• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۱۴۹۴۴
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۷

عربستان، آتش زیر خاکستر

مرگ پادشاه عربستان ممکن است تمام زمینه چینی های ملک سلمان را برای جانشینی فرزندش بر باد دهد و رویاهای محمدبن سلمان برای تصاحب تاج و تخت تعبیر نشود.

عربستان،  خاکستر زیر آتشتغییرات اخیر در عربستان و برکناری محمد بن نایف از ولیعهدی و ارتقای جایگاه محمدبن سلمان وزیر دفاع به این مقام، عربستان را در ظاهر وارد مرحله ای کرده است که به قول برخی اگر حادثه ای رخ ندهد با توجه به اینکه بن سلمان حدود 32 سال دارد باید انتظار داشت سکان زمامداری این کشور تا 5 دهه دیگر بر عهده او باشد.
اما به نظر می رسد اقدامات ملک سلمان برای تغییرات آرام در عربستان به نفع فرزندش چندان هم بی چالش نخواهد بود و ممکن است پس از مرگ وی، این اتفاق به نوع دیگری ورق بخورد همانگونه که اوضاع پس از مرگ عبدالله به نفع فرزندش متعب  رقم نخورد.
محمدبن سلمان که از سال 2015 با تصدی پست وزارت دفاع  وارد عرصه سیاسی شد در اولین اقدام خود حمله به یمن را برای به قدرت رساندن منصور هادی در دستور کار قرار داد و در حالی که تصور می کرد یک ماهه به این پرونده خاتمه خواهد داد اکنون نزدیک به دو سال ونیم است که در باتلاق یمن دست و پا می زند و هر روز تابوت های نظامیان سعودی به خانه بر می گردند.
شکست در پرونده سوریه، ایجاد تنش در روابط با ایران و نزدیکی به رژیم صهونیستی و در مورد آخر ایجاد تنش در روابط با قطر و احتمال فروپاشی شورای همکاری خلیج فارس از دیگر اقداماتی است که بیانگر ماجراجویی این شاهزاده خام سعودی است که با مخالفت ها در داخل و خارج روبرو شده است.
باید گفت تنها برگ برنده محمدبن سلمان برای تثبیت جایگاهش جلب حمایت امریکا با دادن رشوه 400 میلیارد دلاری به دولت تجارت پیشه ترامپ و وعده اجرا کردن طرح اقتصادی، سیایی و اجتماعی  2030 است که بیانگر تناقض در رفتار محمدبن سلمان است.
بر اساس طرح 2030 محمدبن سلمان باید فضای باز در عرصه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی عربستان ایجاد نماید که از یکسو این هدف با شخصیت ستیزه جوی وی در تضاد است و از سوی دیگر اگر به راستی این طرح اجرا شود با جامعه به شدت افراطی وهابی و شیوخ  آن در تضاد است که می تواند منشاء تهدید باشد.
علاوه بر این، در داخل عربستان هم تحقیر شاهزادگان بلندپایه دیگری چون مقرن بن عبدالعزیز، محمد بن نایف و متعب بن عبدالله که خود را هم از نظر شخصیتی و هم تجربه سزاوارتر به سلطنت می بینند این احتمال را ممکن کرده است که پس از سلمان دیگر سکوت را جایز ندانند به ویژه اینکه متعب بن عبدالله هم اکنون فرماندهی گارد بیش از 150 هزار نفری عربستان را برعهده دارد و با برنامه های محمدبن سلمان در حمله به یمن همگام نبوده است.
در این میان برکناری محمدبن نایف از همه سمت ها آن هم در حالیکه او سابقه فرماندهی نیروهای امنیتی را داشته است و سابقه دوستی او با متعب و همچنین مخالفتش با ایجاد تنش با قطر می تواند به همراهی او با متعب علیه محمدبن سلمان منجر شود.
به این موارد باید رقابت غربی ها با امریکا را برای داشتن جای پا در عربستان نیز اشاره کرد بطوریکه پس از قرارداد  حدود 400 میلیارد دلاری محمدبن سلمان با دولت ترامپ، آنها احساس می کنند که کنار گذاشته شده اند و شاید بر اساس همین احساس باشد که گزارش هایی منتشر شده است که شرکت‌های فرانسوی در تلاشند با دور زدن ولیعهد عربستان، سلاح‌های خود را به متعب بن عبدالله بفروشند و چه بسا پس از مرگ سلمان خاکستر زیر آتش در عربستان شعله ور شود و آغاز سریع ارتقای قدرت محمدبن سلمان و بحران هایی که به وجود آورده است موجب سرنگونی وی به بدترین شکل ممکن شود.


---------------------------------------------------------
رضا محمدمراد




بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نصب ۱۵ کنتور حجمی هوشمند بر روی چاه‌های مجاز اردستان
تاثیرات محیط کاری بر بیماری دیابت
کشف یک کیلوگرم تریاک بلعیده‌ شده در بردسکن
تولید پراکنده در مناطق شهری موجب پایداری شبکه برق می‌شود
لیموچی: از عملکرد بچه‌ها راضی هستم
پیشنهاد ایران برای ایجاد شبکه نوآوری گردشگری مبتنی بر هوش‌مصنوعی
جریمه روزانه ۲ هزار و ۸۰۰ خودروی فاقد معاینه فنی و آلاینده در استان کرمانشاه
تاکید بر لزوم استقلال استان‌ها در خرید و توزیع کالا‌های اساسی
طرح ساماندهی گلزار شهدای شادگان با جدیت در حال اجراست
ممنوعیت دریافت کپی مدارک هویتی با راه‌اندازی سامانه هدی
وزارت اقتصاد مامور تدوین الگوی ملی هماهنگی گمرکات شد
راه اندازی و ساماندهی ۲۰۰ پایگاه قرآنی در کانون‌های مساجد استان تهران
کاهش سقف استفاده از کارت‌های آزاد بنزین در جایگاه‌های سوخت
هشدار نارنجی هواشناسی خوزستان برای کاهش دید در محور‌های جنوبی و ساحلی
گسترش همکاری‌های دوجانبه پاکستان و عربستان در حوزه دفاعی و آموزشی
فرماندار جوانرود معرفی شد
بهره‌مندی ۴۷۵ خانوار عشایری از آب شرب سالم با اتمام پروژه آبرسانی قشلاق گوگرد علیا در خوی
آشنایی با شهید قربانعلی موری بازفتی از شهدای لالی
حضور ورزشکاران اردبیلی‌ در کاروان المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵
چهارمحال و بختیاری میزبان جشنواره ملی مشاعره رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)