در حرارت های بالا به دلیل داشتن مواد اشباع در آن است.

روغن های مختلف برحسب مقاومت خود نسبت به حرارت در دماهای متفاوتی تجزیه می شوند و دود می کنند که از این مرحله به بعد می توانند سرطانزا باشند.

کاربرد اصلی روغن پالم در صنایع صابون سازی و آرایشی است که در سرطان زا بودن آن شکی نیست.

از طرفی کارشناسان تغذیه وضع اسید چرب ترانس را در سبد غذایی خانواده های ایرانی وخیم می خوانند.

دکتر دیناورند رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به حذف اسید چرب ترانس گفت: سیاست ‌ما این است که طی برنامه ای 10 ساله اسید چرب ترانس را حذف کنیم.در این باره باید گلوگاه‌ها را بست، خروجی حدود 40 تا 50 کارخانه تولید روغن باید روزانه کنترل شود و سقف اسید چرب ترانس در روغن خانوار باید به دو درصد برسد البته در واردات بسیار خوب عمل شده است و اکنون روغنی که اسید چرب ترانس داشته باشد وارد کشور نمی‌شود.

تحقیقات نشان می دهد چربی های ترانس، میزان کلسترول بد خون را افزایش و کلسترول خوب را کاهش می دهند این امر سبب افزایش احتمال بیماری های قلبی عروقی می شود. 

بهترین روش طبخ غذا بخارپز کردن است، پزشکان توصیه می کنند کمتر از غذاهای سرخ شده استفاده کنیم یا حداقل زمان سرخ کردن را تا حد امکان کاهش دهیم و به تفت دادن کوتاه اکتفا کنیم. سرخ کردن های طولانی، ویتامین های غذا را از بین می برد و زمینه ساز بروز بسیاری از مشکلات از جمله بیماری های قلبی عروقی، انواع سرطان ها، چاقی و دیابت می شود با این حال استفاده از روغن مناسب هم بسیار حائز اهمیت است و باید درباره انواع روغن ها آگاهی داشت.

گزارش از امیر نوایی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بررسی ۱۶۴ طرح در کمیته ویژه طرح‌های اشتغال‌زایی استان کرمانشاه
کمینه و بیشینه دمای ۲۳ آبان ۱۴۰۴ در چهارمحال و بختیاری
مرد میدان، شهید سید علی از رضا آباد شیروان 
استاندار مازندران ، تصمیم‌گیری برای توسعه منطقه بر پایه نظر کارشناسان
پاسداشت زبان فارسی باید به مطالبه و حرکت ملی تبدیل شود
کشف بیش از ۲۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در خمین
مدیریت آب اولویت نخست کشاورزی اهر
بیش از ۳ هزار میلیارد تومان مطالبات صنعت برق از مشترکان
اعزام ۷۰۰ دانش آموز از فارس به کربلای ایران
آبادان میزبان مسابقات کشتی کشوری
قلع و قمع بنا‌های غیر مجاز احداث شده در شاهرود
روایت امداد رسانی نخستین گروه جهادی در کتاب دوباره فردوس
اعلام جدول اجرایی سی و هفتمین جشنواره تئاتر استان بوشهر
بسکتبال با ویلچر قهرمانی آسیا و اقیانوسیه؛ راهیابی ایران به رده بندی
ورزشکار تهرانی فاتح لیگ سنگنوردی کشور
۱۶ مصدوم در ۳ حادثه رانندگی در جاده‌های فارس
کشت پاییزه گندم در شهرستان قروه
بهره برداری از ۶ طرح آبرسانی در دزفول
لوموند: ایران با بدترین خشکسالی شش دههٔ گذشته روبه‌روست
کاهش تلفات تولید اولویت دامپزشکی کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
الگوی آشوب
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)