• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۸۹۵۴۱
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۱
بین الملل » غرب آسیا
نمایان شدن نقش مخرب سعودی ها؛

منابع اطلاعاتی غرب: دست داشتن عربستان در کودتای ترکیه

منابع اطلاعاتی غرب اعلام کردند: به اطلاعات بسیار مهمی دست یافته‌اند که نشان می دهد عربستان در کودتای نافرجام ترکیه دست داشته است.

گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، منابع اطلاعاتی یکی از کشورهای غربی اعلام کردند به اطلاعات بسیار مهمی دست یافته‌اند که نشان می دهد عربستان در کودتای نافرجام ژوئیه گذشته در ترکیه دست داشته است.
پایگاه خبری «نهرین نت» عراق به نقل از پایگاه خبری اروپایی« ای .ام. سیAMC » با درج  این خبر  به نقل از منابع اطلاعاتی افزود کارشناسان امنیتی و اطلاعاتی این کشور غربی ( نام این کشور غربی بیان نشده است) در حال ارزیابی و تحلیل و مطمئن شدن از [صحت و درستی] این اطلاعات هستند چرا که به مثابه اطلاعاتی بسیار مهم و شوک‌آور بوده و نشانه آن است که عربستان با دست داشتن در حمایتش از کودتاچیان و برقراری ارتباط با آنها برای سرنگونی حزب عدالت و توسعه حاکم بر ترکیه، گامهای بسیار خطرناکی برداشته است که روابطش را با آنکارا در معرض خطر قرار می دهد.
منابع اطلاعاتی این کشور اروپایی به نقل از اطلاعات به دست آمده، فاش کردند محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان و وزیر دفاع این کشور مسئول تماس ها با طرفهای طراح کودتا در ترکیه بوده و شخصاً با یکی از شهروندان ترکیه‌ای در داخل ترکیه سه روز پیش از کودتا تماس گرفته بود تا از روند طرح کودتا اطمینان حاصل کند. 
این منابع اطلاعاتی اروپایی احتمال می دهند دولت ترکیه پس از اطمینان از درستی این اطلاعات مهم در خصوص دخالت عربستان در کودتای نافرجام از طریق برخی رسانه‌های ترکیه ای آن را منتشر یا آنکه خودشان به طور مستقیم آن را اعلام کنند. 
رسانه های سعودی در قبال رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه شیوه انتقادی در پیش گرفته بودند و یک شبکه تلویزیونی سعودی که از دبی برنامه پخش می کند یعنی شبکه تلویزیونی العربیه با فتح الله گولن رهبر دینی مخالف مستقر در پنسیلوانیای آمریکا مصاحبه کرده بود.
این مصاحبه گولن با شبکه سعودی العربیه مملو از حمله شدید اللحن وی به اردوغان بود و گولن در این مصاحبه اردوغان را دیکتاتور و مستبد توصیف کرده بود.
العربیه به دستور محمد بن سلمان به سرعت این مصاحبه را از پایگاه اینترنتی خود حذف کرد چرا که شک و تردید دولت ترکیه را درباره نقش سعودیها در کودتای نافرجام تقویت می کرد.
این منابع به نقل از سازمان اطلاعاتی این کشور غربی (بدون بیان نام کشور) اعلام کردند: اطلاعات اولیه تأیید می کند «فرماندهی خدمات امنیت فدرال در روسیه » FSB به هاکان فیدان رئیس سازمان اطلاعات ترکیه ساعت هفت بعد از ظهر یعنی شب کودتا در نیمه ژوئیه گذشته پیام فوری داده بود که «مأموران سازمانهای رصد و کنترل گزارش داده‌اند بالگردها و جنگنده های نیروی هوایی ترکیه در شرق و شمال این کشور، حرکت غیرطبیعی دارند و تعدادی از آنها از یکی از پایگاههای نیروی هوایی ترکیه در شرق این کشور برخاستند و در یک پایگاه دیگر فرود آمدند و دیگر به این پایگاه بازنگشتند.» 
فرماندهی خدمات امنیت فدرالی در روسیه FSB گزارش خود را به فیدان با این جمله به پایان برده بود که « اگر حرکت جنگنده‌ها   و بالگردهای نظامی بدون اطلاع شماست این مایه نگرانی است و از شما می خواهیم اطمینان حاصل کنید تا آغاز یک کودتا نباشد و اگر این جابجایی و پرواز جنگنده ها و بالگردها با اطلاع شماست که مشکلی نیست اما این موضوع برای ما شک برانگیز بوده است.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کولاک سپاهان زنجان در انزلی
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
کشت زعفران راهکار مقابله با کم آبی
پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بیمارستان شهید مفتح ورامین
استاد آواز زنجانی در جمع مفاخر میراث ناملموس جهانی
بازارچه میوه با قیمت مصوب به زودی در شهر راه‌اندازی می‌شود
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش رایگان مشاغل خانگی به دانش آموزان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)