• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۷۱۷۸۷
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۳
بسته سلامت؛

۵ گزینه غذایی به ظاهر سالم، اما مضر!

برخی غذاها تنها نامی از سلامتی را به دنبال دارند ولی افراط در مصرف آنها می تواند یک رژیم غذایی ناسالم و مضر باشد.


۵ گزینه غذایی به ظاهر سالم، اما مضر!به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ اینطور ثابت شده که ۵ نوع غذا که تا به حال به عنوان گزینه های مفید شناخته می شدند، مضرات مخصوص خود را هم دارند:
مواد غذایی کم چرب:

مواد غذایی با اصطلاح چربی آزاد یا کم چرب ممکن است راه خوبی برای کاهش وزن و کاهش دریافت کالری به نظر برسد اما در برخی موارد اگرچه چربی این خوراکی ها کم است ولی کالری بیشتری نسبت به همتایان چرب خود دارند. محققان دانشگاه کرنل نیز گزارش کرده اند که مردم وعده های بزرگتری را با انتخاب تنقلات کم چرب مصرف می کنند. پس کم چرب بودن دلیل بر کم کالری بودن نیست.

البته هوشیار بودن در مورد چربی رژیم غذایی قطعا خوب است به ویژه اگر در تلاش برای کاهش وزن و یا کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی هستید ولی اگر به شدت از مصرف چربی ها پرهیز نمایید سلامتی تان را از جهاتی دیگر به مخاطره می اندازید. جذب ضعیف ویتامین ها، افسردگی، عدم تعادل بین درشت مغذی ها، و پرخوری از خطرات دیگر این رژیم ها است.

ماست های طعم دار:

این ماست ها می توانند در صورت ناپرهیزی از یک انتخاب سالم به یک فاجعه غذایی تبدیل شوند. ماست ساده حاوی ۱۲ گرم یا ۳ قاشق غذاخوری قند شیر در هر فنجان است. قند به طور طبیعی در میوه ها، سبزیجات و محصولات لبنی یافت می شود اما ماست های طعم دار می تواند ۱۵ گرم بیشتر قند داشته باشد.

مواد غذایی فاقد گلوتن:

بر اساس یک نظرسنجی ملی که در ایالات متحده اخیرا صورت گرفته نشان داده شده که ۶۳ درصد بزرگسالان این کشور معتقدند باید یک رژیم غذایی فاقد گلوتن را به منظور حفظ سلامتشان اتخاذ کنند. در حدود یک سوم آنها نیز اعلام کردند که در هنگام خرید، مواد غذایی فاقد گلوتن را انتخاب می کنند. این در حالی است که کارآزمایی های بالینی نشان داده نزدیک به ۹۰ درصد افرادی که تصور می کنند به گلوتن حساس هستند، هیچ مشکلی در هضم آن ندارند.

مگر این که مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن باشند. مشخص شده که حذف گلوتن از رژیم غذایی ممکن است همراه با عواقب ناخواسته ای باشد. غذاهای فاقد گلوتن اغلب کالری، چربی، سدیم، شکر قند بیشتری دارند. مطالعات نشان داده اند که مردمی که به دنبال رژیم های فاقد گلوتن هستند، اغلب دچار کمبود مواد مغذی از جمله ویتامین ب، منیزیم، آهن، کلسیم و روی هستند.

شکلات تلخ:

احتمالا شنیده اید که شکلات تیره برای قلب خوب است و منجر به بهبود حافظه با بالاتر رفتن سن می شود. مطالعه ای که نتایج آن سال گذشته در در مجله نیچر نوروساینس منتشر شد نشان داد که افراد مسن که مقادیر بالایی از فلاوانول کاکائو را در رژیم روزانه خود مصرف می کنند، در آزمون های اندازه گیری توجه و حافظه پیشرفت های قابل توجهی به دست می آورند. مطالعه ای که در مجله انگلیسی تغذیه نیز سپتامبر سال جاری میلادی به چاپ رسید نشان داده که مصرف شکلات تلخ با کاهش ۲۲ درصدی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی همراه بود.

اگرچه فلاوانول گیاهی کاکائو مسئول مزایای زیادی برای سلامت است اما برخی کارخانه های سازنده شکلات تلخ چربی های اشباع شده و شکر به محصول خود می افزایند که در این صورت از مرغوبیت شکلات کاسته شده و دیگر آن مزایای مفید را نمی توان انتظار داشت. از این رو باید به کیفیت این محصولات در هنگام خرید دقت کرد.

محصولات انرژی زا:

اگر طرفدار این محصولات هستید عاقلانه انتخاب کنید. همه شکلات های انرژی زا مضر نیستند اما به برخی از آنها قند و چربی های اشباعی اضافه می گردد که باعث گرفتگی عروق می شود. به علاوه هر بسته از این محصولات می تواند بیش از ۳۰۰ کیلوکالری داشته باشد. بهتر است برای انتخاب یک میان وعده مناسب، کربوهیدارت های با کیفیت بالا و پروتئین ها را از قبیل آجیل مخلوط با کشمش و یا پنیر کم چرب، مغزها و دانه های کوچک انتخاب کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ملکشاهی تماشایی از قاب پنجره قطار انقلاب
آسمان چهارمحال و بختیاری ابری
بهبود ارائه خدمات به مشترکان آب با پرداخت به موقع قبوض
حضور وزیر راه و شهرسازی در مراسم افتتاح طرح‌ها در دهه مبارک فجر
طرح ملی هوش مصنوعی دوباره به صحن مجلس می‌رود
تسهیل صادرات تخم‌مرغ برای حمایت از تولیدکنندگان
توقیف بیش از یک تن تاغ قاچاق در سمنان
برگزاری رژه‌ای خودرویی در مهاباد
تشییع مادر شهید در فارسان
مصاف خیبر و فولاد خوزستان فردا در خرم آباد
اعزام ۵ هزار دانشجوی اصفهانی به اردوی راهیان نور
دیدار معاون بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با خانواده شهیده فاطمه تاجیان
اخبار گوناگون از مناطق مختلف کردستان
اطلاعیه قطع گاز در کوی فرهنگیان اهواز
روایتی از توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل، از کوره راه‌های خاکی تا کریدور بزرگراهی و ریل
بازدید سعید جلیلی از بازار آسیب دیده رشت
گشایش چهارمین دوره نمایشگاه مدرسه انقلاب در خوزستان
۱۲ بهمن ۱۳۵۷؛ نقطه عطف انقلاب و بازگشت تاریخی رهبر
تشییع پیکر پاک مادر شهیدان میرقائد در مسجدسلیمان
فعالیت ۹۰۰ سازمان مردم نهاد در خراسان رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
ساترا تحریم شد
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)