• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۵۹۲۰۴
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۴
اجتماعی » جامعه و شهری
برای استفاده معلولان؛

الزام دست اندرکاران ساخت و ساز برای اجرای طرح مناسب سازی ساختمان ها

وزیر تعاون از ملزم شدن دستگاه های دولتی و دست اندرکاران ساخت و ساز برای اجرای طرح مناسب سازی ساختمان های بالاتر از یک طبقه برای استفاده معلولان خبر داد.

علی ربیعی در همایش سازمان های مردم نهاد ، تجارب آموخته در حوزه معلولان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از اینکه برخی پیمانکاران و دستگاه ها در این خصوص بی توجهی می کنند ،ابراز تاسف کرد و افزود : وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی موظف شده است این دستگاه ها را که در طرح مناسب سازی ساختمان ها کم کاری می کنند بصورت عمومی اعلام کند.

 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ملزم شدن دستگاه‌های دولتی و همچنین دست اندرکاران ساخت و ساز برای اجرای طرح مناسب سازی ساختمان‌های بالاتر از یک طبقه خبر داد و گفت: براساس لایحه حمایت از معلولان که کلیات ان به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است شهرداری‌ها در صورتی پایان کار صادر می‌کنند که ساختمان‌های بالای یک طبقه برای استفاده معلولان مناسب سازی شود.

وی حل مشکلات مربوط به تامین تجهیزات توانبخشی معلولان را از دیگر محورهای مهم لایحه حمایت از معلولان دانست و ابراز امیدواری کرد این مشکل با تخصیص اعتبارات لازم و همچنین حمایت از تولیدکنندگان داخلی برای افزایش کیفیت این محصولات در سال 97 برطرف شود .
 
معلولان را در خانه نیز آموزش می دهیم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همایش تجارب آموخته سازمان‌های مردم نهاد در حوزه معلولان با بیان اینکه امسال، سال نوآورانه‌ای برای رابطه دولت با معلولان است، گفت: معلولان را در خانه هم آموزش می دهیم.
علی ربیعی با تاکید بر اهمیت آموزش در حوزه معلولان افزود: بخشی از مشکل ما معلولانی است که مدرسه نمی روند و آینده شان را با بی‌سوادی سپری می کنند این مسئله به خصوص در مناطق مرزی با توام شدن با فقر دو برابر می‌شود.
در وزارت رفاه توجه به این که کودک معلولی بدون تحصیل قرار نگیرد مورد توجه است و این آمادگی وجود دارد در صورت امکان در خانه‌های کودکان معلول برای آموزش حاضر شویم.

 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که در حوزه آموزش عالی درصدد پرداخت هزینه تحصیل افراد معلول هستیم، گفت: همچنین قصد داریم به عنوان مشاوران معلولان در دانشگاه‌ها حاضر شویم به طوری که معلول بعد از خروج از آموزش عالی آموزش‌های جانبی و تکمیلی را دیده باشد.
ربیعی با تاکید بر اهمیت آموزش دوگانه به معلولان گفت: باید به معلولان همراه با آموزش‌های عادی چگونگی ورود به جامعه و دستیابی به فرصت‌ها را نیز آموزش دهیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از اولویت‌های وزارت رفاه توجه به کودکان و زنان است ، اظهار کرد: کودکی که ممکن است تا دوران سالخوردگی با معلولیت زندگی کند باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین زنان نیز به دلیل نقشی که در جامعه دارند از اولویت برخوردارند. این موارد اگر چه ممکن است در همه بندهای لایحه حمایت از حقوق معلولان به چشم نخورد اما در روح قانون جاری هستند.
ربیعی گفت: غربالگری بینایی و شنوایی تا ۱۰۰ درصدی در بیشتر استانها انجام شده است.
وی افزود : گاهی عارضه و بیماری را با یکدیگر اشتباه می گیرم و سیاست گذاری‌ها دچار مشکل می‌شود.
ربیعی گفت :‌ یک مسئله مربوط به برنامه‌های قشر معلولان در جامعه این است که گفته می‌شود به اندازه کافی برنامه در این خصوص وجود دارد این در حالی است که ما باید به دنبال اندازه‌گیری اثربخشی برنامه‌ها باشیم و برنامه ریزی‌ها را با حرف‌های کلی و آرمانی اشتباه نگیریم.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه باید عملکر در سطح پایین جامعه را امکان پذیر کنیم ،تصریح کرد: باید در حوزه زندگی واقعی معلولان اثربخش باشیم اما گاهی برنامه‌های ما طبقه‌بندی درستی ندارد که امیدواریم در لایحه حمایت از حقوق معلولان به طور کامل دیده شود.
ربیعی مشارکت جمعی در حل مسائل را یکی دیگر از مسائل حوزه معلولان دانست و گفت: ضرورت کسب دانش و دنبال کردن تجارب جهانی از دیگر مسائل این حوزه هستند.
وی با اشاره به اینکه کسب دانش در حوزه معلولان تنها نباید مربوط به تحقیقات توانبخشی باشد تصریح کرد : دانش ما توانبخشی فیزیکی است اما باید بیش از همه به توانبخشی اجتماعی بپردازد.
وزیر تعاون با اشاره به اضلاع چهارگانه معلول،‌ نهادهای مدنی‌، جامعه و دولت در حوزه معلولان ادامه داد: توانخواهی معلولان باید به توان‌گستری آنان تغییر یابد؛ معلولان سرمایه های اجتماعی کشور هستند و در حوزه نهاد های مدنی باید از آنها در سیاستگذاری‌ها استفاده کنیم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در ادامه یکی از مشکلات نهادهای مدنی را در حوزه معلولان کمبود ارتباطات افقی آنان اعلام کرد و گفت: این خلاء باعث می‌شود که نهادهای مدنی با یکدیگر مرتبط نباشند و به یکدیگر کمک نیز نمی‌کنند؛ لازم نیست این نهادها با هم ادغام شوند اما باید همکاری کنند و با حفظ هویت خودشان در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا جامعه قوی‌تری داشته باشیم.
ربیعی با تاکید بر اینکه درک محوری جامعه ما نسبت به معلولان باید تغییر کند اظهار کرد:‌ این نگاه در کتاب‌های درسی، صدا سیما و ر سانه های گروهی و خود معلولان نیاز به بازنگری دارد و در جامعه
توانایی‌های معلولان و حقشان به رخ کشیده شود و حقوقشان به عنوان یک مسئله بدهی گسترش یابد.
وی با اشاره به اینکه باید مسیر طولانی در خصوص بهسازی مسیر معلولان را با دقت پیگیری کنیم ، افزود:‌ ممکن است از فردا همه ساختمان‌ها برای معلولان مناسب سازی نشود اما باید تغییرات را هر چه سریع‌تر آغاز کنیم تا معلولان در جامعه زندگی بهتری داشته باشند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویت هماهنگی‌ها برای حضور مؤثر سیستان و بلوچستان در برنامه ملی ایران‌جان
انتشار فراخوان همایش بین‌المللی مکتب اجتهادی امام‌خمینی (ره)
صدور هشدار و توصیه، نسخه ثابت کارگروه اضطرار برای آلودگی این روزهای هوای اراک
قروه میزبان رقابت‌های کونگ فوی آزاد نونهالان و نوجوانان کشور 
نماینده روستای کوشک هزار ، قهرمان مسابقات مینی فوتبال بیضا
کشف سلاح شکاري غيرمجاز در سمنان
خانواده ۸ فرزندی بجنوردی برگزیده رویداد ملی جوانی جمعیت شد
مشکلات سد معبر رستوران هاو کافه‌ها
برتری فوتبالیست‌های امید شمس آذر مقابل نماینده خوزستان
ادامه پیروزی‌های یاران پارسا فلاح در لیگ NCAA آمریکا
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورود به حرفه مهندسی
موافقت با آزادی مشروط مولوی فتحی محمد نقشبندی با پیگیری مستمر دستگاه قضایی سیستان و بلوچستان
آغاز عملیات اجرایی شهرک گلخانه‌ای هیدروپونیک سراب
افتتاح نخستین کارگاه دانش‌بنیان در سیروان
رئیس جمهور بخشنامه تهیه و تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۵ را ابلاغ کرد
غرق شدن چادر چند کودک فلسطینی
فردا، قطعی گاز در روستای صفحه ۲ شهرستان اهواز
نمایشگاه یار مهربان در خرم‌آباد
بیش از ۱.۵ میلیون نفر زیر پوشش پزشک خانواده در آذربایجان غربی
جشن برداشت زعفران در روستای آشنستان قزوین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
پویش آبادان را سبز میکنیم
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)