• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۳۲۶۸۸
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۷
بین الملل » غرب آسیا
افزایش تنش در روابط مصر و عربستان؛

پایان ماه عسل قاهره و ریاض

به رغم حمایت اقتصادی عربستان از مصر، قاهره هیچ حمایتی از مواضع بین المللی ریاض به عمل نیاورد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، روابط مصر و عربستان در میان بحران پنهانی بین دو کشور و خشم محمد بن سلمان وارد تونلی تاریک شده است چنان که سفیر عربستان امروز قاهره را ترک می کند. جلال خیرت در پایگاه اینترنتی روزنامه الاخبار چاپ لبنان نوشت:به نظر می رسد پیمان محکم میان عربستان و مصر به ویژه با توجه به بحران اخیر در شورای امنیت و به دلیل اختلاف دیدگاه درباره بحران یمن به نقطه عطف تازه ای رسیده است.

منابع مطلع این بار می گویند که «صبر مصر در برابر تلاش های عربستان برای به حاشیه راندن این کشور و اجرای تصمیمات سرنوشت ساز بدون آن که پیش از آن در زمان معین به قاهره اطلاع داده شود و حتی نادیده گرفتن نظرهای مشورتی مصر که به ریاض ارائه می شود، پایان یافته است».
این منابع تاکید می کنند که به رغم تلاش برخی مسئولان دو کشور «دخالت رسانه ها» در بحران، باعث پیچیده تر شدن آن می شود همچنان که «رئیس جمهور مصر گزارش های پایانی درباره سناریوهای تعامل با بحران به ویژه در زمینه فروش نفت را از این طریق دریافت کرده است». 
نکته قابل توجه دیدگاهی است که در این گزارش مطرح می شود و از پناه بردن به تهران برای واردات گاز و سوخت - که شرکت آرامکو عربستان از ارائه آن شانه خالی کرده است - حمایت می کند تا نشان دهد که موضع عربستان بهای سنگین سیاسی در پی دارد اما سیسی معتقد است که این اقدام زودتر از موقع صورت گرفته است به ویژه آن که «ارامکو از عدم واردات نفت فقط برای یک ماه عذر خواسته و ممکن است این مساله خارج از اراده این شرکت باشد».
در همین گزارش آمده است که محمد بن سلمان جانشین ولی عهد عربستان در آرامکو حرف اول و آخر را می زند و اگر تمایلی به ادامه روابط حسنه با مصر داشت می توانست به جای آن که سهم مصر را قطع کند؛ با توقف معاملات خود با سایر طرف ها این مقدار را جبران کند.
گفتنی است وزارت نفت مصر تصمیم گرفته است پس از ایجاد پشتوانه یک میلیارد دلاری از سوی بانک مرکزی برای واردات فوری نفت مورد نیاز و پیش بینی بحران قریب الوقوع در فراهم کردن مشتقات نفتی،  کمبود نفت خود را با خرید مستقیم از بازارهای جهانی تامین کند.
در همین زمینه، یک دیپلمات عالی رتبه می گوید «اجرایی نشدن توافق ترسیم مرزهای دریایی باعث دردسر بزرگی برای پادشاه عربستان شده و به رغم حمایت اقتصادی عربستان از مصر، قاهره هیچ حمایتی از مواضع بین المللی ریاض به عمل نیاورد».
سفیر عربستان در قاهره امروز مصر را به مقصد کشورش ترک می کند و این در حالی است که سفارت اعلام می کند زمان این سفر از پیش تعیین شده و در چارچوب مرخصی روتین انجام شده است.
در همین زمینه، بازار سهام مصر به شکل چشمگیری افت کرد و ارزش شاخص اصلی «ای جی ایکس 30» حدود یک ممیز پنجاه و هفت صدم درصد کاهش یافت. احمد زکریا مدیر «حساب مشتریان در کارگزاری اوراق بهادار عکاظ» گفت شانه خالی کردن عربستان از کمک رسانی به مصر با محموله های نفتی که مورد توافق قرار گرفته بود به معنای مشکل بزرگی در دولت مصر خواهد بود و تاخیر حمایت مالی عربستان مانع دستیابی قاهره به وام صندوق بین المللی پول خواهد شد.
زکریا خاطرنشان کرد تثبیت قیمت دلار در برابر جنیه مصر در مناقصه ها و مزایده های هفتگی که روزهای سه شنبه توسط بانک مرکزی اجرا می شود اثر منفی در بازار دارد.پیش بینی تعدادی از بانک های سرمایه گذاری از شناور شدن قیمت جنیه در برنامه اصلاحات اقتصادی خبر می دهد که کشور برای به دست آوردن وام دوازده دلاری به آن متعهد خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۳۰ مرکز بهداشتی و خانه‌های سلامت در شیروان به فیبرنوری متصل شدند
معرفی آثار منتخب استانی چهل و چهارمین جشنواره تئاتر فجر
روایت حماسه‌های سردار سلیمانی از رادیو سلامت
دهم رجب سالروز میلاد امام جواد (ع)
تقویم روز و اوقات شرعی دهم دی به افق آبادان و خرمشهر
فضاسازی شهری در آستانه مراسم معنوی اعتکاف
خروج موقت سامانه بارشی از مازندران
هوای اصفهان در برخی مناطق و پنج شهر در وضعیت پاک
دعوت نماینده ولی فقیه از جوانان برای حضور در مراسم اعتکاف
سکوت در برابر تهدیدات ترامپ صلح جهانی را تهدید می‌کند
اطلاعیه قطع برق در برخی مهدیشهر
پایان عملیات بازسازی خط اصلی انتقال فاضلاب خیابان رباط دوم
بوشهر میزبان دوره ملی دانش‌افزایی مراکز مشاوره ازدواج و خانواده
تعویق لیگ برتر ووشو
مروری بر سه فیلم آماده پخش از قاب تلویزیون
تقابل حساس گیتی‌پسند و گهرزمین برنده نداشت
مهمان‌نوازی از زائران با محوریت سالگرد شهید سلیمانی
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان ( دهم دی ۱۴۰۴)
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی ادارات مازندران فردا چهارشنبه ۱۰ دی
فارس چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
رویکرد دولت پرداختن ریشه‌ای به موضوع افزایش قیمت‌ها است
ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های تهران فردا تعطیل شد
ادامه فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
کاهش محسوس دمای هوا در خراسان جنوبی
اصفهان فردا چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
غیرحضوری شدن برخی مدارس استان زنجان در روز سه‌شنبه
مأموریت رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای گفتگو با معترضان
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود چهار تیم به مرحله یک هشتم نهایی
حضور گسترده مردم تهران در مراسم ۹ دی
۴ تصمیم دولت و مجلس برای حمایت از بازار و فعالان اقتصادی
امتحانات نهایی دانش‌آموزان و داوطلبان آزاد چهارشنبه ۱۰ دی‌ برگزار می‌شود
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ  (۱ نظر)
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)