آیا زنگ ها برای کمک به کودکان یمنی به صدا در می آیند؟
دبیر کل سازمان ملل متحد کمک های انساندوستانه فوری برای 19 میلیون یمنی خواستارشده اما سوال اینجاست بدون فشار بر ائتلاف سعودی برای پایان دادن به به جنگ و محاصره یمن، چگونه می توان این کمک ها را به یمنی ها رساند؟

پس از گذشت دو سال از تجاوز نظامی عربستان و چند کشور متحدش به یمن و محاصره زمینی، هوایی ودریایی این کشور، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد زنگ هشدار را به صدا درآورده که جان میلیون ها یمنی در معرض خطر است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گوترش روز سه شنبه در آغاز نشستی درباره بحران انسانی در یمن که در مقر سازمان ملل متحد در ژنو برگزار شد اعلام کرد حدود 19 میلیون یمنی ( دو سوم جمعیت این کشور ) به کمک انسانی فوری نیاز دارند و حدود 17 میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند که بزرگترین بحران انسانی در جهان است.
به گفته گوترش، سرنوشت کودکان یمنی نیز در هاله ای از ابهام قرار دارد و در هر 10 دقیقه یک کودک زیر پنج سال جان خود را به دلایل اجتناب پذیر از دست می دهد. بر اساس بیانیه دفتر برنامه جهانی غذا از میان 19 میلیون یمنی که به کمک های فوری نیازمندند نزدیک به دو میلیون و دویست هزار کودک از سوء تغذیه رنج می برند که از میان آنها نیم میلیون کودک سوء تغذیه شدید دارند و اگر فوری به آنها کمک نشود در آستانه مرگ قرار دارند.
حالا این وضعیت اسفبار سبب شده تا دبیر کل سازمان ملل از جامعه جهانی بخواهد فوری کمک کنند
اما نکته اینجاست که مواجهه مردم یمن با خطر گرسنگی و مرگ، ناشی از جنگی است که از دوسال پیش عربستان برای به قدرت رساندن منصور هادی چهره دست نشانده خود به قدرت آغاز کرده و پس از ناکامی در جنگ، با محاصره زمینی ، دریایی وهوایی این کشور استراتژی قحطی و گرسنگی دادن به یمنی ها را در پیش گرفته است تا ملت یمن را به تسلیم وادار سازد.
اوایل تجاوز نظامی عربستان به یمن بود که ایران یک کشتی حامل کمک های انساندوستانه راهی بندر حدیده کرد اما سعودی ها هشدار دادند که نخواهند گذاشت این کشتی به مقصد برسد و به ناچار کشتی ایرانی در جیبوتی کمک های خود را در اختیار دفتر سازمان ملل قرار داد.
ضمن اینکه بخشی از کمک هایی هم که به یمن رسیده است ائتلاف سعودی آنها را در مناطق تحت کنترل خود توزیع کرده است نه در مناطقی که دو سوم جمعیت یمن با خطر گرسنگی و مرگ روبرو هستند.
از این گذشته ائتلاف سعودی همچنان درصدد است با تشدید محاصره مردم یمن آنها را به تسلیم وادار نماید و در این زمینه گزارش می شود که این ائتلاف تصمیم دارد به بندر حدیده که تحت کنترل نیروهای مردمی بوده و در حال حاضر تنها راه ارتباط با جهان خارج است حمله نماید و نکته اینجاست که سعودی ها در اقدام مزورانه برای سرپوش گذاشتن بر جنایات خود در یمن، مدعی هستند آنها 150 میلیون دلار به عملیات کمک رسانی به یمنی ها خواهند داد که به نظر می رسد این اقدام آنها برای دستیابی به این اهداف است:
1/ مقصر جلوه دادن حوثی ها، در حالیکه سعودی ها طرف اصلی انهدام زیرساخت های یمن، محاصره و کشتار و گرسنگی مردم این کشور هستند.
2/ ترمیم وجهه خود در قبال افزایش درخواست ها برای پایان دادن به جنگ و توقف محاصره یمن.
در این ارتباط می توان به درخواست گنادی گاتیلوف، معاون وزیر خارجه روسیه اشاره کرد که گفته است مهمترین کاری که جامعه جهانی می تواند برای یمن انجام دهد متوقف ساختن این جنگ جنون آمیز و شکستن محاصره است. جیمز ماتیس وزیر دفاع امریکا هم که به ریاض رفته بود در ظاهر خواستار حل سیاسی جنگ در یمن شده است.
3/ عربستان با این اقدام وانمود می کند که قحطی و گرسنگی در یمن به دلیل وضعیت عمومی این کشور، در حالیکه پیش از جنگ یمن با مشکل گرسنگی و قحطی روبرو نبوده است.
---------------------------------------------------
رضا محمدمراد