• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۷۴۵۰۲
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۹
اجتماعی » محیط زیست

پنجمین قرق حیات وحش اختصاصی به ایستگاه سمنان رسید

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: در اجرای سیاست های کلان سازمان مبنی بر توسعه بهره مندی از همکاری و مشارکت جوامع بومی و محلی در حفاظت از زیستگاه ها و حیات وحش کشور، مجوز فعالیت پنجمین قرق اختصاصی ایران در استان سمنان از سوی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست صادر شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست ،علی تیموری با اشاره به موقعیت جغرافیایی قرق اختصاصی جاشلوبار در حوزه شهرستان مهدیشهر استان سمنان، اظهار داشت: محدوده تعیین شده برای این قرق اختصاصی، با مساحتی حدود ۲۳ هزار هکتار به تصویب شورای عالی حفاظت محیط زیست رسید و پروانه فعالیت قرق جاشلوبار پس از تکمیل روندهای قانونی، با امضای عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، ابلاغ شد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام این مطلب که مدیریت این قرق اختصاصی برای مدت پنج سال به شخص حقیقی که از بومیان و دامداران منطقه است واگذار شده است ، بیان کرد : یکی از اقدام های صورت گرفته پیش از صدور مجوز انجام سرشماری حیات وحش با مشارکت اداره کل حفاظت محیط زیست سمنان و نیروهای محلی تحت نظارت سازمان با هدف تعیین جمعیت گونه های قابل شکار و صید در محدوده قرق اختصاصی یادشده در زمان تحویل آن بود.
وی گفت : در این جلسه ای با حضور مسئولان استان سمنان ، نمایندگان تشکل های محیط زیستی، شوراهای محلی و جوامع بومی منطقه در اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان، پروانه پنج ساله قرق اختصاصی جاشلوبار به شخص حقیقی متولی آن واگذار می شود.
تیموری با یادآوری این موضوع که پس از واگذاری چهار قرق اختصاصی در استان های یزد و کرمان در دو سال گذشته، این نخستین پروانه قرق اختصاصی در نیمه شمالی کشور است، خاطرنشان داشت: نیمه شمالی کشور علاوه بر برخورداری از شرایط اقلیمی خاص، گونه ای متفاوت از قوچ را نسبت به قرق های مرکزی ایران دارد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست، اشاره ای نیز به برخی ویژگی های دیگر این قرق مانند نزدیکی تهران و مدیریت از سوی یک دامدار بومی و ساکن منطقه داشت و گفت: قرق جاشلوبار متفاوت از دیگر قرق های فعال است.
این مقام مسئول با تاکید بر تجربه موفق فعالیت قرق های اختصاصی در دو سال گذشته در امر حفاظت از حیات وحش و بهره برداری اصولی از آنها، تصریح کرد : قرق های اختصاصی در امر اشتغال زایی برای جوامع بومی و محلی، توسعه اقتصادی منطقه، گسترش فرهنگ حمایت از حیات وحش و مشارکت مردمی در حفاظت از تنوع زیستی نیز آثاری مطلوب دارند.
وی همچنین گفت: هدف گذاری اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید به تبع اهداف و برنامه های کلان سازمانی در حوزه محیط طبیعی، ترغیب علاقه مندان به سرمایه گذاری در امر توسعه قرق های اختصاصی و تشویق ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها به شناسایی و معرفی ظرفیت های موجود در استان برای ایجاد قرق های اختصاصی جدید است.
تیموری عنوان داشت: در همین راستا و با توجه به پیگیری های انجام شده، به تازگی بیش از ۲۰ منطقه در استان های کرمان، فارس، مازندران، خراسان جنوبی، مرکزی، هرمزگان و یزد از سوی ادارات کل حفاظت محیط زیست استانی شناسایی و حدود آنها تعیین شده و برای گذراندن روال قانونی معرفی شده اند.
عباسعلی دامنگیر مدیر کل محیط زیست استان سمنان نیز با تبریک صدور پنجمین پروانه قرق اختصاصی کشور و نخستین پروانه قرق در استان سمنان اظهارکرد: مناطق قرق اختصاصی محدوده ای خارج از مناطق چهارگانه محیط زیست است که پتانسیل جانوری آن قابل ملاحظه به نظر می رسد و با توجه به کمبود نیرو و امکانات و همچنین برخی مشکلات حفاظت و مدیریت آن توسط محیط زیست استان ها بطور کامل میسر نمی باشد.
لذا این مناطق طی فرآیند قانونی به دوست داران طبیعت و حیات وحش واگذار شده و به نوعی مدیریت این مناطق با نظارت مسئولین ذیربط به این افراد تنفیذ می شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان در بخش دیگری از سخنان خود به مهم ترین اهداف قرق اختصاصی اشاره کرد و گفت: با توجه به این مهم که از چند سال گذشته این کار آغاز شده و اولین قرق اختصاصی کشور در استان های کرمان و یزد به انجام رسیده استان سمنان بعنوان سومین استان کشور امروز وارد چرخه حضور در این امر مهم می گردد که امیدواریم با تلاش و همت همه عزیزان با اجرایی شدن این طرح مهم در حفاظت از تنوع زیستی کشور موثر ،تاثیر کذار وشریک باشیم.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بی‌مهری به کتاب، مانع پیشرفت واقعی جامعه است
رقابت درون‌تیمی و تمرین پنالتی بازیکنان تیم نوجوانان ایران
فراخوان جشنواره بین‌المللی «ایران جوان» در زنجان
عناوین برتر دو اثر از کیش در سی و هفتمین جشنواره تئاتر هرمزگان
خانه علم زنجان برگزیده ملی ترویج علم ۱۴۰۴
پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری آذرماه از امروز
تصویب و ابلاغ طرح ویژه توسعه و حفاظت شهر سلطانیه
۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به صلح و سازش منجر می‌شود
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
محمدی: به نشان المپیک فکر می‌کنم
هادی ساعی: با شهامت به این جوانان میدان دادیم
ایجاد ۲۹ اقامتگاه بوم‌گردی درلرستان
سانیا کریمی: خوشحالم توانستم دل مردم کشورم را شاد کنم
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
اتصال ۸ روستای بزینه‌رود با جاده ۱۳ کیلومتری در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ آبان ۱۴۰۴
قاچاقچیان تامین کننده گازوئیل صنعت
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهیلا منصوریان: آماده‌ایم و فردا برای فینال می‌جنگم
افلاکی: مردم ایران لایق خوش رنگ‌ترین مدال‌ها هستند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
عاقبت مرغ های تریاکی
کتاب مهربان ترین وفراموش شده ترین دوست در قفسه ها
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)