• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۸۲۸۹۹
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۲:۱۹
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش

سند تحول بنیادین؛ مبنای برنامه های آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مبنای برنامه های آموزش و پرورش در دولت دوازدهم، سند تحول بنیادین است، گفت: این برنامه ها در دو بخش اصلاح و تحول در محتوا و متن برنامه ها و تحول در روش اداره و مدیریت آموزش و پرورش است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سیدمحمد بطحایی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما افزود: آموزش و پرورش شرایط منحصر به فردی دارد و سند تحول بنیادین خلاف بسیاری از اسناد بالادستی دیگر که صرفا مفاهیم کلی را مطرح می کند، کاملا عملیاتی شده و اهداف آن مشخص شده و برای هر هدف راهکارهایی تدوین شده است و از این جهت سندی است که مسیر تحول در آموزش و پرورش را ترسیم کرده است.
وی ادامه داد: هر کس که وزیر آموزش و پرورش شود بر مبنای این سند، چشم انداز فعالیت هاش روشن است و می تواند بر اساس آن برنامه های خود را تدوین کند از این رو برنامه من برای آموزش و پرورش در دولت دوازدهم برگرفته از این سند تحول و ناظر بر دو بخش است.
بطحایی با بیان اینکه بخش نخست برنامه هایی است که محتوا و متن برنامه های درسی، آموزش و پرورش ما را متحول کند، اضافه کرد: زیاد شنیده شده است که آنچه که در مدرسه آموزش می دهیم با آن چه که در بیرون از مدرسه مورد نیاز زندگی فردی و اجتماعی افراد است متفاوت است، این فاصله موجب کم شدن نشاط و شادابی در مدرسه می شود.
وی با اشاره به اینکه تکیه بر محفوظات و حافظه محوری فضای شکننده و سردی را در مدرسه ایجاد کرده است، گفت: ممکن است دانش آموز در مدرسه کارنامه و رتبه خوبی داشته باشد اما در بیرون از مدرسه در حل بدیهی ترین مسایل زندگی اش و مهارت های ابتدایی و از جمله رعایت حقوق دیگران ناتوان است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: بخشی از برنامه های آموزش و پرورش در دولت دوازدهم مبتنی بر سند تحول بنیادین و برنامه درس ملی که از زیرنظام های این سند است خواهد بود و بخش دوم برنامه هایی است که روش اداره و مدیریت آموزش و پرورش را تغییر خواهد داد.
بطحایی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش امروز ما مانند 30 سال پیش اداره می شود، افزود: اکنون مولفه های تاثیرگذار در آموزش و پرورش با آن زمان تفاوت بسیاری کرده است.
وی با بیان اینکه تمرکز شدیدی در نظام تصمیم سازی داریم، اضافه کرد: از ظرفیت های عظیم آموزش و پرورش و یک میلیون و 700 هزار کارمند و معلم شاغل و بازنشسته که پر از تجربه ارزشمند تربیتی و آموزشی هستند در تصمیم سازی های خود استفاده نمی کنیم.
بطحایی افزود: تجارب بین المللی وجود دارد و پیشینه بسیار غنی را هم در نظام های آموزشی گذشته کشورمان هم داریم که باید از آن ها استفاده کنیم تا بتوانیم روش اداره و مدیریت آموزش و پرورش را تغییر دهیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مهمترین پیش نیاز تحول، جرات و جسارت ورود به مقوله ها و مباحث جدید است، گفت: افراد محافظه کار و ملاحظه کار نمی توانند تحول را ایجاد و مدیریت کنند و یکی از مهمترین موانعی که در اجرای سند تحول بنیادین تاکنون داشتیم وجود این روحیه بوده است.
بطحایی ادامه داد: البته نباید در تحولات، هیجانی برخورد کرد بنابراین ضمن جسارت، تحولات باید با کارشناسی، دقت و علم کافی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه برنامه درس ملی از نخستین زیرنظام هایی بود که تهیه و عملیاتی شد، افزود: این برنامه چارچوب کاملا روشن از جمله اهداف و اصول مبتنی بر سند تحول را برای برنامه های درسی ما آماده کرده است اما همه مختصات برنامه درس ملی پیاده نشده است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بسیاری از ریشه های توسعه نیافتگی برخی از کشورها را باید در آموزش و پرورش آن کشور جستجو کرد، گفت: باید عدالت آموزشی را در سراسر کشور ایجاد کنیم.
سیدمحمد بطحایی در ادامه سخنان خود در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه به نظام رتبه بندی تاکید شده است و تکلیفی را برای دولت و آموزش و پرورش وضع کرده است، افزود: پایه و زیربنای نظام رتبه بندی، نظام سنجش صلاحیت های حرفه ای است یعنی برای هر نوع رتبه بندی ابتدا باید نظام سنجش صلاحیت های حرفه ای معلم را تعریف و مستقر کنیم.
وی با اشاره به اینکه مقدمات این کار در دوره قبل فراهم شده است، گفت: با توجه به تکلیف قانونی و پیگیری های مستمر نمایندگان مجلس شورای اسلامی و با توجه به مطالبات به حق معلمان، امیدواریم در ماه های آینده در فرصت قانونی پیش نویس لایحه نظام رتبه بندی را آماده و به مجلس بفرستیم تا سیر بررسی و تصویبش را طی کند.
بطحایی ادامه داد: امیدواریم این لایحه بتواند میان شایستگی ها و صلاحیت های حرفه ای از یک طرف و نظام پرداخت ها از طرف دیگر نظم و هماهنگی را برقرار کند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در مدیریت منابع انسانی یکی از توصیه های موکد این است که باید ارتباط منطقی میان شایستگی ها و صلاحیت ها و نظام پرداخت ها وجود داشته باشد در غیر این صورت نیروی انسانی انگیزه کافی را نخواهد داشت.
بطحایی افزود: اگر در موعد مقرری که قانون گذار برای ما تکلیف کرده است این لایحه را آماده کنیم احتمالا از سال آینده به تدریج آن را مستقر کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مدارس باید از تجهیزات خوب و نیروی انسانی کاربلد و با انگیزه برخوردار باشد، گفت: دانش آموزان و اولیا ، مشتریان آموزش و پرورش و مدارس هستند و در برخی اوقات نارضایتی هایی دارند که از دغدغه های ماست و  برای حال آن نظام تضمین کیفیت از برنامه های ما در 4 سال آینده است تا مدارس دولتی ما هم دارای این نظام باشد و به استانداردهای لازم برسیم.
بطحایی درباره عدالت آموزشی هم گفت: شاخص دستیابی برابر به فرصت های آموزشی یکی از شاخص های آموزشی جهان است و در برنامه ریزی آموزشی ما این شاخص دیده شده است. اگر این تفاوت زیاد شود زنگ خطر جدی خواهد بود.
وی با بیان اینکه بسیاری از ریشه های توسعه نیافتگی جامعه را باید در آموزش و پرورش جستجو کرد، افزود: برای دستیابی به فردای روشن باید عدالت آموزشی را در مدارس خود ایجاد کنیم و دولت باید تلاش کند این نابرابری را کاهش دهد و محرومیت زدایی کند.
بطحایی اضافه کرد: در تعادل میان خانم ها و آقایان برای پذیرش نیرو برای امسال و سال آینده مشکل نخواهیم داشت زیرا برای پایه های ابتدایی نیاز داریم اما پس از آن باید میزان پذیرش مرتبط با نیازهای ما باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این پرسش که آیا اهل فضای مجازی هستید؟گفت: دنیای امروز ایجاب می کند که اهل فضای مجازی باشیم و با توجه به اینکه در آموزش و پرورش 70 درصد نیروی انسانی مدرک لیسانس و بالاتر را دارند و میانگین سابقه خدمتی معلمان، 23 سال است بنابراین از نظر تجربه و دانش نیروی انسانی آموزش و پرورش ویژگی منحصر به فردی دارد به همین علت استفاده از فضای مجازی در میان معلم بسیار رایج است.
بطحایی در پاسخ به این پرسش که چه میزان به مهارت های زندگی برای دانش آموزان توجه دارید؟ افزود: اکنون شرایط جدیدی به وجود آمده است و نمی توان آن را با دهه 60 مقایسه کرد دانش آموزان امروز باید یاد بگیرند چگونه از خود در برابر مسایل جدید از جمله فضاهای مجازی محافظت کنند.
وی اضافه کرد: باید نیازها و مهارت های لازم امروزی به دانش آموزان آموزش داده شود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه حفظ بنیان خانواده نگرانی جدی بسیاری از کشورها از جمله کشور ماست، گفت: آموزش و پرورش ما زمانی موفق خواهد بود که واقعیت های بیرون مدرسه را ببیند.
بطحایی درباره بی رغبتی دانش آموزان به رشته های ریاضی و اقبال آن ها به رشته علوم تجربی گفت: مدیریت و کنترل بخشی از این مشکل از دست آموزش و پرورش خارج است.
وی افزود: به آمایش سرزمین و حرف و مشاغل باید توجه شود نمی توان دانش آموزان را به انتخاب رشته خاص مجبور کرد اما می توان آن ها را تشویق کرد.
بطحایی با بیان اینکه آموزش و پرورش فقط راهنماست، گفت: به صورت فوق برنامه تلاش می کنیم زمینه های لازم را ایجاد کنیم تا خود دانش آموزان تمایل به انتخاب رشته های مورد نیاز کشور را داشته باشند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: امیدوارم بتوانم با روش های منطقی و معقول، شان، منزلت  به ویژه وضعیت معیشت معلمان را بهبود ببخشیم.
بطحایی افزود: اولین مجرای آن طرح رتبه بندی و سنجش صلاحیت هاست که امیدواریم مقدمات آن، امسال و مرحله آغازین آن سال آینده اجرا شود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز اجرای کالابرگ دهک‌های اول تا سوم در چهامحال و بختیاری
آزادی ۱۹۰ هزار زندانی در سه دهه فعالیت ستاد دیه
درحال حاضر هیچ روستای فاقد ارتباطی در استان تهران وجود ندارد
بازگشت ۲ میلیارد ریال وجوه کلاهبرداری شده در اردکان
کشف ۶ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندرماهشهر
بخشش قاتل امیرمحمدخالقی
مطالعه دانش آموزان، آمادگی برای امتحانات نیم سال اول تحصیلی
ارائه مشوق‌های لازم برای واردات کالا‌های اساسی به واردکنندگان
مردم از خریدهای مازاد پرهیز کنند
ایمن‌سازی بیش از ۵۰۰۰ کیلومتر از مسیرهای منتهی به راه کربلای معلی
هشدار نارنجی آلودگی هوا در آذربایجان غربی
پایانه مرزی «میلَک» دروازه ترانزیتی راهبردی ایران
ثبت حضور پلنگ ایرانی ماده در پناهگاه حیات وحش بهاباد
واکنش تند البرزنشینان به یاوه گویی ترامپ
نشستی برای پیشگیری و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در رشت
کشف انبار احتکار ۱۰۰ میلیاردی کالای اساسی در لرستان
فرهنگ همیاری در مراسم مذهبی گرمه
شناسایی بیش از ۶۹۰۰ تخلف اضافه تناژ در محور‌های خراسان جنوبی
۱۷ دی، نماد هویت و عزت زن ایرانی
نشست مسئولان ستاد انتخابات با نمایندگان احزاب و تشکل‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
جبران افزایش قیمت کالا‌های اساسی با کالابرگ
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
پزشکیان: هیچ سرمایه‌ای برای نظام بالاتر از مردم نیست
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۶ دی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
اجرای پویش نه به پلاستیک در بیارجمند  (۱ نظر)