• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۰۴۳۰۴
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۶
بین الملل » تحلیلی
در واکنش به افزایش فشارها بر باکو به سبب نقض حقوق بشر؛

جمهوری آذربایجان تهدید کرد همکاری نظامی را با غرب قطع می کند

هدف از این تهدید احتمالا اثبات کردن این موضوع به مخاطبان داخلی است که جمهوری آذربایجان می تواند در مقابل فشارهای غرب بایستد. درست بودن یا نبودن این رویکرد، موضوع دیگری است.

جمهوری آذربایجان  تهدید کرد همکاری نظامی را با غرب قطع می کندبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا وسیما از باکو،  نشریه لوبلاگ در گزارشی نوشت جمهوری آذربایجان تهدید کرده است همکاری نظامی اش را با آمریکا و ناتو قطع می کند.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، در این گزارش به قلم جاشوآ کوچرا آمده است: مقامات جمهوری آذربایجان در واکنش به افزایش فشارها بر باکو به سبب نقض حقوق بشر، تهدید کردند همکاری های نظامی خود را با غرب قطع خواهند کرد. اما این تهدید ممکن است در بحبوحه کاهش اهمیت جمهوری آذربایجان برای ارتش های غربی، اقدام درستی نبوده باشد.
ریچارد دوربین سناتور آمریکایی در روز هفتم ماه سپتامبر پیشنهاد اعمال تحریم هایی را علیه جمهوری آذربایجان مطرح کرد. این اقدام مانع از سفر آن دسته از مقامات جمهوری آذربایجان به آمریکا می شود که در روند زندانی کردن مهمان علی یف مدیر توران -تنها خبرگزاری مستقل جمهوری آذربایجان- دست داشتند.
روزنامه دولتی «آذربایجان» اعلام کرد تحقیقات انجام شده نشان دهنده حجم فساد مقامات این کشور در اروپاست. این مقاله «نیروهای تحت حمایت موسسه سوروس و لابی ارمنستان» را عامل «تلاش ها برای تیره کردن روابط جمهوری آذربایجان و آمریکا و شراکت راهبردی بین آنها» دانست.
در ادامه این مقاله آمده است که باکو ممکن است همکاری های نظامی خود را با غرب به حال تعلیق در آورد. در این مقاله آمده است:
این یک حقیقت واضح است که صلح بانان جمهوری آذربایجان طی سال های 1999 تا 2008 بخشی از مأموریت های صلح بانی در کوزوو و طی سال های 2003 تا 2008 بخشی از مأموریت نیروهای صلح بانی در عراق بودند. سربازان جمهوری آذربایجان با حضور در مأموریت های صلح بانی در افغانستان در سال دو هزار و دو، همچنان به وظایف خود در این زمینه عمل می کنند. جمهوری آذربایجان با گشودن حریم هوایی خود و صدور مجوز برای استفاده از زیرساخت های حمل و نقل هوایی موجود، مشارکت قابل توجهی در فعالیت های نظامی ناتو در افغانستان دارد. اما جمهوری آذربایجان می تواند به همکاری های نظامی و راهبردی خود با غرب پایان دهد، سطح مشارکت خود را در عملیات مبارزه با تروریسم و مأموریت های صلح بانی بکاهد و از ارائه هر گونه حمایت لجستیکی به ناتو در افغانستان بکاهد. 
بر اساس ارقامی که اخیرا منتشر شده اند، جمهوری آذربایجان چهل و نه سرباز در افغانستان دارد که بخشی از مأموریت ناتو هستند که تعداد نیروهای آن، دوازده هزار و هشتصد و سیزده نفر است. این رقم کمتر از یک درصد از کل این نیروها را تشکیل می دهد و می توان گفت سهم مشارکت باکو در عملیات ناتو ناچیز است.
در گذشته، حمایت لجستیکی باکو سبب ارائه کمک های قابل توجهی به ناتو و آمریکا می شد، اما مشخص نیست این کمک ها در چه حدی بوده است. 
رسانه های جمهوری آذربایجان به طور منظم به ارقامی در این باره  اشاره می کنند که «حدود چهل درصد از همه محموله های به مقصد مأموریت ناتو در افغانستان از طریق باکو منتقل می شود.» اما این نقل و انتقالات تنها شامل محموله های هوایی می شود که نسبتا بخشی کوچکی از نقل و انتقال های لجستیکی به افغانستان از طریق آن انجام می شود و بیشتر این محموله ها از مسیر زمینی منتقل می شوند. و مهمتر آن که، این ارقام مربوط به سال دو هزار و یازده هستند و مشخص نیست این ارقام در حال حاضر در چه سطحی هستند، اما به نظر می رسد به شدت کاهش داشته اند.
زائور شیری یف کارشناس مسائل آذربایجان در موسسه چاتم هاوس در ماه اوت در مقاله ای نوشت: اهمیت باکو به عنوان مسیری برای نقل و انتقال کمک های بشردوستانه به افغانسنان برای ناتو و نیروهای آمریکایی دیگر همانند گذشته نیست. با آن که دولت ترامپ از استقرار چندین هزار نیروی اضافی آمریکایی در افغانستان خبر داد، جوزف دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تأیید کرده است که آمریکا «لزومی به افزایش سطح دسترسی از طریق آذربایجان» نمی بیند. 
شرکت هواپیمایی دولتی «جاده ابریشم» جمهوری آذربایجان همچنان پروازهایی را به نیابت از ارتش آمریکا به افغانستان انجام می دهد. همچنین فاش شده است که این شرکت هواپیمایی در انتقال محموله های تسلیحاتی برای شورشیان سوری مشارکت دارد.
اما مشارکت آذربایجان در تلاش های نظامی غرب در نهایت بیشتر به نفع باکو است تا آن که به نفع غرب باشد زیرا این مشارکت نشان دهنده تمایل غرب به حفظ سیاست استفاده از چند مسیر به منظور ایجاد توازن در مقابل اتکای آنها به روسیه است. این شراکت راهبردی به نوبه خود سبب می شود دولت آذربایجان فضای بیشتری برای تداوم روند سرکوب رسانه های مستقل و دیگر تهدیدها علیه حاکمیتش داشته باشد.
هفته گذشته، آذربایجان روابط دوستانه خود را با ناتو و آمریکا نشانه اهمیت راهبردی این روابط دانست. خبرگزاری دولتی ترند در گزارشی نوشت برگزاری نشست نظامی بلندپایه بین ناتو و ژنرال های روسی «نشان داد که آذربایجان یک مسیر ژئوپلتیکی بین روسیه و آمریکاست و روابطی راهبردی با هر دو کشور دارد.» این خبرگزاری همچنین نوشت:‌ «این کشور به عنوان یکی از مهمترین مراکز ژئوپلتیکی راهبردی در منطقه در کانون توجهات قرار دارد. آذربایجان یک شریک معتبر و دیرینه برای ناتو محسوب می شود.»
به همین دلیل، تعلیق این همکاری نظامی احتمالا واکنش هایی را علیه باکو در پی خواهد داشت.
هدف از این تهدید احتمالا اثبات کردن این موضوع به مخاطبان داخلی است که جمهوری آذربایجان می تواند در مقابل فشارهای غرب بایستد. درست بودن یا نبودن این رویکرد، موضوع دیگری است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افشای ابعاد جدید ارتباط ترامپ با شبکه فساد «اپستین»
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
شناگر ایران در ۴۰۰ متر آزاد ششم شد
اعضای کمیسیون عمران مجلس با خانواده مرحوم صابر کاظمی ابراز همدردی کردند
مجمع عمومی سالیانه هیات اسکی چهارمحال و بختیاری
اهدا پنل خورشیدی به عشایر ارسنجان
پیروزی فرجی و هدایی مقابل گویان و قطعی شدن مدال دونفره مردان
بسیج، الگوی محله‌محور حل مسائل مردم
زنجان، پیشرو در اهدای خون با رشد ۱۳ درصدی
برد شهرداری چلیچه در نخستین دیدار خود در لیگ برتر فوتبال ساحلی جوانان کشور
برداشت بیش از ۴۵۰۰ تن پسته از باغ های مشهد
صعود ندا شهسواری به نیمه‌نهایی تنیس روی میز زنان
از تولید تخم مرغ در واحدی سنتی تا راه اندازی واحدی مکانیزه و کسب رتبه برتر کشوری
مهریز، میبد، اردکان و اشکذر در مجمع شهر‌های تاریخی ایران
افتتاح کمپ نگهداری و درمان معتادان در سمنان
بهره برداری از طرح آسفالت معابر روستای پاچه کولا لالی
آغاز طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در خوزستان
تولید انرژی بادی به انرژی برق در سیستان وبلوچستان
نشست مشترک مجمع نمایندگان استان ، استاندار و معاونان ، با وزیر نیرو
سفر شهرستانی استاندار خراسان شمالی به اسفراین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)