• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۳۸۵۵۱
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۱
بین الملل » آمریکا
آمانو در مصاحبه با روزنامه لس آنجلس تایمز؛

کار آژانس تحلیل واقعیتهاست نه اظهار نظر مقامات کشورها

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی: کار ما تحلیل و بررسی واقعیت ها است و واقعیت ها در این جا مواد هسته ای و تاسیسات مرتبط با آن است و کارکرد آژانس، بررسی اظهارات (مقامات کشورها) نیست.

کار آژانس تحلیل واقعیتهاست نه اظهار نظر مقامات کشورهابه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، با دفاع از عملکرد این آژانس در ایران و تاکید بر محرمانه بودن اطلاعات این نهاد تصریح کرد: نگرانی از تسلیحات هسته ای موجب بی اعتنایی به استفاده صلح آمیز از این انرژی شده است.
یوکیا آمانو در مصاحبه با نشریه لس آنجلس تایمز در پاسخ به این سوال که آیا این موضوع که بحران در توافق هسته ای ایران توانمندی آژانس را در بازرسی از برنامه هسته ای این کشور زیر سوال می برد، گفت: ما یک سازمان فنی هستیم و من مسئولیت هایم را براساس قوانین و براساس استاندارد های آژانس بین المللی انرژی اتمی برعهده می گیرم. 
ما به سادگی و به صورت بی طرف، عینی و حرفه ای به بازرسی و تایید تعهدات ایران در قبال توافق هسته ای ادامه می دهیم. بنابراین هر اتفاقی بیفتد ما به کار خود ادامه می دهیم.
آمانو در پاسخ به این سوال که آیا آژانس بین المللی انرژی اتمی از سایت های نظامی ایران بازرسی می کند یا نه، گفت: اگر زمانی به این نتیجه برسیم که لازم است از این مکان ها بازرسی شود، خواستار دسترسی به این مکان ها خواهیم شد. ما بین مکان های نظامی و غیرنظامی تفاوتی قائل نیستیم اما درباره جزییات مکان هایی که رفته ایم، بحث نمی کنیم.
از مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی پرسیده شد که مقامات ایران برخلاف آنچه شما می گویید اصرار دارند که امکان دسترسی به سایت
اگر زمانی به این نتیجه برسیم که لازم است از سایت های نظامی ایران بازرسی شود، خواستار دسترسی به این مکان ها خواهیم شد. ما بین مکان های نظامی و غیرنظامی تفاوتی قائل نیستیم اما درباره جزییات مکان هایی که رفته ایم، بحث نمی کنیم.
های نظامی این کشور وجود ندارد، آمانو در پاسخ گفت: ما اظهارات زیادی نه تنها از سوی مقامات ایران بلکه سایر کشورها نیز می شنویم اما کار ما تحلیل و بررسی واقعیت ها است و واقعیت ها در این جا مواد هسته ای و تاسیسات مرتبط با آن است. کارکرد و هدف آژانس، بررسی و تحلیل اظهارات (مقامات کشورها) نیست.
آمانو در پاسخ به این سوال که با وجود تایید تعهد ایران به توافق هسته ای از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی منتقدان می گویند این نهاد در مقابل ایران خیلی نرم رفتار کرده و جزییات کافی را فراهم نکرده است، افزود: اطلاعاتی که توسط بازرسان آژانس جمع آوری می شود باید محرمانه باقی بماند. این افراد (منتقدان) می گویند اطلاعاتی درباره (برنامه هسته ای) ایران ندارند اما آنها اطلاعاتی درباره آلمان، ژاپن یا کنیا نیز ندارند. این مانند پزشک است، مردم با این تصور نزد پزشک می شوند که اطلاعات حساس آنها فاش نخواهد شد.
آمانو افزود: به عنوان مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی من از این اختیار برخوردارم که در صورت نیاز اطلاعات لازم را منتشر کنم اما این اختیارات به این معنا نیست که من قادرم به عنوان مدیرکل این نهاد هر کاری انجام دهم. اگر قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل یا نگرانی از
به عنوان مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی من از این اختیار برخوردارم که در صورت نیاز اطلاعات لازم را منتشر کنم اما این اختیارات به این معنا نیست که اگر کشوری خواستار دسترسی به اطلاعات بیشتری شد، چنین اطلاعاتی در اختیارش قرار گیرد.
نقض توافق باشد، می توان چنین کاری کرد اما اینطور نیست که اگر کشوری خواستار دسترسی به اطلاعات بیشتری شد، چنین اطلاعاتی در اختیارش قرار گیرد.
از مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی پرسیده شد، اگر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا فشار بر ایران را افزایش دهد آیا بازرسان این آژانس دسترسی به محل هایی را که هم اکنون از آن بازرسی می کنند، از دست خواهند داد؟
آمانو در پاسخ گفت: پیش بینی آنچه اتفاق خواهد افتاد بسیار دشوار است. از آنجا که ما یک سازمان فنی هستیم، حدس و گمان برای ما بی معنی است. ما دوربین ها، مهر و موم های الکترونیکی و بازرسان خود را داریم بنابراین ما واقع گرا و بی طرف هستیم و این مزیت ما است.
در بخش دیگری از این مصاحبه، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به بررسی عملکرد این سازمان در قبال کره شمالی پرداخت.
آمانو گفت: ما از طریق تصاویر ماهواره ای و جمع آوری اطلاعات، برنامه هسته ای کره شمالی را زیر نظر داریم. من در ماه اوت تصمیم گرفتم گروه
ما از طریق تصاویر ماهواره ای و جمع آوری اطلاعات، برنامه هسته ای کره شمالی را زیر نظر داریم. من در ماه اوت تصمیم گرفتم گروه کوچکی را تشکیل دهم تا توان ما برای نظارت بر برنامه هسته ای کره شمالی و آمادگی ما برای بازگشت به این کشور را افزایش دهد.
کوچکی را تشکیل دهم تا توان ما برای نظارت بر برنامه هسته ای کره شمالی و آمادگی ما برای بازگشت به این کشور را افزایش دهد. 
این بدان معنا نیست که شانس فوری برای بازگشت به این کشور وجود دارد، روشن است که شرابط بسیار جدی و خطرناک است. برنامه هسته ای کره شمالی در حال پیشرفت است. بنابراین، ما باید آموزش بازرسان خود را به روز، تجهیزات لازم را تهیه و طرح تایید را آماده کنیم تا در صورت نیاز بازرسان خود را در کوتاه ترین زمان ممکن اعزام کنیم.
آمانو در انتها به مساله تاثیر نگرانی از توسعه سلاح های هسته ای بر روند استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی پرداخت و گفت: باید دقت فراوان کرد که مواد هسته ای برای ساخت سلاح به کار گرفته نشود. این هدف اصلی ما است. ما باید به مردم بگوییم که انرژی هسته ای می تواند مفید باشد و می تواند تغییرات زیادی در زندگی مردم معمولی ایجاد کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانویی در خط مقدم علم ژنتیک
دستگیری عاملان آتش سوزی کامیون خدماتی شهرداری در لنگرود
اوسمار: پرسپولیس کار سختی دارد
شتابگر روی آنتن شبکه قزوین
آشنایی دختران یزدی با رویداد‌های انقلاب 
بهره‌ برداری و آغاز عملیات اجرایی طرحهای برق‌ رسانی در خراسان رضوی
اجتماع بزرگ منتظران ظهور در زاهدان
اخبار گوناگون از مناطق مختلف کردستان
حمایت استادان دانشگاه های استان از رهبر معظم انقلاب اسلامی
برگزاری جشن نیمه شعبان در حسینیه علیای شهر کدکن
پایان کار تیم ملی اسنوکر با دو مدال برنز در قهرمانی آسیا
روایتی از زندگی شهید مدافع امنیت قاسم کردلو یگانه
بهره برداری از چهار طرح بزرگ صنعتی و محیط زیستی در خوزستان با مشارکت وزارت دفاع
افتتاح واحد تولید روغن موتور در شهرک شکوهیه قم
بارش برف در شهرستان کوهرنگ
کارخانه سیمان سفید ازنا آماده افتتاح
پیام تسلیت استاندار یزد در پی درگذشت پیشکسوت صداوسیما
نیمه شعبان یاد آور ایثار سربازان گمنام امام زمان (عج)
رضایت دشمنان ایران، فقط با نابودی ملت ایران ممکن است
کاهش دما و پدیده مه گرفتگی در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
رسیدگی به مشکلات اصناف و بازاریان در دستور کار قوه قضائیه
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)