• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۰۹۹۹۴
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۰

احتمال آغاز دور جدید مذاکرات یمن

سازمان ملل پس از چند دوره مذاکره ناموفق و شکست هفت دور آتش بس در یمن باردیگر از دور جدید مذاکرات صلح بین طرف های درگیری در یمن خبر داد.

سازمان ملل پس از چند دوره مذاکره ناموفق و شکست هفت دور آتش بس در یمن باردیگر از دور جدید مذاکرات صلح بین طرف های درگیری در یمن خبر داد. 
اسماعیل ولد شیخ احمد میانجیگر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه اعلام کرد دور جدید مذاکرات صلح بین طرف های درگیر در یمن احتمال دارد تا پایان ماه مه شروع شود؛ اما ظاهرا تهدید به حمله نظامی به بندر حدیده مهمترین اهرم برای اعمال فشار به جنبش انصار است. 
فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد مذاکرات برای جلوگیری از حمله نظامی احتمالی به بندر حدیده که تحت کنترل جنبش انصار الله است ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، وی اعلام کرد این می تواند «زمینه را برای توقف خصومت ها به معنی واقعی و بازگشت طرف های درگیر به میز مذاکره فراهم کند».
وی با بیان اینکه «ما در مرحله مقدماتی قرار داریم اما شمارش معکوس آغاز شده است چون هدف من انجام این کار تا ماه رمضان است» ابراز امیدواری کرد «دور جدید مذاکرات قبل از ماه رمضان ( 27 ماه مه) آغاز شود».
فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در حالی از دوره جدید مذاکرات در یمن سخن می گوید که بیش از دو سال از تجاوز ائتلاف سعودی با مشارکت و همکاری غرب خصوصا آمریکا و انگلیس می گذرد. طبق گزارش سازمان ملل متحد، از مارس 2015 بیش از 7700 نفر در جنگ یمن کشته شده اند و 19 میلیون نفر (حدود دو سوم جمعیت) به کمک نیاز دارند. بیش از 10 میلیون یمنی به شدت آ‌سیب پذیر هستند و برای زنده ماندن به کمک فوری نیاز دارند و گرسنگی خطر جدی است که شش میلیون و 800 هزار نفر را در صورت عدم کمک رسانی فوری تهدید می کند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنرانی افتتاحیه کنفرانس درباره یمن در ژنو گفت: 19 میلیون نفر در یمن که معادل دو سوم جمعیت این کشور است در معرض قحطی قرار دارند و دستکم سه میلیون کودک از سوء تغذیه رنج می برند و در هر ده دقیقه دو کودک یمنی جان خود را از دست می دهند.
استیون اوبراین معاون امور بشردوستانه دبیر کل سازمان ملل متحد نیز گفت: جنگ در یمن به سرعت به بدترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است. ملت یمن در محاصره قرار دارد و باید نجات یابد. باید برای آنها کمک جمع آوری شود.
روزنامه رأی الیوم در سرمقاله دیروز خود درباره کنفرانس یمن در ژنو نوشت: یمن را نابود می کنند... کودکان یمنی را به قتل می رسانند... دو سوم جمعیت این کشور را با قحطی مواجه می سازند... آنگاه در ژنو پول خردهایشان را به یمن اختصاص می دهند... اگر انسانیتی در شما وجود دارد جنگ را متوقف و محاصره این کشور را لغو کنید... دیگر اشک تمساح کسی را نمی فریبید.
در این مقاله آمده است: "کنفرانس دو روزه ای که سازمان ملل متحد در ژنو برگزار کرد تا به جمع آوری کمک های بشردوستانه برای یمن بپردازد (دو میلیارد دلار فقط برای امسال مورد نیاز است) نشان داد که اکثر کشورهای عربی که در جنگ یمن مشارکت دارند، خصوصاً کشورهای ثروتمند عربی بویی از انسانیت نبرده اند. عربستان سعودی که دهها میلیارد صرف خریداری سلاح های جدید و مهمات می کند تا از آن برای کشتار مردم یمن استفاده کند فقط 150 میلیون دلار کمک کرده است."
از سوی دیگر می توان گفت، فاجعه انسانی امروزه در یمن به منفعل بودن سازمان ملل و شورای امنیت و مشارکت غرب خصوصا آمریکا و انگلیس بر می گردد، زیرا قطعنامه ها شورای امنیت سازمان ملل درباره یمن  بر علیه مردم و در حمایت از جنایت جنگی ائتلاف متجاوز سعودی است. لذا اقدامات یکجانبه و غیر منصفانه  شورای امنیت باعث شده است تا ائتلاف سعودی با مشارکت انگلیس و آمریکا همچنان به کشتار غیرنظامیان در یمن ادامه دهد.   
بنابراین صرف کمک مالی به ملت یمن نمی تواند فاجعه انسانی در یمن و جنگ و محاصره این کشور را متوقف کند، بلکه سازمان ملل و شورای امنیت با اقدامی بی طرفانه و توقف مخاصمه در یمن و  همچنین رسیدگی به جنایات جنگی سعودی‌ها و متحدان یمنی و غربی آنها علیه غیر نظامیان می تواند به این فاجعه انسانی پایان دهد.

------------------------
مسلم ملکی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای بیش از ۳۰۰ برنامه مردمی در شهرستان برخوار
معدوم‌ سازی ۷۲۰ کیلوگرم سبزی خشک غیربهداشتی در نیشابور
دوره تخصصی توانمندسازی تیم‌های سحر چهارمحال و بختیاری به میزبانی بروجن
مازندران درگیر سامانه سرد و بارشی
تهدید به حملات جدید علیه لبنان
«سرزمین من» ، در جمع آثار راه‌یافته به جشنواره بین‌المللی میراث‌فرهنگی
برگزاری نشست اساتید و نخبگان تبلیغ در قم
صادرات پسته به اروپا بدون مشکل ادامه دارد
بهره برداری از چمن مصنوعی روستای جزه شهرستان کوهپایه
دستگیری فرد مسلحی که در اغتشاشات اخیر مردم را تهدید به کشتن می کرد
پیشرفت طرح ۵۵۰ هزار هکتاری
افتتاح واحد ۲۵ هزار تنی خوراک آبزیان در استان بوشهر
بررسی طرح «مسجد، پایگاه قرآن» برای تقویت برنامه‌های قرآنی در ماه رمضان
تبدیل باورمندی احساسی به باورمندی عقلانی ،رسالت امروز است
اختتامیه شعر فجر برگزار شد
برگزاری جشن بزرگ اقتدار ورزش ایران در مجموعه ورزشی شهید شیرودی
«ققنوس» از رادیو فرهنگ و پخش زنده آرسنال و چلسی از شبکه سه
کلنگ‌زنی طرح تکمیل زنجیره شیلات کهگیلویه و بویراحمد
تسلیت دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پی درگذشت والد شهید نصرالله
افتتاح ۱۱۴ طرح عمرانی در شهرستان نور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
پیش بینی افزایش دما و ورود سامانه بارشی به خوزستان
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
اطلاعیه مهم برای گندم کاران استان اردبیل
عراقچی: فقط در حوزه هسته‌ای توافق ممکن است
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن
آمریکایی‌ها بین دو راهی جنگ پرهزینه و بی‌آبرویی
عزل مدیرشبکه افق و توقف برنامه «خط‌خطی»
ملت ایران همچنان سدی استوار در برابر فتنه‌ها خواهند بود
جزئیات سفر وزیر خارجه قطر به تهران از زبان بقائی
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در برخی مناطق کشور
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حذف ارز ترجیحی نیازمند اجرای تدریجی و حمایت هدفمند است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)