• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۰۱۱۸۳
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۸

انزوای ترامپ تهدیدی برای جهان

ممکن است صهیونیست‌ها از انزوا رئیس جمهور آمریکا برای سوق دادن این کشور به یکجانبه گرایی بهره برداری کنند و وی را به تهدیدی برا جهان تبدیل شود.

انزوای ترامپ تهدیدی برای جهان
در زمینه تحولات آمریکا شاهد دو پدید نوظهور هستیم: نخست، عقب نشینی فاحش ترامپ از مواضع و وعده‌های انتخاباتی خود؛ دیگری، انزوای بیش از پیش ترامپ در آمریکا و جهان. 
البته فضای رسانه‌ای در آمریکا چیزی غیر از «عقب نشینی فاحش ترامپ از مواضع و وعده‌های انتخاباتی خود» را به نمایش می‌گذارد اما وی از مواضع پیشین خود - در زمینه برنامه هسته‌ای ایران، همکاری با ناتو و مهاجران مسلمان، رژیم صهیونیستی و ... - عقب ‌نشینی کرده است و ظاهرا همان سیاست‌های دولت پیشین آمریکا را دنبال می‌کند.  
ممکن است دستور مهاجرتی ترامپ و بالاگرفتن انتقادات از آن در روز‌های اخیر این تصور را تقویت کند که وی همچنان بر مواضع انتخاباتی خود درباره مهاجران مسلمانان اصرار دارد. این در حالی است که وی در رقابت‌های انتخاباتی همه مهاجران مسلمانان را هدف قرار داده بود اما در دستور مهاجرتی تنها مردم چند کشور مسلمان. ظاهرا میزان حساسیت‌های افکار عمومی آمریکا و جهان به ترامپ چنان بالا گرفته است که دیگر این تفاوت را نمی‌بیند یا نمی‌خواهد ببیند. 
دوم، انزوای بیش از پیش ترامپ در آمریکا و جهان: نشانه این انزوا نیز استمرار اعتراضات و انتقادات از وی در آمریکا و جهان از جانب افکار عمومی و مقامات کشور‌ها است. 
از زمان ادای سوگند رئیس جمهور جدید آمریکا، شهرهای بزرگ این کشور به ویژه در روزهای پایانی هفته به صحنه اعتراضات علیه رئیس جمهور تبدیل شده است. 
هنوز نتیجه نهایی این اعتراضات مشخص نیست اما با توجه به اینکه قرار است دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ چهار سال به طول انجامد و نارضایتی شهروندان آمریکایی از اقدامات وی رو به افزایش است، انتظار نمی رود اعتراضات به زودی متوقف شود. 
فابیو روجاس استاد جامعه شناسی در دانشگاه ایندیانا به خبرگزاری فرانسه می‌گوید آمریکا از سال 2003 میلادی که به صحنه اعتراضات به تهاجم نظامی این کشور به عراق تبدیل شد تاکنون چنین اعتراضات گسترده ای به خود ندیده است؛ اعتراضاتی که در آن اقشار مختلف از زنان، پزشکان، مسلمانان، دانشجویان و هنرمندان شرکت دارند.  
به دنبال فرمان ترامپ در زمینه ممنوعیت های مهاجرتی به آمریکا، اعتراضات در این کشور رو به گسترش است تا جایی که در شبکه های اجتماعی از شهروندان آمریکایی خواسته شده است هفدهم فوریه (29 بهمن 1395) در اعتصاب سراسری در این کشور شرکت کنند. 
اعتراضات به مواضع ترامپ تنها به داخل آمریکا محدود نشده است. بلکه مقامات مهمترین متحدان آمریکا در جهان - از جمله مقامات آلمانی، انگلیسی، فرانسوی و ... - درباره آن ابراز نگرانی کرده‌اند. 
در این میان آنچه مهم به نظر می‌رسد این است که برخی تصور می‌کنند این انزوا زمینه را برای تضعیف جایگاه ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا در این کشور و جهان فراهم می‌کند اما از سوی دیگر همین انزوا و تضعیف جایگاه و منزلت ممکن است زمینه را برای خودسری و یکجانبه گرایی دولت آمریکا فراهم سازد. 
فراموش نکنیم افراد و کشور‌هایی که منزوی نیستند برای حفظ متحدان خود مجبور می‌شوند ملاحظاتی داشته باشند و همین ملاحظات مواضع آنها را تعدیل می‌کند. 
بنابراین اگر صهیونیست‌ها بخواهند می‌توانند از انزاوی ترامپ برای منافع خود بهره برداری کنند چنانچه از انزوای جرج بوش پسر بهره برداری کردند و دو جنگ بزرگ در خاورمیانه به راه انداختند. 

----------------------------
بررسی و تحلیل/ عبدالرضا خلیلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۳۴۰ پروژه توزیع برق همزمان با دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد
بیانیه حوزه علمیه لرستان در محکومیت اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
۵ حلقه چاه در جیرفت مسدودشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه سال آینده
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۱ بهمن
یک میلیارد دلار طرح مصوب در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی
تأکید رئیس جمهور بر توسعه عدالت آموزشی و اصلاح نظام یارانه‌ای
امکان رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در شعب منتخب بانکی
برگزاری مراسم بزرگداشت یوم الله ۱۲ بهمن در کرمانشاه
۱۵ بهمن ماه؛ آغاز اکران فیلم‌های جشنواره فجر در سینما‌های خوزستان
ساختمان حادثه دیده در انفجار بندرعباس، لوله کشی گاز داشته است
تعیین تکلیف قیمت محصولات ایران‌خودرو تا یک هفته آینده
  کرمان از قطب‌های فعال و پیشرو در طرح ملی نهضت مدرسه‌سازی
آغاز عملیات اجرایی طرح‌های ملی در حوزه نوسازی بافت‌های فرسوده
امضای تفاهم‌نامه ساخت ۱۰۰ هزار مسکن کارکنان جهاد، بین وزرای راه و جهادکشاورزی
افتتاح ۱۵۰ هزار واحد مسکن حمایتی شهری و روستایی در دهه فجر
بیش از ۱۹۰۰ میلیارد ریال طرح بازآفرینی شهری؛ آماده افتتاح در دهه فجر
ابلاغ مصوبه بازنگری طرح جامع شهر جهرم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
ساترا تحریم شد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
فرمانده کل ارتش: دست ما روی ماشه است
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
یک کشته و ۱۴ مصدوم در حادثه انفجار واحد مسکونی در بندرعباس
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ بهمن ۱۴۰۴
تولید سالانه ۲۰ هزار تن محصولات شیلاتی در استان زنجان
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)