• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۶۸۴۶۶
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۸

افزایش تنش‌های سیاسی در آمریکا

برخی شواهد حاکی است چالش‌ها با دونالد ترامپ نه تنها در میان دموکرات‌ها بلکه در میان جمهوری‌‌خواهان عمیق‌تر و گسترده‌تر شده است.

روسای جمهوری‌خواه در دو کمیته مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کردند درباره برخی از اقداماتی که وزارت دادگستری آمریکا سال گذشته انجام داده است از جمله تصمیمات دفتر تحقیقات فدرال (اف بی آی) در خصوص هیلاری کلینتون نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری این کشور تحقیق می‌کنند.

این تحقیقات مشترک که این دو کمیته آن را انجام خواهند داد دومین تحقیقات در کنگره در خصوص تعامل «اف بی‌آی» با تحقیقات مربوط به کلینتون به شمار می‌آید.

علاوه بر این هر چند رئیس جمهور میلیاردر آمریکا بارها تبانی با روسها یا داشتن منافع اقتصادی یا تجاری در روسیه را تکذیب کرده است اما تحقیقات کنگره آمریکا درباره وجود ارتباط پنهانی میان اعضای ستاد انتخاباتی ترامپ و روسیه در آمریکا ادامه دارد چرا که دولت پیشین آمریکا به ریاست جمهوری باراک اوباما ستاد انتخاباتی ترامپ را متهم کرده با انتشار اخبار کذب در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی و همچنین یک رشته سرقت‌های رایانه‌ای چهره هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات را در انتخابات مخدوش کرده و به این ترتیب زمینه را برای پیروزی ترامپ در انتخابات فراهم کرده است. همزمان با تحقیقات کنگره، رابرت مولر دادستان مستقل آمریکایی نیز به تحقیقات خود درباره دخالت‌های احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا ادامه می‌دهد اما دونالد ترامپ خود را قربانی اقدامات خصمانه رقبای دموکراتش می‌داند.

این تحقیقات نشان می‌دهد که چالش‌ها با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نه تنها در میان دموکرات‌ها بلکه در میان جمهوری‌‌خواهان عمیق‌تر و گسترده‌تر شده است.  

دور جدید فشارهای سیاسی و رسانه‌ای بر رئیس جمهور آمریکا پس از آن بالاگرفته است که ترامپ با جمهوری خواهان در سنا یک جلسه خصوصی برگزار کرد تا آنها را در زمینه دستورالعمل‌های مشترکشان متحد کند. اما گویا این جلسه نتایج عکسی را به دنبال داشته است.

سناتور جف فلیک از آریزونا عصر روز سه‌شنبه در صحن سنا علیه ترامپ صحبت کرد. سناتور میچ مک کانل رهبر اکثریت در سنای آمریکا از کنتاکی پس از سخنرانی فلیک از او تمجید کرد و فلیک را یک «بازیگری تیمی» مردی با معیارهای بالا خواند. فلیک -که از سال دو هزار و شانزده از مخالفان سرسخت ترامپ بوده است- هرگز در سخنان خود به نام ترامپ اشاره نکرد. اما تردیدی نیست که منظور او از «وقاحت رهبری ما» دونالد ترامپ بود. فلیک گفت: «ما هرگز به صورتی منظم شاهد تضعیف معیارها و ایده آل‌های دموکراتیک خود نبوده‌ایم. ما نباید از هم پاشیدن روزانه کشور خود را شاهد باشیم.»

بنا بر برخی گزارش‌ها این انتقاد شدید و غیرمعمولی یکی از نمایندگان سنای آمریکا از رئیس جمهور این کشور که وابسته به حزب متبوع وی است در حالی مطرح شد که چند ساعت قبل از آن دونالد ترامپ در صفحه توییتر با باب کورکر، دیگر نماینده جمهوری‌خواه سنا از ایالت تِنِسی به بحث و مجادله تندی پرداخته بود. سناتور باب کورکر که حدود یک دهه نماینده سنای آمریکا بوده است گفت وی هم تصمیم گرفته است که در انتخابات آتی سنا شرکت نکند. وی گفت مسئولان دفتر ریاست جمهوری از وی درخواست کرده‌اند که برای مقابله با اقدامات نادرست ترامپ مداخله کند. سناتور کورکر گفت ریاست جمهوری فردی با ذهنیت دونالد ترامپ در آمریکا به شدت اعتبار این کشور را کاهش می‌دهد. در مقابل این اظهارات، ترامپ هم روز سه‌شنبه حملات خود به سناتور کورکر را در شبکه‌های اجتماعی، شروع و وی را برای ریاست کمیته روابط خارجی سنا فاقد صلاحیت توصیف کرد و خطاب به وی گفت: تو حتی نمی‌توانی به عنوان مامور جمع آوری سگ‌های ولگرد هم انتخاب بشوی. ترامپ گفت: کورکر که به باراک اوباما رئیس جمهور سابق در دستیابی به توافق بد ایران کمک کرده است حتی نمی‌تواند در تنسی به عنوان مامور جمع آوری سگ‌های ولگرد هم انتخاب شود ولی اکنون درباره کاهش مالیات‌ها مجادله می‌کند. کورکر هم در واکنش به این اظهارات ترامپ در صفحه توییتر خود نوشت: «همان دروغ‌ها از سوی رئیس جمهوری که حقایق را نمی‌گوید».

پیش از فلیک و کروکر نیز جورج دبلیو بوش و جان مک کین رئیس جمهور آمریکا را به باد انتقاد گرفتند. بنابر گزارش امروز روزنامه نیویورک تایمز این چهار مرد ارائه کننده نوع جدیدی از اجماع هستند.

این روزنامه افزود: فلیک و کورکر به همراه بوش و مک کین نماینده شکاف‌های موجود در دیوار حمایتی جمهوری خواهان برای رئیس جمهور هستند. آنچه که در این مرحله مبهم است این است که آیا جمهوری خواهان در فروریختن این دیوار به آنها خواهند پیوست یا خیر؟

دیوید لابلین استاد امور حکومتی در دانشکاه آمریکا نیز به صدای آمریکا گفته است مجادله میان ترامپ و برخی از چهره‌های جمهوری‌خواه آمریکا نشان می‌دهد که جناح پوپولیست ترامپ که مشابه راست افراطی در اروپا است کنترل حزب جمهوری‌خواه را به دست می‌گیرد. وی گفت سخنرانی جف فلیک و انتقاد وی از ترامپ به علت رفتارهای غیر دمکراتیکش، احتمال استیضاح دونالد ترامپ را افزایش می‌دهد و در صورتی که دمکرات‌ها سال آینده بتوانند کنترل مجلس نمایندگان آمریکا را به دست بگیرند می‌توانند طرح استیضاح ترامپ را پیگیری و اجرایی کنند. این استاد دانشگاه آمریکا در ادامه افزود: در حال حاضر مسئله مطرح این است که دونالد ترامپ گرفتار شده است و قادر به مدیریت ائتلاف‌های خارجی ما نیست و دیدگاه عمومی درباره آمریکا با ریاست جمهوری ترامپ این است که آمریکا دیگر قابل اعتماد نیست.

باب گودلات رئیس کمیته قضائی و تری گاودی رئیس کمیته نظارت و اصلاح دولت در مجلس نمایندگان آمریکا گفتند: «سوالاهای بی پاسخی» درباره علت تصمیم جیمز کومی مدیر سابق دفتر تحقیقات فدرال در انتشار نتایج تحقیقات اف بی آی در خصوص برخورد کلینتون با اطلاعات محرمانه و اطلاع به کنگره در این خصوص و مشخص نشدن تحقیقات او در خصوص دستیاران ترامپ در تبلیغات انتخاباتی دارند. این دو در بیانیه‌ای افزودند این تحقیقات همچنین تصمیم «اف بی آی» را در خصوص رد محاکمه کلینتون به جای اینکه این مسئله را به نمایندگان دادستان در وزارت دادگستری واگذار کند بررسی خواهد کرد. سخنگوی رسمی «اف بی آی» از توضیح در این خصوص خودداری کرد.

همزمان برخی رسانه‌ها از جمله واشنگتن پست نیز از انتشار گزارش‌های جنجال بر انگیز بر ضد ترامپ خبر می‌دهد. گفته می‌شود یکی از این ‌گزارش‌ها - که حاوی ادعاهای متعددی بر ضد دونالد ترامپ است- دو مورد بحث برانگیز وجود دارد که در صورت اثبات می‌تواند برای ترامپ بسیار گران تمام شود؛ وجود احتمالی یک نوار ویدئویی با موضوع فساد جنسی و همچنین تبادل اطلاعات به مدت نزدیک به یک دهه با کرملین.

----------------------------------
عبدالرضا خلیلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجتماع ۱۵ ساله عزاداران البرزی در میدان فاطمیه کرج
صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا در البرز
برگزاری جلسه شورای پدافند غيرعامل لرستان
عزاداری مردم لرستان در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
برگزاری یادواره شهدای انتظامی در سلسله
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تمدید مهلت انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۴
سفر وزیر امور خارجه به فرانسه
در روزهای آلودگی هوا مایعات زیاد مصرف کنید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۴ آذر
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلیل از خانواده معظم شهدا در خرم آباد
قتل یک استاد دانشگاه به‌دست قاتلان اجاره ای در گتوند
حال و هوای این روزهای مدینه منوره
برگزاری یادواره شهدا در دورود
استمرار آلودگی هوا در سمنان
همه مراکز آموزشی لرستان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
تکرار مواضع ممدانی ضد ترامپ بعد از دیدارش با ترامپ
تشییع پیکر‌های مطهر شهدای فاطمی در ضاحیه بیروت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشییع پیکر ۱۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس در تهران
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)