• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۵۶۹۲۹
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۳
سیاسی » مجلس

انصراف نماینده قم از به رای گذاشتن سوال از وزیر نیرو

نماینده مردم قم که از وزیر نیرو درباره دلایل افزایش قیمت انشعاب برق سوال پرسیده بود، از به رای گذاشتن این سوال در صحن علنی صرف نظر کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما سوال احمد امیرآبادی فراهانی از وزیر نیرو در بخش پایانی جلسه علنی امروز مجلس مطرح شد.

خلاصه سوال نماینده قم از حمید چیت چیان به شرح زیر بود:

1- دلایل افزایش قیمت انشعاب برق در سالهای اخیر چیست؟

2- سهم مردم از سرمایه گذاری در صنعت برق چگونه لحاظ می شود؟

3- اقدامات وزارت نیرو در کاهش تلفات خطوط انتقال برق چه بوده است؟

پس از توضیحات وزیر نیرو ، احمد امیرآبادی فراهانی خطاب به چیت چیان گفت: خواهش می کنم به مشکلات مردم رسیدگی کنید اینکه بنده سوال از شما را به رای بگذارم و شما هم کارتی از مجلس بگیرید مشکل مردم حل نمی شود بنابراین موضوع را به صورت جدی پی بگیرید.

نماینده مردم قم گفت: دلیل اصلی آوردن سوال به صحن علنی مجلس هم این بود که مردم بدانند نمایندگان مجلس از حقوق آنها دفاع می کنندو همچنین فرصتی باشد تا وزیر نیرو مشکلات صنعت برق را در صحن مجلس مطرح کند.

وی از وزیر نیرو درخواست کرد این وزارتخانه دست در جیب مردم نکند .

مسعود پزشکیان که ریاست بخش پایانی جلسه علنی امروز مجلس را بر عهده داشت از نماینده قم پرسید قانع شدید یا سوال به رای گذاشته شود که امیرآبادی فراهانی گفت: سوال را به رای نگذارید.

* افزایش نیافتن هزینه های اشتراک برق در 4 سال گذشته
وزیر نیرو با بیان اینکه هزینه های اشتراک برق از سال 92 تاکنون افزایش نیافته است، گفت: قطعا افزایش مصرف برق از سوی مشترکان هزینه های گوناگونی را به وزارت نیرو تحمیل می کند.

 حمید چیت چیان در نشست علنی امروز (یکشنبه 9 آبان‌ماه) مجلس شورای اسلامی،در پاسخ به سوال احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی  اظهار داشت: وقتی یک اشتراک برق را به مشترک می دهیم به ازای هر اشتراک بایستی تأسیسات عظیمی از جمله تیر برق، ترانس، پست توزیع و شبکه انتقال ایجاد کنیم که هزینه های سنگینی بر صنعت برق تحمیل می کند.

وزیر نیرو بیان کرد: حتی در مواردی که مصرف کننده ای بیش از حد مصرف می کند هزینه های گوناگون به وزارت نیرو تحمیل می شود تا برق مورد نیاز یک کولر گازی را تأمین کند.

چیت چیان ادامه داد: از سال 92 تا مرداد ماه امسال افزایش هزینه نداشته ایم.

وی افزود: با شروع کار دولت یازدهم هزینه هایی که به عناوین مختلف از مشترکین اخذ می شد تجمیع و شفافیت کامل در خصوص هزینه های انشعاب ایجاد شد.

وزیر نیرو گفت: اگر نرخ تورم را اعمال می کردیم به طور متوسط 1.6 میلیون تومان باید به ازای نرخ تورم از مشترکین جدید دریافت می کردیم این در حالی است که اکنون مبلغ کمتری نسبت به نرخ تورم دریافت می کنیم.

چیت چیان بیان کرد: کمیسیون انرژی مجلس نهم در این زمینه بررسی هایی را انجام دادند و در نهایت عنوان شد که صنعت برق به ازای هزینه هایی که انجام می دهد درآمدی ندارد  و به این ترتیب قانون حمایت از صنعت برق تصویب شد.

وی افزود: در راستای اجرای این قانون پیشنهاداتی را مطرح کردیم و در شورای تنظیم بازار تصویب شد. بر اساس مصوبه این شورا مقرر شد که در طی 6 سال هزینه های انشعاب به هزینه واقعی خود برسد.

وزیر نیرو بیان کرد: در تهران، کرج، مشهد، شیراز و تبریز هزینه های انشعاب کمتر از حد واقعی خود اخذ می شود یعنی وزارت نیرو تنها 42 درصد هزینه ها را از مردم دریافت می کند.

چیت چیان ادامه داد: در شهرهای گرمسیری که میزان مصرف برق بالا است تنها 12 درصد از هزینه های واقعی انشعاب توسط وزارت نیرو اخذ می شود.در روستاها نیز تنها 6.9 درصد از هزینه ها توسط مردم پرداخت می شود.

وی با بیان اینکه با وضع موجود شرکت های توزیع چه باید بکنند، گفت: یا دولت باید ما به التفاوت را پرداخت کند یا اینکه این مبلغ را باید مردم بپردازند.

وزیر نیرو گفت: اگر به صورت متوسط کل کشور را در نظر بگیریم حداکثر 20 درصد از هزینه های واقعی را از مصرف کننده ها دریافت می کنیم.

چیت چیان با بیان اینکه در طول تاریخ صنعت برق اقدامی که در این 3 سال پیرامون کاهش تلفات در شبکه توزیع انجام شده بی سابقه است، گفت: آمار تلفات از بالای 15 درصد به کمتر از 11 درصد رسیده است.

وی افزود: وزارت نیرو به ازای هزینه نصب یک انشعاب تنها 20 درصد را دریافت می کند. در حال حاضر تمام اعداد گواه این هستند که برخی از شرکت های سازنده قطعات از شرکت های توزیع ما طلب دارند ولی ما نمی توانیم طلب آنها را پرداخت کنیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه ما یک پنجم هزینه ها را دریافت می کنیم، گفت: دولت امکان پرداخت مابه التفاوت را ندارد و اگر از مردم هم هزینه ها را دریافت نکنیم وضعیتی شبیه به کشورهای همسایه ایجاد می شود که سیم ها را همانند تار عنکبوت کشیده اند و در طول شبانه روز چندین ساعت برق ندارند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری دومین جشنواره هفته نگارگری تبریز
برپایی نمایشگاه گل و گیاه با حضور تولیدکننده‌هایی از نقاط مختلف کشور در مهاباد
قدرشناسی از یک افتخار
استقرار ۳۸ گروه راهداری در جاده‌های لرستان
پیش بینی بارش پراکنده باران در سمنان
دستگیری کلاهبردار ۷۰ میلیاردی ارز دیجیتال در تنکابن
سومین نمایشگاه اسوه در نور گشایش یافت
۵۵ فوتی ناشی حوادث کار در مازندران
آغاز رزمایش تامین و توزیع ۱۷ هزار و پانصد بسته لوازم التحریر کمیته امداد امام (ره) مازندران
حمایت از اشتغال و تولید راهبرد دولت چهاردهم در مازندران
برگزاری کلاس های دانش افزایی صنعت فوتبال درقائم شهر
تبدیل پسماند‌های خشک به گل و سرسبزی در مرکز «گلماند»
جسارت علمی از شاخصه‌های برجسته علامه جعفری بود
اجرای طرح محله محور
اهل کتاب و قلم جایگاهی والا در جامعه دارند
سد خرسان و ماندگان مجوز زیست محیطی ندارند؛منافع مردم خط قرمزم است
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۶ آبان ۱۴۰۴
بسته خبر‌های کوتاه ۲۵ آبان در یک نگاه
اختتامیه جشنواره تئاتر کهگیلویه و بویراحمد در دوگنبدان
ادامه مایه کوبی دام‌های سبک و سنگین در مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
تکذیب استعفای اعضای دولت
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
قاچاقچیان تامین کننده گازوئیل صنعت
بارش باران در مناطق مختلف خوزستان
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
محمدی: به نشان المپیک فکر می‌کنم
هادی ساعی: با شهامت به این جوانان میدان دادیم
سانیا کریمی: خوشحالم توانستم دل مردم کشورم را شاد کنم
اتصال ۸ روستای بزینه‌رود با جاده ۱۳ کیلومتری در استان زنجان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)