اذعان پنتاگون در ناکامی یک عملیات در افغانستان ،
شکست نظامیان آمریکایی در آزادی گروگان ها
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اذعان کرد حمله نیروهای نظامی آمریکا طی ماه گذشته برای آزاد دو گروگان آمریکایی و استرالیایی ، بدون نتیجه بود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، در بیانیه پنتاگون آمده است باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به نیروهای آمریکایی اجازه داده بود برای نجات دو غیرنظامی که عناصر مسلح آنها را گروگان گرفته بودند، وارد عمل شوند. پتر کوک در این بیانیه به زمان و مکان اجرای این عملیات اشاره نکرد.
سخنگوی پنتاگون افزود:" متاسفانه گروگانها در مکانی که ما تصور می کردیم نبودند. نیروهای آمریکایی در عملیات خود با نیروهای دشمن درگیر شدند و تعدادی از آنها را کشتند اما خودشان متحمل تلفات نشدند."
این دو گروگان که استادان دانشگاه آمریکایی افغانستان بودند هفتم اوت در جاده دارالامن که یکی از بزرگراههای اصلی مرکز کابل است ربوده شدند.
ربودن با تهدید
صدیق صدیقی سخنگوی وزارت کشور افغانستان در آن زمان اعلام کرد دو غیرنظامی ربوده شده در حالی که از دانشگاه خارج شده بودند و قصد داشتند به خانه های خود بازگردند، توسط افرادی که لباسهای متحدالشکل نیروهای امنیتی افغانستان را پوشیده بودند به زور و با تهدید ربوده و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
استاد آمریکایی از حدود دو سال پیش در کابل زندگی می کرد و غیرنظامی استرالیایی حدود دو هفته بود که به افغانستان آمده بود.
یک منبع غربی در آن زمان اعلام کرد مهاجمان ناشناس که تعدادشان چهار نفر بود و سوار بر یک خودرو شاسی بلند بودند ، اونیفورم های پلیس افغانستان را به تن داشتند. آنها راننده افغان این دو استاد دانشگاه و همچنین محافظ شخصی آنها را رها کردند و دو خارجی را با خود بردند.
بسیاری از رسانه های آمریکایی روز پنجشنبه اعلام کردند عملیات نیروهای ویژه آمریکا برای آزادسازی این دو گروگان چند روز پس از ربوده شدن آنها صورت گرفت و در جریان درگیری این نیروها با شبه نظامیان افغان، هفت شبه نظامی کشته شدند.
سخنگوی پنتاگون تصریح کرد عملیات نظامی آزادسازی گروگانها همیشه حساس و خطرناک است و این عملیات نیز با دقت بالایی بررسی شده بود.
ارزیابی های ضد و نقیض
شبکه فاکس نیوز آمریکا اعلام کرد کاخ سفید یک روز پیش از این عملیات، از مداخله نظامی برای آزاد سازی گروگانها به علت ارزیابی های ضد و نقیض سرویس های اطلاعاتی و امنیتی منصرف شده بود.
کوک تصریح کرد ارتش آمریکا آماده است به منظور حفاظت از شهروندان آمریکا در هر نقطه جهان عملیات ویژه انجام دهد.
این دومین تبعه استرالیا است که در افغانستان ربوده شده است.
یک فعال استرالیایی به نام کاترین جین ویلسون اواخر آوریل در شهر جلال آباد در شرق افغانستان ربوده شد. جولی بیشاپ وزیر امور خارجه استرالیا بیست و هشتم اوت اعلام کرد این گروگان آزاد شده است و در سلامت کامل به سر می برد.
ربوده شدن این دو استاد آمریکایی و استرالیایی ظاهرا اولین آدم ربایی است که در میان پرسنل دانشگاه آمریکایی افغانستان اتفاق افتاده است.
طبق اعلام وزارت کشور افغانستان حدود هفتاد نفر از نیروهای امنیتی مسئولیت تامین امنیت این دانشگاه را بر عهده دارند.
این دانشگاه در سال دو هزار و شش افتتاح شد و در حال حاضر بیش از یک هزار و هفتصد دانشجو در آن تحصیل می کنند.