• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۶۶۱۱۹
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۲
پاسداشت سالروز بازگشت پرستوها

استقامت در اسارت با یاد امام (ره)

26 مرداد سال 1369 برگ دیگری از تقویم انقلاب ورق خورد، یوم الله دیگری خلق شد و کشور به استقبال بیش از ۴۰ هزار پرستوی آزاد شده از قفس دیکتاتور رژیم بعث رفت.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛  عصر بیست و ششمین روز از مرداد ماه سال ۱۳۶۹ که فرا رسید، انتظار چندین ساله همه مردم ایران به سر آمد و بازگشت بیش از ۴۰ هزار آزاده دفاع مقدس با ورود حدود یک هزار نفر از این عزیزان از مرز خسروی آغاز شد.

استقامت در اسارت با یاد امام (ره)

اگرچه جنگ نظامی تحمیلی دشمنان، علیه ملت مقاوم ایران در سال ۱۳۶۷ به پایان رسید؛ اما کارشکنی‌های دشمنان باعث شد تا آغاز تبادل اسرا، بیش از دو سال به تاخیر افتد.

استقامت در اسارت با یاد امام (ره)،بازگشت پرستوهای عاشق به میهن

چنین شد که گروهی از ناظران بین‌المللی نظامی در مرزهای ایران و عراق مستقر شدند تا تبادل اسیران جنگی آغاز شود.اینگونه بود که آزادگان بازگشتند؛ سجده شکر گزاردند، خاک وطن را بوسه باران کردند و البته اشک ریختند؛ اشکی که هم اشک شوق بود برای خوشحالی از بازگشت به میهن و پایان انتظار هموطنان و خانواده‌ها و هم اشک غم در فقدان برخی آزادگانی که در دوران اسارت، به شهادت رسیدند.

استقامت در اسارت با یاد امام (ره)،بازگشت پرستوهای عاشق به میهن

آزادگان که می‌آمدند، بلافاصله به زیارت مرقد مطهر حضرت روح‌الله می‌رفتند تا ثابت شود که خبر شنیدن ارتحال امام(ره) در اسارت، چقدر برایشان دشوار بوده است. اینجا هم به آنان اطلاع دادند که امامشان برایشان پیغامی گذارده است: «اگر روزی اسرا برگشتند و من در میان شما نبودم، سلام مرا به آنها برسانید و بگویید خمینی در فکرتان بود.»

استقامت در اسارت با یاد امام (ره)

آنان حتی در اسارت هم با برخی از پیام‌های امام که به دستشان می‌رسید، روحیه می‌گرفتند که این نامه امام در پاسخ به نامه یکی از آزادگان، از آن جمله است:
«فرزند بسیار عزیزم!
از نامه دلسوزانه شما بسیار متأثر گردیدم. من ناراحتی شما عزیزان در بند را احساس می‌کنم، شما هم ناراحتی پدرتان را که فرزندان عزیزش دور از وطن هستند، احساس کنید.عزیزان من! سیّد و مولای همه ما حضرت موسی‌ بن جعفر بیش از همه شماها و ماها در رنج و گوشه زندان به‌ سر بردند. برای اسلام عزیزش صبر کنید. خداوند، فرج را ان ‌شاء اللّه نزدیک می‌نماید و پدر پیر شما را با دیدن شما شاد می‌ فرماید. به همه عزیزان در بند، سلام مرا برسانید. من از دعای خیر فراموشتان نمی‌کنم. خداحافظ شما باشد.»باید گفت که رابطه دلدادگی امام و آزادگان، رابطه‌ای زبانزد است و آزادگان آنقدر به امام علاقه داشتند که حتی آزادگان کم سن و سال هم در اسارت، به این عشق، پایدار ماندند. در این باره نقل است که روزی، افسری عراقی از آزاده بسیجی پانزده ساله و البته مجروح ما درباره میزان علاقه‌اش به پدر و مادر می‌پرسد و آن نوجوان بیان می‌دارد که به اندازه چشمانش، پدر و مادر خود را دوست دارد. افسر عراقی سپس از میزان  علاقه آن نوجوان به امام خمینی(ره) سوال می‌کند و با پاسخ هوشمندانه این بسیجی مواجه می شود: «امام خمینی قلب من است، او را به اندازه قلبم دوست دارم. انسان بدون چشم می‌تواند زندگی کند، اما زندگی بدون قلب، ممکن نیست.»
و همین استواری‌ها بود که گاهی تحسین افسران دشمن را هم به دنبال داشت و حتی یک بار اعتراف کردند که اسیران ایرانی در خاک رژیم بعث، یک حکومت اسلامی کوچک تشکیل داده‌اند.

استقامت در اسارت با یاد امام (ره)،بازگشت پرستوهای عاشق به میهن

آزادگان که بازگشتند البته به دیدار رهبر انقلاب هم شرفیاب می‌شدند تا با نائب امام بیعت کنند.
حضرت آقا هم در این دیدارها، صبوری آزادگان را پاس می‌داشتند و با بیانات ارزشمند خود، از ایثارگری آنان تجلیل می نمودند و این عزیزان را پیروز حقیقی میدان مجاهده بر می‌شمردند: «یکی از چیزهایی که شما را، دل‌هایتان را زنده نگه می‌داشت، ‌پُر امید نگه می‌داشت، یاد آن چهره و روحیه پرصلابت امام عزیزمان بود. آن بزرگوار هم خیلی به یاد اسرا بودند. حال پدری را که فرزندانش به این شکل از او دور شده باشند، راحت می‌شود فهمید... مسئله اسارت طولانی فرزندان این ملت به نوبه خود، امتحان دیگری بود که ملت ما با موفقیت آن را به انجام رسانده و اسرای ما همانند ملت ایران از خود آزادمردی نشان دادند و سرانجام با موفقیت و سرافرازی به وطن بازگشتند... شما در دوران اسارت شرایط سختی را گذراندید، اما در عین حال با حفظ دین و اعتقادات و دلبستگی خود به اسلام، امام و انقلاب موجب افتخار و آبرومندی ملت خود در برابر دشمن شدید... شماها جوانی و زندگی باطراوت دوران شباب را در راه خدا دادید، اما ضرر نکردید؛ چون با خدا معامله کردید. صبر و استقامت شما، به اسلام آبرو بخشید. خانواده‌های شما با صبر خود اسلام را روسفید کردند و به نظام و جمهوری اسلامی آبرو دادند. در این مدت هشت سال و ده سال و دوران تلخ اسارتِ شما در دست دشمن، ملت ایران با سربلندی از گذرگاه ‌های بسیار سختی عبور کرد. این ملت در جاده آسفالته حرکت نکرد. گردنه‌های زیادی را طی کرد و با خطرها مواجه شد... ما به شما و به خانواده‌های شما و به مجاهدت شما افتخار می‌کنیم. این‌که ما به اسرایمان، آزادگان می‌گوییم، بی‌وجه نیست. شما که برگشتید، آبرومند و سربلند برگشتید. دین و اعتقاد و دلبستگی‌تان به امام و اسلام و انقلاب را حفظ کردید. پیش دشمن، آبروی ملت را حفظ نمودید و ملت را سرشکسته نکردید. اینها خیلی ارزش دارد.
امروز هم که برگشتید، بحمدالله پیروز برگشته‌اید. شما آزادگان و عزیزان زندانی و در بند ما و نیز ملت ایران، حجت را بر مسئولان و ما تمام کردید. هیچکس در نظام جمهوری اسلامی، با داشتن چنین ذخیره‌های ارزشمندی مثل شماها و مثل بقیه آحاد ملت در مقابل دشمنان، یک لحظه احساس ضعف نخواهد کرد.
شما عزیزان مثل گذشته به خدا توکل کنید. با خدا ارتباطتان را حفظ کنید. دستاورد دوران اسارت را مثل ذخیره ارزشمندی برای خودتان نگه دارید. شماها که آمدید، قدرت این ملت ظاهر شد. امروز، دشمن از دست‌اندازی به انقلاب مایوس است، اما از دشمنی پشیمان نیست. ملت ما باید به‌ هوش باشد. اولین وظیفه ما این است که کشورمان را از همه ‌جهت قدرتمند کنیم. امروزه همه برنامه‌ های دولت جمهوری اسلامی، در خط قدرت‌ بخشیدن به ایران اسلامی است. اسلام هم پشتوانه ماست. شما به‌عنوان عناصر ورزیده، امتحان‌داده، زجرکشیده و آب‌دیده که از میدان ‌های خطر عبور کرده ‌اید، جزو درخشنده‌ ترین نگین های این مجموعه می ‌توانید باشید.»

استقامت در اسارت با یاد امام (ره)،بازگشت پرستوهای عاشق به میهن


آزادگان که بازگشتند، یادآور این شعر برای همه ایرانیان سربلند بود:
یوسف گمگشته بازآید به کنعان غم مخور
کلبه احزان شود روزی گلستان غم مخور
شعری زیبا از
 استاد محمدحسین بهجتی، متخلص به «شفق»، برای ازادگان:
آزادگان، مفاخر ایران خوش آمدید
ارکان استقامت و ایمان خوش آمدید
ای از قفس رهاشدگان، طائران قدس
بر طَرف این شکوفه، گلستان خوش آمدید
در بزم آسمانی عُشّاق پاکباز
ای ماه چهرگان درخشان خوش آمدید
در بزم این چمن که نگارین بود ز خون
ای لاله‌های دلکش و خندان خوش آمدید
آغوش برگشوده به شوق شما وطن
باری به این دیار شهیدان خوش آمدید
یعقوب وار، دیده ما شد ز غم، سفید
در حج ما چو یوسف کنعان خوش آمدید
در حقیقت آزدگان دلاور و سرافزار با الهام از مکتب انسان ساز اسلام و سیره ائمه اطهار و با درس گرفتن از زندگی انقلابی و حماسه ساز حضرت زینب (س) که اسوه پایداری و صبر بودند، توانستند دوران دشوار اسارت را پشت سر بگذرانند و شکوه مقاومت و سرافزاری را در صحیفه درخشان ایران اسلامی ثبت کنند و در مسیری گام بردارند که الگو و افتخار ایرانیان و همه مسلمانان شوند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاروان قهرمان من به بندرعباس رسید
مهاجم برزیلی به تیم فولاد پیوست
حفظ ذخایر دریا با رهاسازی ۲ میلیون بچه میگو
نزاع مرگبار در محله نظربیگ همدان
صرفه جویی ۷ میلیارد مترمکعبی گاز در صنایع پتروشیمی
مهار آفت سرخرطومی خرما با یافته‌های علمی
فصل نوین در حوزه سلامت با ترکیب رادیو دار‌ها
مهمانی شهید قندی در آستارا
لزوم توجه ویژه مسئولان به مشکلات اشتغال، معیشت و مسائل اجتماعی در خوزستان
دشمن عاقل باشد دوباره جنگ به راه نمی‌اندازد
فوتبال جام ملت‌های آفریقا ۲۰۲۵؛ پیروزی کامرون، ساحل عاج و الجزایر
افزایش مصرف گاز در بوکان همزمان با موج سرما
صهیونیست‌ها هنوز هم از حماس می‌ترسند
پلیس، برداشت غیرقانونی سنگ در راز و جرگلان را متوقف کرد
فجر سپاسی در اردوی آمادگی برای ادامه لیگ برتر
نگاهی به برنامه‌های سیما در خبر‌های رسانه
انتصاب فرزین به عنوان دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور
درخشش هیات اندیشه‌ورز بسیج رسانه خوزستان در جشنواره مالک اشتر
تشییع پیکر مرزبان شهید رحیم مجیدی‌مهر در یاسوج
شناسایی و پلمب انبار غیرقانونی فروش اینترنتی دارو در شیراز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
درخشش دانش‌آموز کهگیلویه و بویراحمدی در کارسوق ملی
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)