پخش زنده
امروز: -
هشتم ذی الحجه روز ترویه است، در این روز حجاج محرم شده و از مکه سمت منی حرکت می نمایند و شب را در آنجا مانده و صبح عرفه به جانب عرفات رهسپار می شوند.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما ؛ روز ترویه یکی از ارزشمندترین روزهابرشمرده شده است. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: خدای تبارک و تعالی از هر چیز ، چهار شماره برگزید، ... از روزها چهار روز برگزید: روز جمعه و روز ترویه و روز عرفه و روز عید قربان.
باز نقلی دیگر آمده است، زمانی که ابراهیم علیه السلام مأمور شد خانه کعبه را بسازد مکان آنرا نمی دانست در نتیجه خداوند جبرئیل سلام الله علیه را نازل کرد تا مکان خانه را برای ابراهیم مشخص کند و خداوند تعالی پایه های کعبه را از بهشت نازل فرمود و حجرالاسود نیز نازل شد. سپس ابراهیم برای کعبه دو در قرار داد، دری در سمت مشرق و دری در سمت مغرب که مستجار نامیده می شود. وقتی ساخت کعبه به اتمام رسید ابراهیم و اسماعیل حج بجا آوردند و جبرئیل در روز هشتم ذی حجه بر آن دو نازل شد و گفت برخیزید و آب جمع آوری کنید، چون در زمین عرفات آبی وجود ندارد. بهمین دلیل این روز، روز ترویه (یعنی ذخیره کردن آب) نامیده شد. سپس ابراهیم گفت پروردگارا این شهر را محلی امن قرار بده و اهل آن را از میوه ها بهره مند کن...(سوره ابراهیم/35)
امام صادق (علیه السلام) فرمود: منظور از بهره مندی از ثمرات، ثمره قلوب یعنی محبت مردم و تمایل آنها نسبت به مکه است تا بسوی آن بروند.