• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۹۹۵۶۹
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۲
بین الملل » تحلیلی
در پی افشاگری پاول درباره تسلیحات هسته ای اسرائیل؛

جان کربی از پاسخ درباره کلاهک های هسته ای اسرائیل طفره رفت

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد: برای من شایسته نیست به هر طریقی در این خصوص اظهارنظر کنم و لذا این کار را نخواهم کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه، سخنگوی این وزارتخانه از پاسخ دادن به سوال خبرنگاری در خصوص کلاهک های هسته ای رژیم صهیونیستی طفره رفت.
جان کربی از دادن پاسخ به این سؤال طفره رفت که چرا اسرائیل، با وجود که 200 کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد و پیمان عدم گسترش سلاح های هسته ای را نیز امضا نکرده است، تحت تحریم قرار نمی گیرد. 
جان کربی به این سؤال که چرا وقتی ایران و کره شمالی به علت برنامه های هسته ای شان تحریم می شوند، اسرائیل به‌ خاطر کلاهک‌های هسته‌ای اش با تحریم مواجه نمی‌شود، پاسخ نداد و همچنین نگفت که چرا کمک های آمریکا به اسرائیل - که کلاهک های هسته ای دارد ولی پیمان عدم اشاعه سلاح های هسته ای را امضا نکرده است - قطع نمی شود. 
در خلال کنفرانس خبری روزانه جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، که روز گذشته (جمعه) برگزار شد، یکی از خبرنگاران از وی درباره یکی از ایمیل های کالین پاول، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا، که اخیراً هک شده و نشت پیدا کرده است، سؤال کرد و گفت: در آن ایمیل تصریح شده است که اسرائیل 200 کلاهک هسته ای دارد و پیمان عدم گسترش سلاح های هسته ای را نیز امضا نکرده است. خبرنگار گفت: براساس قوانین آمریکا، این کشور باید کمک های خود را به اسرائیل - به این دلیل که قدرتی هسته ای است، ولی پیمان عدم گسترش سلاح های هسته ای را امضا نکرده است - قطع کند. 
جان کربی تلاش کرد از دادن هرگونه پاسخ به این سؤال طفره رود و از اینرو گفت: آیا شما نباید این سؤال را کالین پاول بپرسید؟ من قطعاً درباره آن ایمیل های رد و بدل شده، صحبت نخواهم کرد. 

خبرنگار پرسید: از اینرو، شما می گویید که اسرائیل تسلیحات هسته ای ندارد؟ 

کربی: من یقیناً مسائل امنیتی را از این تریبون بحث نخواهم کرد و هیچ اظهار نظری نیز در این خصوص ندارم. 

خبرنگار که دست بردار نبود، افزود: بسیار خوب، این ایمیل می گوید: «پسران در تهران (مقامات دولتی ایران) می دانند که اسرائیل 200 کلاهک هسته ای دارد که تمام شان به سوی تهران نشانه گیری شده اند و ما (آمریکا) نیز هزاران (کلاهک هسته ای) داریم.» منظورم این است که آگاهی درباره برنامه هسته ای اسرائیل وجود دارد، که باعث می شود کمک های آمریکا به اسرائیل غیرقانونی باشد. 

جان کربی: من تصور می کنم که به سؤال شما پاسخ داده باشم. خبرنگار ادامه داد: اجازه دهید این را بپرسم: آیا استنباط من از قانون آمریکا صحیح است که ما مجاز نیستیم از یک قدرت هسته ای که پیمان عدم اشاعه سلاح های هسته ای را امضا نکرده است، حمایت کنیم؟ 
کربی: توجه کنید، روشن است که آمریکا از پیمان عدم گسترش سلاح های هسته ای حمایت می کند. من کارشناس حقوقی در این زمینه نیستم و یقیناً درباره جزییات رد و بدل شدن ایمیل هایی که شما آن را برملا کردید، صحبت نخواهم کرد. این برای من شایسته نیست که به هر طریقی در این خصوص اظهارنظر کنم و لذا این کار را نخواهم کرد. 


خبرنگار در بخش دیگری از این کنفرانس خبری باز هم به این موضوع بازگشت و گفت: من سؤال دیگری درباره کره شمالی دارم: ما می دانیم که در واکنش به اشاعه هسته ای توسط کره شمالی، تحریم هایی بر آن کشور تحمیل شده است. همچنین تحریم هایی علیه ایران اِعمال شده بود، که در واکنش به اتهامات اشاعه هسته ای بود. و اکنون ما این ایمیل را از کالین پاول داریم که می گوید اسرائیل 200 سلاح هسته ای دارد. چرا اسرائیل با هیچیک از عواقبِ آن، مواجه نمی شود؟ 

جان کربی خطاب به این خبرنگار که بار دیگر این مسئله را مطرح کرده بود، گفت: این روشی بسیار خلاقانه بود که توسط آن شما بار دیگر به همان سؤالی بازگشتید که قبلاً در همین نشست خبری از من پرسیده بودید، اما من شما را به متن این کنفرانس خبری که امروز بعد از ظهر منتشر خواهد شد ارجاع می دهم که ببینید من پیشتر (در پاسخ به سؤال شما) چه گفته بودم. 

خبرنگار: آیا من می توانم فقط همین سؤال را بپرسم که آیا شما از ایمیل کالین پاول مطلع هستید؟ 

جان کربی: خیر، من از آن اطلاع ندارم. 

خبرنگار: اوه 

جان کربی: من آن (ایمیل) را ندیده ام و نمی توانم درباره آن صحبت کنم ... و صادقانه می گویم که، آقا، حتی اگر من آن را دیده بودم، وارد چنین بحثی از این تریبون نمی شدم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نمایش مظلومیت قربانیان بمباران شیمیایی سردشت با راه‌اندازی موزه صلح
صالح‌آباد و جنت آباد یکپارچه در بدرقه شهید گمنام
لرستان،سوگوار شهادت ام ابیها
بازدید ۳۷ هزار گردشگر داخلی و خارجی از قلعه بسطام چایپاره
استقبال دانش اموزان و دانشجویان از پیکر مطهر شهدای گمنام
بازگشت پول به حساب سیزده مالباخته در فضاي مجازي
الگوی مصرف سوخت صنایع در مهر ۱۴۰۴ اعلام شده بود
بازگشت مسافرانی که هم میمهانند و هم میزبان
بهره برداری از طرح جهادی ساخت مدرسه در شهرستان شوشتر
وداع با پیکر پاک و مطهر شهدای گمنام در شهرکرد
توقف روند افزایشی ابتلا به آنفلوآنزا در خراسان رضوی
کارآفرینی موفق در بالاجاده؛ توسعه واحد پرورش قارچ با تکیه بر صبر و باور
ضبط پوشاک مستعمل قاچاق درمیاندوآب
افتتاح و کلنگ زنی طرح‌های عمرانی فرماندهی انتظامی گیلان
برخورد با واحد‌های آلاینده شهرک صنعتی چرمشهر
جمع آوری بیش از ۲۳۱ هزار برگ از اسناد شهدا در آذربایجان غربی
آغاز هفته دوم لیگ برتر والیبال با برتری خانگی شهداب
بازدید مسئولان از کتابخانه سردار شهید سیاوش امیری
شکارچی مسلح نیمه‌شب در بهاباد زمین‌گیر شد
شکست گیتی پسند صدرنشین در روز برتری مس سونگون
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
ضرورت اجرای طرح‌های نوآورانه برای توسعه اقتصاد دریامحور در کیش  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
بازدید وزیر اقتصاد از بزرگترین گلخانه هیدروپونیک خاورمیانه  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)