• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۹۸۳۱۰
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۴
بین الملل » تحلیلی

نماینده سنی مجلس عراق: ما به بسیج مردمی نیاز داریم

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، نماینده مجلس عراق، تاکید کرد بدون مشارکت نیروهای بسیج مردمی مبارزه با گروه تکفیری صهیونیستی داعش در این کشور امکان پذیر نبود. 
مشعان الجبوری در مصاحبه با تلویزیون المیادین، گفت: من نماینده استان صلاح الدین هستیم که مرکز آن شهر تکریت است. من یک نماینده سنی هستم که در کنار بسیج مردمی از ماه دهم سال 2014 تاکنون جنگیده ام. ما از اهالی استان صلاح الدین تیپ 51 را تشکیل دادیم که در آن زمان در کنار بسیج مردمی می جنگید. بسیج مردمی در شرایطی تشکیل شد که داعش به دروازه های بغداد رسیده بود. مردم در ابتدا با فتوای مرجعیت دینی برای عضویت در بسیج مردمی داوطلب شدند. این نیرو در ابتدا از شیعیان تشکیل شد، اما راه را بر روی عضویت ما سنی ها هم که تصمیم گرفتیم با داعش بجنگیم، نبستند. ما صدها شهید در آن نبردها تقدیم کردیم. در آخرین عملیات، تیپ 51 صلاح الدین تنها نیروی بسیج مردمی بود که در عملیات آزادسازی الشرقاط مشارکت داشت. قانونی که در مجلس عراق تصویب شد، وجهه قانونی به نیروهای شجاع بسیج مردمی می دهد. ما نیاز جدی به نیروهای بسیج مردمی داریم و بدون آنها نمی توانستیم کشورمان را از دست داعش آزاد کنیم. اگر بسیج مردمی نبود، امروز به مرکز شهر موصل نزدیک نشده بودیم. در عملیات موصل نیروهای سازمان مبارزه با تروریسم پیش رو هستند، اما اتهاماتی که امروز ضد بسیج مردمی مطرح می کنند در گذشته ضد سازمان مبارزه با تروریسم هم بیان می شد. اجازه بدهید با صراحت سخن بگویم. بسیج مردمی در مناطق سنی نشین و نه شیعه نشین عراق حضور دارد. ما سنی ها به تصویب این قانون نیاز داشتیم تا سازمان بسیج مردمی زیر نظر فرمانده کل نیروهای مسلح عمل کند. مصلحت کشور در تصویب این قانون بود. همانطور که من هم ترجیح می دادم تیپ 51 فقط زیر نظر من عمل کند، اما منافع ملی مستلزم تصویب این قانون بود تا بسیج مردمی از جمله تیپ 51 زیر نظر فرمانده کل نیروهای مسلح باشد. همه فرماندهان بسیج مردمی چنین دیدگاهی دارند. 
الجبوری افزود: بسیج مردمی و دیگر نیروهای عراقی می توانند با سوریه برای مبارزه با تروریسم همکاری کنند. همانطور که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر هم بر حمایت از ارتش های سوریه و عراق در مبارزه با تروریسم تاکید کرد و ما از این موضع شجاعانه او قدردانی می کنیم. مصر در حال بازگشت به صحنه عربی است و غیبت مصر باعث شده بود که بعضی کشورها مانند قطر برای ایفای نقش در این صحنه، فرصت پیدا کنند. با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و احتمال قدرت گرفتن افرادی مانند او در اروپا، معادلات تغییر خواهد کرد. کشورهایی مانند قطر و عربستان دیگر نخواهند توانست فقط با تکیه بر سرمایه خود، در صحنه سیاسی ایفای نقش کنند. قطر و سعودیها باید برای جنایت ها و رنج هایی که برای مردم منطقه ایجاد کردند، بازخواست و مجازات شوند. دارایی صندوق های ذخیره ارزی عربستان و قطر باید توقیف شود و پول این صندوق ها به بازسازی سوریه و عراق اختصاص پیدا کند. 
وی در پاسخ به سوالی درباره اعلام اصرار قطر بر حمایت از گروه های مسلح در سوریه گفت: این رفتار قطر به علت هرج و مرج در منطقه و نیز به این علت است که در واقع آمریکاییها چنین نقشی را به دوحه داده اند. در سایه ضعف رسانه ها در منطقه شبکه قطری الجزیره برای برهم زدن ثبات در خاورمیانه ایفای نقش کرد. قطر مسئول اوضاع فعلی لیبی و ایجاد مشکلات برای مصر است. عبدالفتاح السیسی و افسران آزادمرد مصری این کشور را از این شر نجات دادند. قطر نقش اساسی در آنچه امروز در سوریه رخ می دهد، دارد. قطر همچنین در حمایت از (گروه تکفیری صهیونیستی) داعش ایفای نقش می کند. قطر برای همه مردم این منطقه منشا شرارت بوده است. دوحه متحمل شکست های پی در پی در منطقه شد و به پیروزی هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امیدوار بود، اما در نهایت دونالد ترامپ به کاخ سفید راه پیدا کرد. قطر همچنین به متحد ترکیه ای خود امید داشت، اما آنکارا هر روز به روسیه نزدیک تر می شود. ادعای حمایت قطر از دموکراسی در سوریه مضحک است. ارتش سوریه موفقیت های چشمگیری در شهر حلب در برابر تروریست ها به دست آورد. قطر و عربستان مسئول قتل غیرنظامیان در سوریه هستند. اراده ملت سوریه بر شرارت این کشورها پیروز خواهد شد. آیا تمسخرآمیز نیست که قطر با جمعیت سیصد هزار نفری می خواهد درباره سرنوشت سوریه که میلیون ها نفر جمعیت دارد و تاریخ شهرنشینی در آن به پنج هزار سال پیش بر می گردد، تصمیم گیری کند. دولت سوریه بر بازگرداندن شهر حلب به آغوش کشور با هر هزینه ای اصرار دارد و به اعتقاد من پیروزی نزدیک است. ما در موصل هم در آخرین مراحل پاکسازی کامل خاک عراق از لوث داعش قرار داریم که قطر مسئول تامین مالی آن است. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شعر فارسی بخشی از قدرت نرم و عزت ملی ایران
تشییع پدر سید حسن نصرالله
افزایش یک‌ساعته فعالیت قطار شهری مشهد در شب نیمه شعبان
تالاب‌های کشور سند دار می‌شوند
تأکید عارف بر تأمین حقابه تالاب‌ها
افتتاح ۳۷ طرح مختلف در دومین روز دهه فجر در استان زنجان
برگزاری جشن نیمه شعبان در ۴۰ مدرسه لنجان
برگزاری جشن‌های نمیه شعبان در استان مرکزی
هفته بیستم لیگ دسته یک فوتبال؛ پیروزی سایپا و توقف مس شهر بابک
پیروزی ذوب آهن با سرمربی جدید
شکست نزدیک رعد پدافند در اصفهان
جریمه‌های ثبت شده طرح ترافیک در ۲۲ دی حذف می‌شود
پیام تسلیت تولیت حرم مطهر شاهچراغ در پی درگذشت عضو هیأت امنای حرم مطهر
بهره برداری از ۳۹ طرح عمرانی بنیاد مسکن در استان زنجان
جوانان مهمترین مؤلفۀ قدرت کشور هستند
راه اندازی دو مرکز مشاوره در کاشان
تشریح نخستین انتخابات تناسبی و تمام‌الکترونیک
جایگاه ویژه جشنواره بین المللی شعر علی اکبر در بین هنرمندان
رانندگان متخلف خسارتی از بیمه‌ها دریافت نمی‌کنند
بیش از ۳۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر افتتاح می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
پیش بینی افزایش دما و ورود سامانه بارشی به خوزستان
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن
عراقچی: فقط در حوزه هسته‌ای توافق ممکن است
اطلاعیه مهم برای گندم کاران استان اردبیل
آمریکایی‌ها بین دو راهی جنگ پرهزینه و بی‌آبرویی
ملت ایران همچنان سدی استوار در برابر فتنه‌ها خواهند بود
عزل مدیرشبکه افق و توقف برنامه «خط‌خطی»
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در برخی مناطق کشور
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حذف ارز ترجیحی نیازمند اجرای تدریجی و حمایت هدفمند است  (۱ نظر)
مروری بر ابعاد فکری امام خمینی (ره)، بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)