• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۱۰۱۹۴
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۶
بین الملل » تحلیلی

ترامپ قرارداد با بوئینگ برای ساخت هواپیمای جدید ریاست جمهوری لغو می کند

به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، نشریه آتلانتیک در گزارشی نوشت دونالد ترامپ پیروز انتخابات آمریکا قصد ندارد هواپیمای جدیدی برای ناوگان ریاست جمهوری خریداری کند.
در این گزارش به قلم راسل برمن آمده است: دونالد ترامپ  می خواهد افکار عمومی این کشور بدانند که او تمایلی به خرید یک هواپیمای جدید برای رئیس جمهور ندارد . در واقع او می خواهد برنامه ها را برای ارتقاء ناوگان ریاست جمهوری نقش بر آب کند تا بدین ترتیب بتواند از هزینه های اضافی جلوگیری و صرفه جویی کند. او صبح روز سه شنبه در توئیتر خود نوشت:‌ «این سفارش را لغو کنید.»
او در گفتگو با خبرنگاران در برج خود گفت:‌ «مضحک است. فکر می کنم شرکت بوئینگ می خواهد پول زیادی بگیرد. ما می خواهیم این شرکت پول بگیرد اما نه اینقدر زیاد.»
این در حالی است که ترامپ تا روز به قدرت رسیدنش در روز بیستم ژانویه اختیارات لازم را برای لغو قرارداد دولت با بوئینگ ندارد. بودجه کنونی پنتاگون برای ناوگان بعدی ریاست جمهوری آمریکا موسوم به ایر فورس وان Air Force One دو میلیارد و هفتصد میلیون دلار است و برنامه جایگزینی این ناوگان همچنان در مراحل اولیه خود قرار دارد. 
شرکت بوئینگ با انتشار بیانیه ای در واکنش به توئیت ترامپ اعلام کرد:‌ «ما در حال حاضر قراردادی صد و هفتاد میلیون دلاری برای کمک به تعیین قابلیت های این هواپیمای پیچیده نظامی داریم که برآورده کننده نیازهای رئیس جمهور آمریکاست.» در این بیانیه همچنین آمده است: «در ارتباط با مراحل بعدی این برنامه ما به همکاری با نیروی هوایی آمریکا چشم داریم که به ما اجازه می دهد بهترین هواپیما را برای رئیس جمهور با بهترین قیمت برای مالیات دهندگان آمریکایی ارائه کنیم.»
نیروی هوایی آمریکا نیز در بیانیه ای اعلام کرد، این نیرو «همچنان در حال انجام فعالیت های کاهش دهنده خطر با شرکت بوئینگ هستیم که سبب شکل بخشیدن به مذاکرات در ارتباط با قرارداد توسعه مهندسی و ساخت می شود و قابلیت ها و هزینه ها را تعیین می کند.» نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد در حالی که بودجه کنونی دو میلیارد و هفتصد میلیون دلار است، «با تکمیل فعالیت های مرتبط با کاهش ریسک، ما انتظار داریم این رقم تغییر.»
موضوع این است که نسل بعدی ایرفورس وان برای «روسای جمهور بعدی» آمریکا ساخته خواهد شد. این هواپیماها تا دهه دو هزار و بیست آماده نخواهند شد، از این رو،‌ اگر ترامپ می خواهد از این هواپیما استفاده کند باید در انتخابات ریاست جمهوری بعدی آمریکا نیز پیروز شود.
جیسون میلر سخنگوی ترامپ صبح روز سه شنبه در کنفرانسی خبری گفت، رئیس جمهور جدید با این اقدام در حال ارسال یک پیام سیاسی در این باره است که او با وجود سرمایه هنگفتش در ارتباط با دلارهای مالیت دهندگان آمریکایی با دقت عمل می کند. میلر گفت:‌«فکر می کنم این اقدام نشان می دهد رئیس جمهور منتخب بر کاهش هزینه های دولتی متمرکز شده است. مردم از برخی هزینه های هنگفت ابراز ناامیدی می کنند، از این رو، ما می خواهیم راه هایی برای پایین نگه داشتن هزینه ها پیدا کنیم.»
میلر در پاسخ به این سوال که آیا رقم اختصاص داده شده برای این طرح چهار میلیارد دلار است، گفت: «این یک رقم هنگفت است.» میلر همچنین گفت، ترامپ برای انتشار جزییات مرتبط با پیشنهاد خود تا روز برگزاری مراسم تحلیف صبر می کند.
این اقدامی بی سابقه است که یک رئیس جمهور جدید قصد دارد یک قرارداد مهم دفاعی را به سبب نگرانی ها بر سر هزینه ها بلافاصله پس از رسیدن به قدرت، لغو کند. در ماه مه سال دو هزار و نه، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا قراردادی را لغو کرد که دولت بوش برای ساخت ناوگان جدید مارین وان -بالگرد رئیس جمهور- با شرکت لاکهید مارتین امضا کرده بود.
رئیس جمهور جدید به همراه رابرت گیتس وزیر دفاعش می خواستند این پیام را ارسال کنند که آنها در ارتباط با مقابله با هزینه های اضافی در زمانی که دولت اوباما در حال اجرایی کردن بسته ریاضت اقتصادی هشتصد میلیارد دلاری بود، جدی هستند.
او گفت ترامپ همچنین می خواهد کنگره یک طرح زیرساختی را تصویب کند که هزینه آن یک تریلیون دلار بر آورد می شود.
ترامپ ساعاتی پس از آن در توئیتر خود در این باره مطلب نوشت که روزنامه واشنگتن پست با انتشار گزارش طویل تحقیقاتی اعلام کرد پنتاگون یک بررسی داخلی مرتبط با هزینه های اضافی صد و بیست و پنج میلیارد دلاری را مخفی کرد. 
هم اکنون دو هواپیما در اختیار ایر فورس وان قرار دارند . ایر فورس وان واژه ای است که برای هر هواپیمای حامل رئیس جمهور بکار می رود. هر دو هواپیما بیش از بیست و پنج سال عمر دارند که هم سن هواپیمای بوئینگ 747 ترامپ هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز معطر با برداشت گل نرگس در خوسف
تاکید سفیر چین در ایران بر توسعه روابط گردشگری
ضرورت پیوند بین دانشگاه با صنعت و کشاورزی
هشدار مرکز بهداشت استان درباره آلودگی هوا؛ مراقب گروه‌های حساس باشید
اقامه ی نماز باران عصر جمعه بیست‌ و سوم آبان‌ماه در دو نقطه تهران
مداخله نظامی ژاپن در مساله تایوان با پاسخ سخت چین مواجه خواهد شد
توسعه فناورانه و فعال‌سازی ظرفیت‌های استانی، محور حمایت‌های معاونت علمی
برپایی بیمارستان سیار در مهرگان
هشدار بارش برف در آذربایجان‌غربی
برداشت سبز در خوزستان
کشف موتورسیکلت میلیاردی قاچاق در سروستان
از تبادل تجربه تا امضای تفاهم‌نامه‌های گردشگری در یزد
رویکرد جمهوری اسلامی ایران توسعه همکاری با همه کشور‌ها است
گرامیداشت یاد و خاطره شهید اسماعیل نیکخو در چالدران
حدود ۹۰ هزار پرونده در وقایع سال ۱۴۰۱ در فرآیند عفو قرار گرفتند
برگزاری مراسم سومین سالگرد شهدای امنیت در مشهد
مراکز معاینه فنی خودرو البرز به سامانه بیمه متصل می‌شوند
یک مصدوم بر اثر انفجار ناشی از نشت گاز در کرمانشاه
برداشت یاقوت سرخ کویر
جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در سنندج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)