مهمترین تحولات جهان (19-7)
یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ، برجام را دستاوردی بزرگ برای راستی آزمایی و نظارت آژانس توصیف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ مهمترین اخبار و رویدادهای جهان در دوازده ساعت گذشته به شرح ذیل است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی
// یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در سخنرانی خود که برای نشست موسوم به «اتم برای صلح و پیشرفت جهانی در قرن بیست و یکم» در آکادمی دیپلماتیک در لیما ارائه می کند، برجام را دستاوردی بزرگ برای راستی آزمایی و نظارت آژانس توصیف کرد.
آمریکا
// دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت عربستان سعودی رفتار منصفانهای با آمریکا نداشته و واشنگتن در دفاع از ریاض متحمل هزینه مالی شده است.
// ترامپ از احتمال مناقشهای بزرگ با کره شمالی خبر داد.
// ران دی سانتیس Ron DeSantis عضو کنگره آمریکا گفت:ترامپ در سفر آتی به اسرائیل انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس را کلید می زند.
// ترامپ قبول کرد درباره نفتا (و نه خروج از آن) مذاکره کند.
// نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل در گفتگوی اختصاصی با سی ان ان گفت آمریکا باید درباره اینکه آیا ایرانی هسته ای می خواهد یا نه تصمیم گیری کند.
آلمان
// نمایندگان پارلمان آلمان پنجشنبه شب قانونی را تصویب کردند که طبق آن استفاده از حجاب کامل به ویژه برای کارکنان دولت منع می شود.
سوریه
// بشار اسد رئیس جمهور سوریه در گفتگو با شبکه تلویزیونی تله سور ونزوئلا که شبکه الاخباریه آنرا پخش کرد گفت: هر کشوری که در ویران کردن سوریه نقش داشته است، هرگز در روند بازسازی این کشور مشارکت نخواهد داشت. تروریستها آسیب های گسترده ای به سوریه زده اند.
// ساعاتی پس از آن که دولت سوریه رژیم صهیونیستی را متهم کرد یک موضع نظامی را نزدیک فرودگاه دمشق هدف قرار داده است، ارتش این رژیم اعلام کرد یک هدف را بر فراز بلندیهای جولان با موشک منهدم کرده است.
فرانسه
// پلیس فرانسه برای پراکنده کردن دانشجویان معترض به رسیدن مارین لوپن نامزد راستگرایان افراطی به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور، به زور متوسل شد.
روسیه
// در نشست وزیران دفاع ایران، روسیه و سوریه در مسکو بر ادامه همگرایی تا نابودی تروریسم تاکید کردند. این دومین نشست مشترک وزیران دفاع این سه کشور با محور بررسی اوضاع سوریه است.
افغانستان
// دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان از افزایش 24 درصدی میزان تلفات زنان و کودکان براثر جنگ در این کشور خبر داد.