• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۷۰۹۵۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۹
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

گلایه های دانش آموختگان رشته کشاورزی

هزار و 627 دانش آموخته رشته کشاورزی طی نامه‌ای به روسای قوه مجریه و مقننه و برخی مقامات دولتی ضمن ابراز گلایه از مشکلات به وجود آمده برای دانش آموختگان این بخش ، پیگیری و حل مشکلات خود را خوستار شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، این نامه الکترونیکی توسط هزار و 627 دانش آموخته رشته کشاورزی امضا شده و در اختیار رسانه ها قرار گرفته است که متن آن به این شرح است:
بخش کشاورزی کشور با داشتن بیش از 5 میلیون بهره‌بردار و بیش از 400 هزار دانش‌آموخته و دانشجو یکی از کلان بخش‌هایی است که بزرگترین اهرم مهندسی و تولیدی کشور است.
این کلان بخش در بحث تولید، ارتزاق، ایجاد اشتغال فزآینده، اقتصادمقاومتی، صادرات، ارزآوری برای کشور می‌تواند نقش بسیار مهم و چشمگیری ایفا کند. در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب به سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شده، بخش کشاورزی و دانش‌آموختگان آن می‌توانند جنبش بسیار بزرگی در بحث اشتغال و افزایش تولید و قطع وابستگی به بیگانگان و اقتصاد مقاومتی ایجاد کنند.
متأسفانه طی سالهای اخیر، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌ها و گرایش‌های مختلف کشاورزی در دانشگاه‌های دولتی از یک طرف و رشد افسارگسیخته واحدهای دانشگاه آزاد، پیام نور، علمی کاربردی و دیگر مراکز آموزشی مرتبط با کشاورزی از طرف دیگر سبب شد تا چندین هزار دانش آموخته کشاوزی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته و گرایش‌های مختلف بدون در نظر گرفتن بازار کار از طرف دولت، وارد جامعه شده و به دلیل نبود شغل و اتلاف عمر و وقت خود، سرگشته و سرخورده شوند؛ در حالی که این روند همچنان ادامه دارد و هیچ برنامه‌ای برای تعدیل جذب دانشجو و بازار کار آنان وجود ندارد.
بعد از انقلاب اسلامی و نیز ادغام وزارت خانه های جهاد سازندگی و کشاورزی، هیچ گونه استخدام فراگیری به منظور به کارگیری بخشی از این دانش آموختگان در وزارت جهاد کشاورزی، اداره کل جهاد کشاورزی استان‌ها و اداره شهرستان ‌ها، مراکز تحقیقاتی کشاورزی و منابع طبیعی در سطح کشور، سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور، دانشگاه‌ها و دانشکده‌ های کشاورزی سطح کشور، سازمان نظام مهندسی و مجموعه‌های مربوطه، مراکز کشت و صنعت نیشکر و چغندرقند و نیز سایر نهادها و سازمان‌های دولتی و خصوصی مرتبط به کشاورزی انجام نشد، به استثنای جذب موردی در برخی استان ‌ها و همچنین استخدام 10 هزار نفر برای ناظران گندم در دولت دهم.
همچنین افزایش بهره وام‌های مرتبط با کشاورزی نیز سبب شد تا بسیاری از دانش آموختگان جرأت ورود به کارآفرینی و تولید در بخش کشاورزی به کمک تسهیلات دولتی را نداشته باشند و این تنها کورسوی امید هم از بین برود.
از طرفی، متأسفانه برخی از بازنشستگان نهادهای مرتبط با کشاورزی در سطح کشور پس از بازنشستگی، با ثبت یک شرکت خصوصی و با استفاده از نفوذ و روابطی که در دوران مسئولیت خود داشتند، وارد بخش خصوصی کشاورزی شده و فضای کار و امکان رقابت را از دانش آموختگان جوان بگیرند.
بنابراین با توجه به مشکلات و معضلات فوق، ما جمعی از دانش‌آموختگان بیکار در مقاطع تحصیلی مختلف خواستار این موارد هستیم:
1- تخصیص سهمیه استخدامی به دانش‌آموختگان بیکار کشاورزی و منابع طبیعی که سابقه نظارت ندارند.
2- ایجاد اشتغال و توسعه کمی و کیفی بخش کشاورزی از طریق واسپاری تصدی گری‌های وزارت جهاد کشاورزی به بخش خصوصی با عاملیت دانش‌آموختگان کشاورزی و منابع طبیعی.
3- بازنگری در مباحث آموزشی دانشگاه، افزایش دروس عملی، کاهش جذب دانشجو در گرایش‌های مختلف کشاورزی و هدفمندی تحقیقات و پایان نامه‌های دانشجویی در جهت نیاز امروز بخش کشاورزی.
4- الزام به همکاری جهاد کشاورزی و دانشگاه و ایجاد سازوکارهایی برای جذب هدفمند دانشجو مطابق با نیاز کشور و به کارگیری تحقیقات دانشگاهیان در جهت توسعه بخش کشاورزی.
5- حمایت از دانش آموختگان دانشگاهی و سایر تولیدکنندگان و کارآفرینان بخش خصوصی با اعطای تسهیلات کم بهره به منظور تحقق سیاست‌های خصوصی سازی و ایجاد رقابت در جهت توسعه بخش کشاورزی کشور.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سلام از انتشار این خبر ممنونم ولی چرا اینقد سانسور شده. بخش های مهمی مخصوصا بند دوم از هشت مطالبات مارو حذف کرده اید
نظر شما
آخرین اخبار
برخورد پژو با گاردریل در محور شوش–اهواز و مصدوم شدن پنج نفر
سرکشی نماینده ولی فقیه در استان از خانواده شهیدان عیوضی
میانگین عملکرد دولت در اجرای برنامه هفتم ۳۷ درصد است
افتتاح و آغاز ساخت ۴ طرح شهری در تربت‌حیدریه
صعود چشمگیر دختران پینگ‌پنگ ایران در رده بندی جهانی
هنرمند دزفولی مسئول انتخاب رویداد هنری بین المللی اندونزی شد
سوخت نیروگاه‌ها تأمین شود، مشکل برق نداریم
افزایش شمار مبتلایان به تب دنگی در هرمزگان
دستگیری سارق ۲ تن شالی برنج در بابل
انتصاب نماینده رئیس‌جمهور در هیئت امنای دانشگاه بین‌المللی اهل بیت (ع)
برگزاری چهارمین جلسه علنی برای ارزیابی نحوه اجرای برنامه هفتم
آسمانی صاف و آرام تا پایان هفته در گلستان
شناسایی ۵۲ نقطه کور ارتباطی در خوزستان
راه اندازی نخستین خط برقی اتوبوسرانی در منطقه ۷
ضرورت انجام امور اظهار و ترخیص توسط کارگزاران رسمی گمرک
رییس فدراسیون ناشنوایان: درپی افزایش پاداش مدال آوران هستیم
تاکید بر تسریع عملیات اجرایی طرح مس جانجا
گامی نو در تحلیل داده‌های زیستی با هوش مصنوعی در دانشگاه تهران
آغاز طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در خوزستان
انتخابات مجلس در عراق
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)