• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۰۶۰۷۹
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۸

سعودی ها ترامپ را به چشم مزدور می نگرند

سعودی ها پس از نامیدی از کارآمدی گروههای تروریستی در رویارویی با محور مقاومت، به رئیس جمهور امریکا به چشم مزدوری نگاه می کنند که جای تروریست ها را در منطقه برایشان پر کند.

سعودی ها ترامپ را به چشم مزدور می نگرنددونالد ترامپ رئیس جمهور جدید امریکا پیش از راهیابی به کاخ سفید در شعارهای انتخاباتی خود بارها تاکید کرده بود که دولت های گذشته کشورش حدود 6 تریلیون دلار صرف هزینه های جنگی در خاورمیانه کرده اند که با آن می شد امریکا را بازسازی کرد. او از تغییر سیاست خارجی امریکا در صورت راهیابی به کاخ سفید سخن گفته بود و اینکه در خاورمیانه مبارزه با تروریسم افراطی از جمله داعش را در  اولویت اول برنامه هایش قرار خواهد داد.
ترامپ در تبلیغات انتخاباتی خود تاکید کرده بود نوزده هزار میلیارد دلار بدهکاریم و امسال بدهکارتر می شویم، زیرساختهای آمریکا مشکل اساسی دارد؛ درحالیکه سعودی ها روزانه یک میلیارد دلار درآمد دارند و باید سهم ما را درست بپردازند. باید تکلیف بسیاری از اتحادها و متحدان آمریکا مجددا مورد بررسی قرار گیرد تا سود و زیان آنها برای واشنگتن مشخص شود و کشورهایی که از حمایت آمریکا برخوردار هستند، باید هزینه این حمایت را بپردازند. اشاره ترامپ به عربستان سعودی و دیگر متحدان عرب بود که درآمدهای هنگفتی از منابع نفت و گاز داشتند و البته باراک اوباما رئیس جمهور سابق امریکا هم پیش از این  و در پی توافق هسته ای میان ایران و پنج بعلاوه یک گفتنه بود عربستان می‌خواهد از ما سواری رایگان بگیرد.
ظاهرا همین رویکرد تاجر مآبانه ترامپ بود که مقامات سعودی را به این ارزیابی رساند که می توانند به او به چشم مزدرو نگاه کنند و شکست گروههای تروریستی تکفیری  در مقابله با محور مقاومت به رهبری ایران را با کشاندن وی به منطقه جبران نمایند. 
احتمالا بر اساس همین تحلیل بوده که عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان چندی پیش در پاریس گفت  ما نسبت به دولت آینده (آمریکا) خوش‌بین و منتظر هستیم تا درهمه حوزه‌هایی که نگرانی مشترک داریم با یکدیگر همکاری کنیم.  عادل الجبیر در ادامه با ادعای اشتراک منافع ژئوپلتیک عربستان و آمریکا در سوریه، عراق، یمن و ایران،  امیدوار بود پس از به قدرت رسیدن ترامپ، زمینه برای  مقابله با نفوذ ایران در منطقه فراهم شود. 
ظاهرا همین پالس های مثبت از سوی عربستان ونشان دادن دلارهای نفتی بود که ترامپ را به تغییر سیاست های خاورمیانه ای واداشت و در بدو ورود به کاخ سفید با ملک سلمان تماس تلفنی برقرار کرد و اکنون نیز  با امیران قطر، کویت و مقام های امارات تماس تلفنی برقرار کرده و در باره همکاری های مشترک در منطقه سخن گفته است.
حالا دولتمردان امریکایی با دامن زدن به پروژه ایران هراسی و تاکید بر اینکه ترامپ با اوباما تفاوت دارد می کوشند خدمات خود را به سعودی ها و هم پیمانانش گرانتر بفروشند و با تهدید آمیز جلوه دادن برنامه موشکی ایران دلارهای بیشتری به جبیب بزنند و در مقابل سعودی ها و متحدانش هم با اتکا با شعارهای ضد ایرانی ترامپ و تیم همراهش، بر طبل جنگ می کوبند  و از احتمال رویارویی ایران وامریکا ابراز شادمانی کنند. در یکطرف ترامپ و همکارانش به سعودی ها به عنوان گاو شیرده ای می نگرد که می توانند تا دلار آخر آن را بدوشند بر اساس یک سند منتشرشده طبق توافقی که میان عربستان و دولت ترامپ امضاء شده قرار است سالانه 130 میلیارد دلار از سوی عربستان به امریکا بابت تامین هزینه امنیت پرداخت شود و در طرف دیگر سعودی ها به دولت ترامپ به چشم مزدوری می نگرند که به خاطر دلار به هراقدامی حتی دیوانه وار دست خواهد زد. 
در فضای رسانه ای نیز چنین رویکردی دیده می شود بطوریکه بر اساس گزارش اسکای نیوز عربی مارک کمیت معاون وزیر دفاع سابق آمریکا با دامن زدن به پروژه  ایران هراسی می گوید: «همه کشورهای منطقه مثلا اعضای شورای همکاری خلیج(فارس) باید در کنار آمریکا قرار بگیرند تا بتوانیم به موفقیت هایی که ایران در سال های گذشته داشته است پایان دهیم.» او در ادامه هم به سعودی ها یادآور می شود که موضوع اساسی در حال حاضر تلاش برای قانع کردن هم پیمانان آمریکاست تا بدانند واشنگتن هم پیمان قابل اعتمادی است و چیزی را نمی گوید که بر خلاف آن عمل کند یعنی مثل اوباما نیست که مسائلی را در مصر بیان کرد ولی در موضوع سوریه آنگونه رفتار کرد. 
اما باید دید در میدان عمل چه اتفاق خواهد افتاد. اولین خوش خدمتی ترامپ به دولت تروریستی سعودی در خصوص قرار دادن نام ایران در فهرست کشورهایی که ورود اتباع آن به امریکا ممنوع خواهد شد که به سنگ خورده است آن هم در حالیکه این اتباع ودیپلمات های سعودی بودند که در حملات تروریستی 11 سپتامبر در نیویورک مشارکت داشته اند.
---------------------------------------------
بررسی و تحلیل/ رضا محمدمراد


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نخستین عمل جراحی لیزری با یوروتسکوپ فعال‌شده در بیمارستان خدابنده
همه برندگان جشنواره تئاتر مازندران
آغاز برداشت هندوانه پاییزه در شهرستان بندرلنگه
فرآوری محصولات کشاورزی در خراسان جنوبی نیازمند ورود سرمایه گذار است
ایمن‌سازی محور اردل – شهرکرد در محدوده تنگ درکش ورکش
سند آمایش مبنای اقدامات توسعه‌ای شهرستان‌ها
حادثه برای هواپیمای تفریحی در نوشهر
تخلیه ششمین شناور حامل گندم در بندرشهید رجایی
تمدید مهلت ارسال آثار به رویداد ملی «هما»
وزیر ارتباطات: گزارش عملکرد اپراتور‌ها باید برای مردم راهگشا باشد
تاکید بر حفظ سلامت کارکنان در شرایط آلودگی هوا
توزیع شیر در مدارس وعده‌ای که هنوز اجرایی نشده است
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و یکم آبان به افق آبادان و خرمشهر
نشان برنز پیشکسوت خراسان شمالی در مسابقات دو و میدانی قهرمانی آسیا
معرفی برترین‌های جشنواره صنایع دستی خلاق ۳ در اصفهان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
فرهنگ ما، یاوری است
پایداری جو تا پایان هفته و رگبار پراکنده از شنبه
ایران قهرمان رقابت های کشور‌های اسلامی با حضور فوتسالیست اصفهانی
رونمایی از برش استانی نقشه مهندسی و فرهنگی خراسان شمالی 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)