• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۷۵۶۹۸
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۲
علمی و فرهنگی » معارف

طرح توسعه حرم مطهر علوی به مرحله کاشی‌کاری رسید

جانشین معاونت فنی ستاد بازسازی عتبات عالیات در طرح صحن فاطمه زهرا(س) گفت: عملیات اجرایی طرح توسعه حرم مطهر علوی با کمک‌های مردم و خیرین و همت استادکاران ایرانی به مرحله نما و کاشی‌کاری رسیده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، حامد امیری افزود: با توجه به نما و شکل طرح توسعه حرم مطهر علوی به مرحله کاشی‌کاری رسیدمعماری داخل حرم مطهر علوی که مربوط به عصر صفوی است، تصمیم بر این شد که در طراحی و ساخت صحن و شبستان حضرت زهرا(س) نیز، این الگوی ایرانی و اسلامی رعایت شود.

وی گفت: براساس این الگو، استفاده از کاشی‌های هفت رنگ، معرق و معقلی در نقاط مختلف بنا در دستور کار معماران و استادکاران ایرانی قرار گرفته است. 

امیری با بیان اینکه نماکاری طرح با اتمام «سفت‌کاری‌ها» آغاز شده است افزود: هم اکنون از بالاترین نقطه صحن حضرت زهرا(س) که نزدیک‌ترین فضا به گنبد و حرم قدیم یعنی فضای 1+ و طبقه اول بخش زیارتی است، مراحل نماکاری آغاز شده و به دست استادکاران برجسته این رشته در حال اجراست. 

وی با بیان اینکه نماکاری توسط گروه‌هایی که تجربه اینگونه کارها در اماکن زیارتی ایران و اعتاب مقدسه را داشته‌اند اجرا می‌شود گفت: در حال حاضر دو پیمانکار ایرانی مشغول به کار هستند که یکی طبقه اول و حیاط داخلی و دیگری اجرای نمای فضاهای سرپوشیده و راهروهای رواق شمالی که به سمت بیرون و خیابان امام زین العابدین است را برعهده دارند. 

جانشین معاونت فنی ستاد بازسازی عتبات درباره طرح صحن فاطمه زهرا(س) گفت: طول نماکاری طبقه اول حدود 200 متر است که هم اکنون نیمی از آن به مرحله کاشی‌کاری رسیده و نیم دیگر در مرحله اجرای آجرنما، کاربندی و رسمی بندی رواق‌هاست. 

وی افزود: در طبقه اول، حدود 10 هزار و200متر مربع فضای مسقف و 4 هزار متر مربع فضای روباز وجود دارد که عملیات اجرای سنگ کف فضای مسقف تقریباً به اتمام رسیده و سنگ‌کاری دیوارها در دست اجراست و همچنین عملیات آئینه‌کاری حدود 2 هزار مترمربع از فضای مسقف به تمام شده است. 

امیری گفت: پیش‌بینی می‌شود، تا یک ماه آینده عملیات نماکاری طبقه اول از بخش زیارتی طرح توسعه حرم مطهر علوی تکمیل شود و اجرای کاشی‌های معرق و خطاطی آن نیز تا پایان امسال پایان یابد. 

وی افزود: برای اجرای کاشی‌های معرق که آخرین مرحله از عملیات نماکاری است در مرحله انتخاب خطاط و تعیین آیات و احادیثی هستیم که باید روی کاشی‌ها نگاشته شود. 

یادآور می شود، کاشی معقلی، نوعی کاشی کاری است که با ساخت و تهیه کاشی با ابعاد بسیار کوچک و پهلوی هم قرار گرفتن این کاشی‌ها صورت می‌گیرد. تلفیق کاشی با آجر در نماسازی از انبساط و انقباض کاشی‌ها جلو گیری می‌کند. با این عمل پریدن و خرد شدن لعاب کاشی به حداقل می‌رسد. انواع خطوط مستقیم در محورهای عمودی و افقی و گاه خطوط مورب با زاویه 45 درجه و شطرنجی از نقوشی هستند که در کاشی کاری معقلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و جلوه‌ای بی‌نظیر و روحانی به نما می‌بخشد. 

خیرین، ناذران و هموطنان عزیز که تمایل دارند در فیض توسعه حرم امام علی(ع) که مزین بنام صحن و شبستان حضرت زهرا(س) است مشارکت کنند می‌توانند مبلغ مورد نظر خود را از طریق شماره حساب 110 بانک‌های صادرات، سپه، دی، ملی، تجارت، انصار، سرمایه و ملت یا درگاه پرداخت اینترنتی (سایت ستاد بازسازی عتبات عالیات) واریز کنند .

خیرین، ناذران و هموطنان عزیز همچنین می توانند از طریق تلفن همراه؛ مشترکین همراه اول با ارسال یک پیامک خالی به شماره 888 و ایرانسل به شماره  359 می توانند اطلاعات مربوط به نحوه واریز کمک‌های نقدی برای توسعه حرم مطهر علوی را دریافت کنند.

همچنین برای اهدای کمک ها به صحن حضرت زهرا(س) می‌توانند با شماره گیری کد #888*733* اقدام کنند.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رشد تولید و صادرات در صنعت رنگ و رزین
اهدای دو ویلچر به مددجویان ایلام توسط هلال‌احمر
تعیین سقف کیفری مهریه در مجلس
۱۲۰ هزار اصله نهال توت برای کاشت در خراسان‌شمالی آماده شد
آزادی ۱۳۰ زندانی در استان یزد
پیگیری اجرای مصوبات سفر وزیر راه و شهرسازی به بوشهر
کسب رتبه دوم کشوری جشنواره ملی جوان خوارزمی توسط دانش‌آموزان راوری
انباشت آلاینده‌های جوی با سکون نسبی جو
ریشه حماسه‌هایی چون ۹ دی در تربیت مادران ولایی است
مرمت بنای تاریخی برج قربان شاهنجرین 
تنظیم بازار با اجرای دادرسی عادلانه
چین: آمریکا با موضوع تایوان با احتیاط برخورد کند
جنبش دانشجویی؛ پیشگام مبارزه با استعمار
هشدار سطح زرد در یزد
مصوبات شورای آب برای رفع ناترازی ها در شاهرود
۳۹.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد
حوزه‌های علمیه نقش مهمی در آگاهی بخشی دارند
کسب رتبه دوم کشوری جشنواره ملی جوان خوارزمی
کیفیت آب شرب آذربایجان‌شرقی، مطابق استاندارد‌های ملی
پرسش و پاسخ دولتی‌ها با خبرنگاران در حیاط دولت ۱۴۰۴/۰۹/۱۲
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
سقف کیفری مهریه مشخص شد
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
استان یزد فردا بارانی می شود
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)