• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۴۳۰۸۸
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۶
بین الملل » آمریکا
وندی شرمن در نیویورک تایمز؛

ترامپ با رد برجام با آتش ، بازی می کند

قائم مقام سابق وزارت خارجه آمریکا: اگر رئیس جمهور ترامپ به تضعیف توافق هسته ای ادامه بدهد پیامدهایی که برای سیاست خارجی آمریکا دارد فاجعه آمیز خواهد بود.

ترامپ با رد برجام ؛ با آتش بازی می کندبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما رئیس گروه مذاکره کننده آمریکایی در گفتگوهای هسته ای با ایران در مقاله ای در روزنامه نیویورک تایمز با اشاره به تصمیم رئیس جمهور آمریکا مبنی بر تایید نکردن پایبندی ایران به توافق هسته ای می نویسد دونالد ترامپ و کنگره که در کنترل جمهوریخواهان قرار دارد نه تنها دارند با آتش بازی می کنند بلکه دارند این آتش را شعله ورتر می سازند.
پایگاه اینترنتی نیویورک تایمز،به نقل وندی شرمن نوشت: « انتظار می رود رئیس جمهور آمریکا این هفته پایبندی ایران را به توافق هسته ای سال 2015 تایید نکند.

توافقی تاریخی و دیپلماتیک که از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری کرد. به نظر می رسد دونالد ترامپ تصمیمش را گرفته و این در حالی است که ایران هیچ یک از مفاد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را نقض نکرده است.

در حقیقت ، مقام های امنیت ملی کابینه ی ترامپ آشکارا تاکید دارند که ایران به تعهداتش پایبند است. آژانس بین المللی انرژی اتمی هم که وظیفه دارد بر اجرای توافق نظارت و آن را راستی آزمایی کند در دوسال گذشته 8 گزارش صادر کرده و در همه ی گزارش هایش ، پایبندی ایران را مورد تاکید قرار داده است.

در عوض ، به نظر می رسد رئیس جمهور آمادگی دارد این استدلال را پیش بکشد که ماندن در برجام دیگر ، منافع امنیت ملی مهم آمریکا را تامین نمی کند زیرا دیگر فعالیت های ایران در منطقه ی خاورمیانه، تهدید کننده ی منافع آمریکا به شمار می آید. دولت ترامپ درست می گوید که رفتار ایران ، بی ثباتی را در منطقه در پی دارد. اما هنگامی که می گوید رفتار ایران با روح توافق در تناقض است اشتباه می کند. او با توسل به همین استدلال تصمیم گرفته پایبندی ایران را به برجام تایید نکند. به جای تصمیم گیری درباره آینده برجام، رئیس جمهور ترامپ می خواهد مسئولیت را گردن دیگران بیندازد. کاخ سفید اعلام کرده است رئیس جمهور پس از اعلام تصمیمش درباره پایبند نبودن ایران به برجام ، از کنگره آمریکا که در اختیار جمهوریخواهان قرار دارد خواهد خواست تحریم هایی را که موجب از هم پاشیدن برجام خواهد شد، ضد ایران بازتحمیل نکند. در عوض او امیدوار است کنگره قانون تازه ای را تصویب کند که نگرانی هایی را مد نظر قرار بدهد که هرگز بخشی از ماموریت ابتدایی توافق هسته ای نبوده است. اگر کنگره از این خواسته ی ترامپ پیروی کند ، چنین اقدام یک جانبه ای برای تغییر توافقنامه ای چند جانبه ، نابودی آن را در پی خواهد داشت.
وی افزود تمایل نداشتن ترامپ در پذیرفتن حقیقت درباره توافق ایران پیامدهای گسترده ای را به همراه خواهد داشت.
نخستین پیامد چنین تصمیمی این است که اعتماد شرکای آمریکا را سلب و کشورمان را منزوی می کند. برجام را پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل - آمریکا ، انگلیس ، فرانسه ، روسیه ، چین - به اضافه ی آلمان و اتحادیه اروپایی امضا کردند. سپس همه ی اعضای شورای امنیت آن را به تصویب رساندند. همه ی این طرف ها به جز آمریکا خواستار حفظ برجام هستند.

 اگر رئیس جمهور ترامپ به تضعیف توافق هسته ای ادامه دهد پیامدهایی که برای سیاست خارجی آمریکا خواهد داشت فاجعه آمیز خواهد بود چنین تلاشی سبب می شود بین آمریکا و اروپا شکاف ایجاد شود ، روابط مهم و حیاتی هر دو سوی آتلانتیک تضعیف می شود و نفوذ ایران ، چین و روسیه افزایش می یابد. هنگامی که رئیس جمهور ماه آینده به چین سفر می کند تا پشتیبانی این کشور را برای همکاری بر سر برنامه هسته ای کره شمالی جلب نماید خواهد دید که چینی ها دیگر تمایلی چندانی نشان نمی دهند. بار دیگر که بخواهیم توافق دیگر کشورها را درباره موضوعی همچون محکوم کردن رفتار بدخواهانه ی ایران در منطقه خاورمیانه یا فشار وارد کردن بر کره شمالی جلب کنیم دیگر واشنگتن اعتباری نزد آنان نخواهد داشت. در حقیقت ، ما هر گونه احتمال گفتگو با کره شمالی را از دست می دهیم چراکه پیونگ یانگ فرض را بر این می گذارد که آمریکا به تعهداتش پایبند نمی ماند چه رسد به توافقنامه های چندجانبه.

چه تصمیم ترامپ مبنی بر تایید نکردن پایبندی ایران (به برجام ) سبب شود توافق خیلی زود از هم بپاشد یا خیلی آهسته، اقدام یک جانبه و غیرقابل توجیه آمریکا ، دست بالا را در اختیار ایرانی ها قرار می دهد و آنها به درستی خواهند گفت این آمریکا بود که توافق را از بین برد نه تهران. در همین حال ، اگر ایران و دیگر کشورهایی که توافق را امضا کردند بخواهند برجام را حفظ کنند آمریکا دیگر نمی تواند نگرانی های احتمالی خود را به کمیسیون مشترک منتقل کند زیرا از هیچ جایگاهی برخوردار نیست. کمیسیون مشترک ، دستگاهی است که برای نظارت بر پیشرفت اجرای توافق تشکیل شد و هر شاهد احتمالی که آمریکایی ها درباره ی سایت های نظامی مشکوک ایران ارائه دهند با شک و تردید نگریسته خواهد شد.
اگر کنگره تحریم ها را ضد ایران بازتحمیل کند این کشور از برجام خارج می شود ، برنامه ی هسته ای خود را از سر می گیرد ، بازرسان آژانس را از این کشور بیرون می کند و از گفتگو درباره ی سرنوشت آمریکایی هایی که در ایران ناپدید شده اند و یا در زندان به سر می برند خودداری خواهد کرد. بازرسان چشمان و گوش های ما در ایران هستند ، آمریکا و دنیا این چشم ها و گوش ها را از دست خواهند داد. این خلاء اطلاعاتی در کوتاه مدت سبب می شود به اقدام نظامی برای نابود کردن تاسیسات هسته ای ایران بیاندیشیم که شاید به جنگی گسترده تر در خاورمیانه ختم شود. با توجه به شرایطی که در کره شمالی با آن روبرو هستیم و رجزخوانی های رئیس جمهور ترامپ و پیونگ یانگ ، آمریکا با دوکشور روبرو خواهد بود که بلندپروازی های هسته ای آنها امنیت ما را تهدید می کند.
خیلی سخت است تصور کنیم هر یک از این پیامدها امنیت ملی آمریکا را بهبود بخشد. حتی اگر کنگره آمریکا خیلی زود برای بازتحمیل تحریم ها ضد ایران اقدام نکند ، ایران و هم پیمانان ما در توافق می دانند که انتخابات کنگره در پیش است و هر نامزدی که در برابر ایران موضعی سخت تر اتخاذ کند در تبلیغات بسیار اغوا کننده تر ظاهر خواهد شد. رئیس جمهور و کنگره ای که در کنترل جمهوریخواهان قرار دارد نه تنها دارند با آتش بازی می کنند بلکه خودشان دارند این آتش را شعله ور می سازند. امیدوارم نمایندگان کنگره ، رئیس جمهور را متقاعد کنند از برجام خارج نشود زیرا در این صورت امنیت ملی ما به شکلی فاجعه آمیز تضعیف می شود.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قهرمانی طباطبایی در مسابقات آزاد شطرنج باواریا
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان
۵۵ هکتار زمین برای طرح جوانی جمعیت تملک شد
آغاز عملیات اجرایی قطعه سوم باند دوم جاده خیرآباد ـ دهدشت
اطلاعیه انسداد گردنه خروسه در جاده مریوان
طرح سدرا، پلی میان خلاقیت و اقتصاد دانش‌بنیان
جمع آوری یک واحد غیرمجاز ضایعات پلاستیک در ارومیه
شطرنج بازان برتر اردبیل مشخص شدند
مشارکت گسترده نیرو‌های مسلح عراق در انتخابات مجلس
برپایی نمایشگاه تجسمی «واندالیسم» در ارومیه
تداوم خشکسالی با کاهش بارندگی در استان
آشنایی دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه با سرویس‌های FTTH
تحصیل ۱۴ هزار دانشجو در دانشگاه پیام نور لرستان
نقش غیر قابل انکار معلمان در ترتیب نیرو‌های کارآمد در جامعه
خدمات زیربنایی نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی نیازمند اعتبار ۲۵ همتی
فعالیت ۲۲ کارگاه در استان تهران برای دو گانه سوز کردن خودروها
آیین عصر شعر علامه اقبال لاهوری برگزار شد
هوشمندسازی اولین مدرسه‌ روستایی در کلات
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
جشنواره ورزشی گردشگری «هما» در رامیان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
نشست سران قوا برگزار شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)