• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۹۷۲۵۴
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
سیدمرتضی موسویان:

فضای مجازی دائما رصد می‌شود

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با استفاده از طرح فرهنگ یار، ممیزان حرفه‌ای و ماشین هوش مصنوعی فضای مجازی را صیانت می‌کنیم تا این فضا سالم، مفید و ایمن باشد.

سیدمرتضی موسویان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: صاحبان کانال‌ها می‌توانند با مراجعه به سایت www.samandehi.ir و ورود به بخش ثبت کانال ها، قدم به قدم مراحل ثبت نامشان را طی کنند و در عرض چند دقیقه کد شامد (شناسه الکترونیکی محتوای دیجیتال) خود را دریافت کنند؛ این کد که چند بایت بیشتر فضا اشغال نمی‌کند در حقیقت رباطی است که باید در بخش توضیحات کانال شان قرار دهند.

وی در پاسخ به این سوال که مردم چگونه می‌توانند از قانونی بودن فعالیت شبکه‌های اجتماعی اطمینان پیدا کنند گفت: کاربران باید به بخش مربوط به اطلاعات کانال مراجعه کنند و اگر کد شامد را ندیدند در هنگام خرید یا استفاده از اطلاعات آن کانال احتیاط کنند چرا که درستی یا نادرستی اطلاعات یا فروش محصولات آن کانال مورد تأیید ما نخواهد بود.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال افزود: با کلیک روی کد شامد کانال‌های تلگرامی صفحه‌ای باز می‌شود و مشخصات دارنده کانال را نمایش می‌دهد که در چه زمینه‌ای خودشان را معرفی کرده‌اند که مطلب ارائه دهند و چه بازه سنی‌ای را مناسب دیده‌اند؛ همه این اطلاعات براساس خود اظهاری صاحب کانال درج می‌شود و اگر کاربران بخواهند بدانند که این کد واقعی است یا غیر واقعی با کلیک روی لینک مربوطه باید به همان کانال برگردند در غیر این صورت می‌توان دریافت که کانال معتبر نیست.

موسویان با بیان اینکه در زمان ثبت اطلاعات صاحب کانال‌ها صرفاً براساس خود اظهاری اقدام می‌شود و راستی آزمایی صورت نمی‌گیرد گفت: بحث مربوط به رصد و صیانت از شامد از اصلی‌ترین کارهای ما خواهد بود ضمن اینکه کاربران نیز می‌توانند نظرات و انتقادات خود را با کلیک روی لینک دیگری که در این قسمت وجود دارد به ما منتقل کنند.

وی گفت: ما امروز ممیزی پس از نشر داریم به این صورت که مردم دائم این کانال‌ها را می‌توانند رصد کنند بعلاوه اینکه ماشینی که با هوش مصنوعی طراحی شده است نیز مرتباً و در بازه‌های زمانی مختلف این پایش‌ها را انجام می‌دهد و این گونه نیست که این فضا ر‌ها شود، اما فعلاً بحث ۱۶ بند محتوایی را رصد می‌کنیم و به ماشین هوش مصنوعی هم همین ۱۶ مورد را داده ایم و از دارنده کانال هم می‌خواهیم همین موارد را رعایت کند که بیشتر به حقوق عمومی برمی گردد.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال افزود: در بحث حقوق تخصصی هم از نهاد‌ها خواسته ایم که اگر موارد و ترم‌های تخصصی دارند به ما منتقل کنند تا اگر فعالیت کانال‌ها با این ترم‌ها همخوانی داشت به آن‌ها اضافه کنیم و از آن‌ها بخواهیم آن موضوعات را نیز رعایت کنند.

موسویان با بیان اینکه در ابتدای راه هستیم و اگر صاحبان کانال‌ها برای گرفتن کد شامد اقدام کنند و مردم نیز به کانال‌های بدون شامد اعتماد نکنند توفیق قابل توجهی داشته ایم گفت: اگر کاربران به فضایی بدون شامد وارد شدند مسئولیت با خودشان است و اگر مشکلی برایشان پیش بیاید طبیعتاً ما قدرت یاری دادن نداریم چرا که مشخصاتی از آن کانال یا سایت ثبت نکرده ایم.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۷۰۰ صفحه اجتماعی برای دریافت کد شامد اقدام کرده اند، افزود: کد شامد به همه صفحه‌های اجتماعی اعم از تلگرام، اینستاگرام و ... اعطا می‌شود، برای سایت‌ها که کار جدی تری در زمینه تجارت یا ارائه مطالب خاص یا مشاوره‌های تخصصی ارائه می‌کنند، نشان نقره‌ای و در مرحله بعد نشان طلایی اعطا می‌کنیم و نحوه دریافت این نشان‌ها هم مانند فرآیند دریافت شامد است و افراد به محض ورود به سایت ساماندهی در عرضه چند دقیقه می‌توانند دارای نشان نقره‌ای شوند.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال گفت: نشان یا لوگوی نقره‌ای نشانی است که از سرورهای وزارت ارشاد خوانده می‌شود یعنی اگر ما آن لوگو را برداریم دیگر دیده نمی‌شود، اما در شرایطی که فعالیت صاحب سایت، نیاز به داشتن مجوزهایی داشته باشد باید آن مجوز‌ها را بیاورد تا مجوز و لوگوی طلایی را در لوگوی آن سایت قید کنیم تا وقتی مراجعین به آن سایت وارد می‌شوند مشخص شود که فرد چه مجوزهایی دارد، دارنده آن چه کسی است و برای چه بازه سنی‌ای مخاطبانشان را انتخاب کرده است.

موسویان با بیان اینکه ما سه راه برای صیانت از فضای مجازی داریم تا آن را فضایی سالم، مفید و ایمن کنیم افزود: یکی از این سه راه صیانتی طرح فرهنگ یار است که می‌خواهد از دانش آموزان و اقشار مختلف مردم کمک بگیرد که همانگونه که از فضای مجازی از مطالب مورد علاقه خود استفاده می‌کنند اگر موردی را دیدند که خلاف ۱۶ بند مقررات محتوایی است به ما گزارش دهند.

وی گفت: مردم برای گزارش دادن از طریق طرح فرهنگ یار باید در سایت‌ها روی نشان طلایی یا نقره‌ای و در شبکه‌های اجتماعی از طریق کد شامد کلیک کنند و همان جا به ما گزارش دهند ما به این گزارش‌ها ترتیب اثر می‌دهیم و به راحتی می‌توانیم کد شامد یا نشان نقره‌ای کانال‌ها و سایت‌های متخلف را از آن‌ها بگیریم و در چنین شرایطی باز توصیه می‌کنیم مردم به سراغ سایت یا کانالی بروند که مجوز قانونی را داشته باشد.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال افزود: روش دوم صیانتی ما استفاده از ممیزان حرفه‌ای است که دقیقاً گزارش‌ها را چک می‌کنند که کسی با نیت سوء نسبت به کانال یا سایتی گزارش نداده باشد و راه سوم استفاده از هوش مصنوعی است که مرتباً این مسائل را چک می‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهر و موم یک نانوایی در مبارکه
صادرات چهار میلیون تن کالای نفتی از بندر شهیدرجایی بندرعباس
رایزنی‌ها برای گسترش شعاع تردد خودرو‌های منطقه آزاد مازندران
مادر شهید ابوالفضل کریمی کهکی آسمانی شد
برگزاری مسابقات قرآنی بسیج در بستک
آغاز نصب سامانه ردیاب و پایش سوخت روی تراکتورها در گتوند
فعالان اقتصادی نیازمند تسهیلات ویژه برای ترخیص قطعات و مواد اولیه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۵ فینالیست و یک برنز برای ووشو ایران
افزایش ۱۵ درصدی پرداخت زکات در مراغه
کمک ۵۰۰ میلیون ریالی برای آزادی مادر زندانی
اختصاص زمین به بخش عمده متقاضیان طرح جوانی جمعیت در یزد
بررسی مهم‌ترین مسائل مازندران در بسته ۲۵ آبان بهارستان شمال
مرمت و بازسازی مقبره تاریخی سرداران مکری شهرستان بوکان
فعالیت ۳۰۶ کتابخانه مسجدی در قم
افزایش ظرفیت خوابگاه‌های دانشجویی 
ابلاغ قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه
توسعه سه فضای آموزشی در اهواز با مشارکت بنیاد قلم‌چی
بارش ۶ دهم میلیمتر باران در پائیز امسال در مشهد
بدرقه معنوی ۱۱۰ دانش‌آموز بهابادی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
رونمایی یکی از برجسته‌ترین آثار نقاشی ایران دوره قاجار در کاخ گلستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
خانه حکیمیان؛ روایت معماری و اصالت در قلب زنجان
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)