• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۲۳۰۷۳
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۶
بین الملل » تحلیلی

چین تمایلی به قطع صادرات نفت به کره شمالی ندارد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، در پی آزمایش موشکی اخیر کره شمالی، آمریکا بر شدت فشار‌های خود علیه چین به منظور قطع ارسال نفت به این کشور افزوده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بعد از شلیک موشک بالستیک بین قاره‌ای جدید کره شمالی در تماسی تلفنی با شی جینپینگ رئیس جمهور چین، شخصا از وی خواست ارسال نفت به کره شمالی را قطع کند.
نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت این سازمان گفت: «این گامی حساس در راستای تلاش‌های جهانیان برای جلوگیری از این (رژیم) منفور است.»
چین چندین قطعنامه تحریمی سازمان ملل را علیه کره شمالی به عنوان هم پیمان دوره جنگ سرد خود اجرا کرده است ولی با این حال در بستن جریان نفت خط لوله دوستی چین-کره شمالی بار‌ها با درخواست‌های آمریکا مخالفت کرده است.
واشنگتن بعد از ششمین و قدرتمندترین آزمایش هسته‌ای کره شمالی در ماه سپتامبر تلاش کرده بود کره شمالی را تحریم نفتی کند ولی با مقاومت‌های چین و روسیه روبرو شد. آمریکا در نهایت به تحریم‌های بین المللی که صادرات محصولات نفتی پالایشگاهی را به کره شمالی محدود می‌کرد رضایت داد.
چرا چین با قطع کامل صادرات نفت به کره شمالی مخالفت می‌کند؟
چین چه میزان نفت به کره شمالی صادر می‌کند؟
هیچکس به واقع جواب این سئوال را نمی‌داند. چین از سال ۲۰۱۴ اطلاعات مربوط به صادرات نفت خود را به کره شمالی منتشر نکرده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرده است که کره شمالی تنها نفت بسیار کمی را مصرف می‌کند که حدود پانزده هزار بشکه در روز است. بیشتر این نفت نیز احتمالا از چین تامین می‌شود. بر اساس آمار گمرکی سازمان ملل، چین در سال ۲۰۱۶ روزانه شش هزار بشکه محصولات نفتی به کره شمالی صادرکرد.
این نفت از کجا عبور می‌کند؟
این نفت خام با استفاده از خط لوله نفتی دوستی چین-کره شمالی، با عبور از عرض رودخانه یالو از شهر داندونگ چین به دپوی نفتی سینویجو در کره شمالی می‌رسد.
این خط لوله در سال ۱۹۷۵ عملیاتی شد و ظرفیت آن سه میلیون تن در سال است ولی شرکت ملی نفت چین در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد ظرفیت سالانه این خط لوله حدود ۵۲۰ هزار تن است.
وانگ پنگ کارشناس مسائل کره در موسسه چارهار چین می‌گوید بیشتر این نفت اگر نگوییم همه آن توسط ارتش کره شمالی استفاده می‌شود و در برنامه موشکی و هسته‌ای پیونگ یانگ به کار گرفته می‌شود.
چرا چین صادرات نفت را متوقف نخواهد کرد؟
دانیل راسل عضو ارشد موسسه پالسی سوساییتی آسیا (Asia Society Policy) می‌گوید چین بیم دارد که قطع این جریان نفت آغازگر سقوط دولت کره شمالی باشد و یا اینکه واکنش خشم‌آلود پیونگ یانگ را در پی داشته باشد.
وی گفت: «به نظر من رئیس جمهور چین عجله‌ای ندارد زیرا اولویت وی جلوگیری از وقوع نابسامانی و آشفتگی است نه جلوگیری از دستیابی کره شمالی به موشک‌های بالستیک قاره پیما.»
پکن احتمالا از دست کیم جونگ اون ناراحت است ولی می‌ترسد که نابودی حکومت کره شمالی باعث ایجاد سیل مهاجران از کره شمالی به داخل مرز‌های چین شود و از سوی دیگر منطقه حائل راهبردی میان چین و ارتش آمریکا را در کره جنوبی برداشته شود.
چین تمایلی به قطع نفت ندارد زیرا به گفته وانگ این امر آشکارا باعث نابودی روابط پکن با همسایه اش خواهد شد.
­
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرهنگ در خدمت بی فرهنگی
پرتغال با گلباران ارمنستان به جام جهانی رسید
هواشناسی اصفهان هشدار سطح زرد صادر کرد
پیام تسلیت رییس جمهور در پی درگذشت مادر شهیدان معینی نجف آبادی
قطع آب اداره‌های دولتی پر مصرف
افقی روشن برای توسعه ی شمال کشور و همسایگان خزر
­بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۴ نشان رنگارنگ ایران در روز دوم پیکار‌های تکواندو
بازداشت ۲ کلاهبردار حرفه‌ای در تبریز
طراحی مینی تراکتور در دهگلان
اجلاس استانداران خزر، فرصت طلایی برای توسعه اقتصاد و کریدور شمال–جنوب
بوی یار مهربان در فرسش الیگودرز
تکواندو بازی های همبستگی اسلامی؛ نشان نقره به یلدا رسید
آغاز اصلاح یک موسسه اعتباری ناتراز
تجلیل از بانوی قهرمان آسیا
توسعه مراودات فرهنگی بین ایران و قزاقستان
بدرقه شبانه کاروان اهالی بهشت در اصفهان
نارضایتی اکثر آمریکایی‌ها از عملکرد اداره مهاجرت این کشور
نیاز آموزش و پرورش مهاباد به ساخت ۴۰۳ کلاس درس جدید
الزام یکی از هتل‌های انزلی به ساخت تصفیه‌خانه استاندارد
جریمه یک شرکت تولید فولاد در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
بارش نخستین برف در چهارمحال و بختیاری و لغزندگی جاده‌ها
هوای اصفهان سالم شد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
خانه حکیمیان؛ روایت معماری و اصالت در قلب زنجان
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
آغاز فعالیت نخستین شرکت هواپیمایی بومی در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)