• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۱۳۰۹۷
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۷
بین الملل » تحلیلی

روزنامه‌نگار مشهور عربستانی مخالفت خود را با حکومت این کشور علنی کرد

به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیمابه نقل از به نقل از پایگاه خبری «شبکه المیادین»، «جمال خاشقچی» روزنامه نگار مشهور عربستانی مخالفت خود را با حکومت این کشور علنی کرد. 

جمال خاشقچی با چاپ مقاله ای در روزنامه واشنگتن پست، مخالفت خود را با حکومت سعودی علنی و تاکید کرد دیگر در برابر بازداشت های سیاسی در عربستان سکوت نخواهد کرد.
خاشقچی در این مقاله اعلام کرد از این به بعد صدای خود را در برابر موج بازداشت ها و سرکوب در عربستان بلند خواهد کرد، زیرا رفتاری به جز این، خیانت به کسانی است که در این کشور به زندان انداخته شدند.
وی در این مقاله تاکید کرد پیش از این نگران خانواده و موقعیت شغلی اش بود، اما از این به بعد گزینه دیگری را انتخاب می کند و به کسانی می پیوندد که از ترس بازداشت، به تبعید اختیاری رفته اند.
این روزنامه نگار مشهور عربستانی از هراس افکنی و بازداشت نخبگان و روحانیون دینی در عربستان انتقاد کرد و آن را نشانه توخالی بودن وعده های محمد بن سلمان ولیعهد جوان این کشور دانست.
جمال خاشقچی پیش از این سردبیر روزنامه الوطن عربستان، مشاور رسانه ای ترکی الفیصل و سفرای عربستان در انگلیس و آمریکا بوده است.

مقاله روزنامه نگار سعودی در واشنگتن پست: عربستان هیچ وقت تا این اندازه سرکوبگر نبوده است
واشنگتن پست در مطلبی به قلم روزنامه نگار سعودی نوشت عربستان هیچ وقت تا این اندازه سرکوبگر نبوده است.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما پایگاه اینترنتی این نشریه در این مطلب به قلم جمال خاشقچی، روزنامه نگار و نویسنده سعودی نوشت: اگر من از ترس و وحشت و بازداشت دانشگاهیان و سران مذهبی که جرات سخن گفتن دارند حرف بزنم و بگویم خودم اهل عربستان سعودی هستم آیا شما تعجب می کنید؟ شاهزاده محمد بن سلمان (ولیعهد عربستان) وقتی به قدرت رسید قول اصلاحات اجتماعی و اقتصادی را داد. او درباره اینکه فضای بازتری در کشور ایجاد می کند حرف زد و قول داد که موانعی را که مانع پیشرفت می شود مانند ممنوعیت رانندگی زنان برطرف کند. اما آنچه که اکنون من شاهد آن هستم موجی از بازداشت ها است. هفته گذشته حدود 30 نفر بازداشت شدند که برخی از آنها از دوستان من هستند. نیروهای امنیتی درحالیکه صورت خود را پوشانده بودند به خانه ها حمله کردند و نوشته ها، کتاب ها و رایانه های آنها را توقیف کردند. اتهام افراد بازداشت شده گرفتن پول از قطر و مشارکت در توطئه ای بزرگ تحت حمایت قطر است. عده زیادی هم مانند من که خودمان را تبعید کرده ایم اگر بخواهیم به کشورمان برگردیم ممکن است بازداشت شویم. من در سال 2003 و سپس در سال 2010 از شغلم که سردبیری روزنامه الوطن بود اخراج شدم. در این مدت من به عنوان مشاور رسانه ای ترکی الفیصل، سفیر عربستان در انگلیس و بعد در آمریکا کار می کردم. شاید عجیب به نظر بیاد که دولت فردی را اخراج کند و بعد در خارج از کشور آن را بکار بگیرد اما این پارادوکس (تناقض) عربستان را نشان می دهد. عربستان سعودی در تلاش است تا نگرش های تند اصلاح طلبان لیبرال و روحانیون محافظه کار را تعدیل کند و بازداشت ها در این طیف قرار دارد. اما چرا باید چنین فضای ترس و وحشتی شیوع پیدا کند درحالیکه رهبری جوان قول ایجاد اصلاحاتی را برای رشد اقتصادی می دهد که مدتها همه در انتظارش بوده اند. ولیعهد عربستان فرد محبوبی است و از طرح ایجاد اصلاحات او حمایت می شود. عربستان سعودی در ماههای اخیر سیاست های جدیدی را نهادینه کرده است. روزنامه نگارانی که به مقامات حاکم سعودی نزدیک هستند بارها خواستار از بین رفتن اسلام گرایان شده اند. به نظر من با توجه به اینکه عربستان خودش مادر اسلام سیاسی است اینکه یک مقام سعودی از اسلام گرایی به شدت انتقاد کند نشان دهنده تناقض است. ما اکنون در حال گذار از یک دوره تحول بزرگ اقتصادی هستیم که مردم از آن حمایت می کنند و می تواند ما را از اتکا به نفت رها کند. این روند سختی است. من و دوستانم که در خارج از کشور زندگی می کنیم می خواهیم چشم انداز 2030 در کشورمان تحقق یابد. ما مخالف دولت نیستیم و به فکر کشورمان هستیم. سالها پیش وقتی دوستان من بازداشت شدند برای من خیلی سخت بود اما من هیچ نگفتم چون نمی خواستم شغلم را از دست بدهم و نگران خانواده ام بودم. اما اکنون که کشورم را ترک کرده ام حرف می زنم چون در غیر این صورت به آنهایی که در زندان هستند خیانت می کنم. من در شرایطی که خیلی ها نمی توانند حرف بزنند می توانم سخن بگویم. من می خواهم بگویم عربستان هیچ وقت این چنین نبوده است و ما سعودی ها شایسته شرایط بهتری هستیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما دوم آذر ۱۴۰۴
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
هفته بسیج، یادآور رشادت‌ها و ایستادگی مردمی‌ترین نهاد انقلاب اسلامی
ادای احترام به مقام شامخ شهید گمنام در بوکان
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
خبر‌هایی از برنامه های افزایش ازدواج و تحکیم خانواده در دامغان
«۲۲۲»؛ عددی که در ذهن مردم آبدانان؛ ایستادگی و شهادت، معنا می‌شود
ایست به اتلاف انرژی
امداد رسانی به مصدوم حادثه محور فارسان شهرکرد
راه‌اندازی «گروه‌های سازش محله‌ای» برای پیشگیری از اختلافات در البرز
غیرحضوری شدن مدارس خراسان جنوبی
بسیج بازوی پرتوان نظام اسلامی
پایان چشم انتظاری
مردم هرمزگان در سوگ حضرت زهرا (س)
الحاق زمین و شیرخشک به نوادر روزگار
استقرار یک سایت پرتابل تلفن همراه در منطقه الیت چالوس
آبا مدارس یزد به دلیل آنفولانزا تعطیل می‌شوند؟
برتری دندر در ژوپیلر لیگ با حضور جهانبخش
آلودگی شدید هوا در تهران
سالروز شهادت بانوی آب و آینه حضرت زهرا سلام الله علیها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)