• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۸۴۰۸۷
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۸

ناامن سازی در سوریه، این بار در پوشش ایجاد منطقه امن

با پیشنهاد رئیس جمهور جدید امریکا در خصوص ایجاد منطقه امن در سوریه، امیدها به تحقق راه حل سیاسی پایان بحران که در نشست آستانه بارور شده بود کم رنگ شد.

ناامن سازی در سوریه، این بار در پوشش ایجاد منطقه امنبر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید امریکا به پنتاگون و وزارت خارجه این کشور دستور ارائه طرحی برای ایجاد منطقه امن برای آوارگان در سوریه را می دهد؛ اقدامی که می تواند تشدید دخالت نظامی آمریکا در جنگ داخلی سوریه را موجب شود.
هر چند هنوز جزئیات این طرح روشن نشده است اما این تصمیم بر خلاف شعارهای تبلیغاتی است که از سوی ترامپ در باره بحران سوریه و تمرکز وی بر مبارزه با گروه تروریستی داعش مطرح می شد. در پیش نویس این دستور آمده است: وزارت خارجه آمریکا همگام با وزارت دفاع ظرف 90 روز از تاریخ صدور این فرمان فرصت دارند طرحی را برای ایجاد مناطق امن در سوریه و مناطق اطراف آن تدارک ببینند تا سوری های آواره بتوانند تا زمان حل و فصل قاطعانه و کامل بحران کشورشان در آن بمانند.
هر چند جلوگیری از سرازیر شدن موج آوارگان به سوی امریکا بهانه طرح چنین پیشنهادی از سوی ترامپ شده است اما در حالیکه شش سال از بحران سوریه می گذرد و تقریبا می توان گفت موج آواره گی در این کشور فروکش کرده است چنین ادعایی چندان منطقی به نظر می رسد. اما اعلان این پیشنهاد  آن هم درست چند روز پس از نشست موفقیت آمیز دولت دمشق و گروههای مسلح مخالف با میانجیگری ایران، روسیه وترکیه در آستانه پایتخت دمشق، نشان می دهد که احتمالا هدف های دیگری در ورای چنین پیشنهادی نهفته که ممکن است مهمترین آن حفظ جایگاه امریکا در منطقه پس از شکست سیاست های دولت اوباما در بحران سوریه دو موازنه در مقابل روسیه باشد و حالا دولت ترامپ با برهم زدن میز مذاکرات و دمیدن در آتش بحران درصدد کسب امتیازهای از دست رفته است.
این احتمال از این دیدگاه قابل توجه است که گروههای مخالفی که درنشست آستانه  در مورد تثبیت آتش بس و ادامه مذاکرات در ژنو  در هفته دوم از ماه فوریه آینده توافق کرده بودند تعویق مذاکرات را خواستار شدند و بلافاصله به همراه ترکیه وقطر از پیشنهاد ترامپ حمایت کردند. به نظر می رسد یکی از علل درخواست تعویق مذاکرات ژنو از سوی گروههای مسلح مخالف، وقت کشی برای روشن شدن سیاست دولت ترامپ در حصوص بحران  سوریه است.
در هر حال آنچه روشن است اینکه پیشنهاد ترامپ به پیچیده شدن و افزایش بحران و خونریزی بیشتر منجر شده و امیدها برای راه حل سیاسی را کم رنگ کرده است هر چند در عملی شدن چنین پیشنهادی تردیدهای جدی از سوی کارشناسان سیاسی ونظامی مطرح شده است. که مهمترین آنها عبارتند:
1/ اگر ترامپ بخواهد برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع اقدام کند لازم است که حملات هوایی آمریکا و نیروهای ائتلاف در سوریه تشدید شود و همچنین لازم است که نیروهای زمینی برای حفاظت از غیرنظامیان در مناطق امن وارد عمل شوند.  به گفته منابع نظامی امریکا باید حداقل  30 هزار نظامی به سوریه اعزام نماید تا بتواند چنین منطقه ای را ایجاد نماید. 
2/ وسعت حوزه جغرافیایی مناطق امن به راحتی می تواند محل نفوذ تروریست ها باشد و چه بسا گروههای تروریستی از این مناطق برای سازماندهی و شروع حملات مجدد استفاده نمایند که این مسئله می تواند با واکنش روسیه روبرو شود. 
3/ واکنش مقام های روسیه یکی از متحدان دولت بشار اسد به ایجاد منطقه امن نیز یکی از مشکلات اساسی است. اینکه اگر جنگنده های روسیه مواضع تروریستها را در چنین مناطقی هدف قرار دهند  در این صورت پاسخ به این حملات چگونه خوهد بود؟ روز جمعه  دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در واکنش به ایجاد منطقه امن در سوریه اعلام کرد دولت ترامپ در این باره با روسیه مشورتی نکرده است و واشنگتن باید همه پیامدهای احتمالی از برقراری مناطق امن در سوریه را مد نظر قرار دهد. 
4/ این تصمیم می تواند به افزایش بحران و طولانی مدت شدن آن منجر شود که در آن صورت امریکایی ها هم باید متقبل هزینه های بیشتر و هم تلفات انسانی بیشتری شوند.

------------------------------------
بررسی و تحلیل/ رضا محمدمراد


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف ۵۶۵ قلم لوازم خانگی فاقد مجوز در جوانرود
تاریخ فلسفه فقط فلسفه یونان نیست
اجرای طرح بهینه‌سازی مصرف انرژی در صنایع انرژی‌بر
چمران : درخصوص حریم دعوایی نداریم، منطقی صحبت می‌کنیم تا به نتیجه برسیم
دیدار مردمی رئیس کل دادگستری خوزستان با ۲۱۰  نفر از مراجعه‌کنندگان 
ترکیب تیم ملی هندبال ایران برای حضور در بازی‌های همبستگی اسلامی
راه اندازی ۱۱۴ پایگاه سوادآموزی در مدارس ابتدایی لرستان
درخواست تولیت آستان قدس رضوی برای جلوی از ساخت و ساز‌های نامتناسب در مشهد
همسر شهید سرلشکر فلاحی دار فانی را وداع گفت
بازگشت به زندگی آقایی ۷۱ ساله، پس از احیا موفق توسط پرسنل اورژانس شهری جاجرم
استاندار زنجان به‌عنوان پیشرو در ساماندهی امور جوانان
اجرای کامل برنامه پزشک خانواده در استان همدان
بدون اصلاحات بنیادی، دستیابی به تورم تک‌رقمی رؤیایی دست‌نیافتنی است
پایداری آب روستا‌های باوی با اجرای خط انتقال آب خام تاسیسات شهدای‌ام‌الغریب
آمادگی کامل آذربایجان‌غربی برای زمستان با ۶۷ راهدارخانه فعال
رونمایی از سامانه استعلامات قانون الزام
گرامیداشت ایام فاطمیه در دبیرستان معارف اسلامی صدرای مهریز
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
آتش‌سوزی محدود در بخش NICU بیمارستان کودکان بندرعباس
آمار طلاق در البرز در سه سال گذشته کاهش یافته است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)