• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۱۱۳۸۸
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۶
خوزستان » اجتماعی
گزارش مکتوب...

گردِ خاک بر چهره خوزستان

آسمان خوزستان در هفته گذشته خاکستری و جای جای استان مملو از خاک بود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان در این مدت روزهایی بر مردم گذشت که غلظت گرد و خاک در آن از مرز 10 هزار میکروگرم بر متر مکعب گذشت در حالی که استاندارد تعیین شده تنها 150 میکروگرم بر متر مکعب است.
گزارش مکتوب...گردِ خاک بر چهره خوزستان
 
دستگاه های  سنجش آلودگی در جهان می توانند غلظت گرد و غبار را تا 10 هزار میکروگرم بر متر مکعب یعنی 66 برابر حد مجاز اندازه گیری کنند.اما میزان آلودگی هوا در برخی نقاط استان خوزستان از این مرز گذر کرده است به گونه ای که اندازه گیری آلودگی ها از توان این دستگاها خارج شده و عملا ناکار شدند.
در این چند روز ریزگردها، فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی، معیشت و کسب و کار مردم را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
مرکز بهداشت خوزستان از افزایش تعداد مبتلایان به بیماری‌های مزمن ریه و آسم به خاطر افزایش گرد و خاک که همنشین آلاینده‌های صنعتی در استان شده خبر می دهد.کارشناسان این مرکز در حال نمونه‌برداری از ذرات خاک هستند تا مشخص کنند آیا میکروب‌های موجود در آن ها عفونی هستند یا نه؟!
پزشکان می گویند گرد و خاک در درازمدت باعث افزایش تعداد بیماران آسم و انسداد ریه و در کوتاه‌مدت موجب تشدید حملات آسم و بیماری مزمن انسدادی ریه می شود و نارسایی های قلبی در بیماران قلبی و عروقی را تشدید کرده است.
 
گزارش مکتوب...گردِ خاک بر چهره خوزستان
 

مطالعاتی در همین زمینه صورت گرفته که نشان می دهد میانگین گسترش آسم در بزرگسالان خوزستانی تقریبا دو برابر میانگین تعداد این بیماران در کشور است.میانگین شیوع آسم در بزرگسالان کشور حدود 9 درصد است.این رقم در خوزستان 16 درصد اعلام شده است.تاثیر گرد و خاک فقط به مشکلات جسمی ختم نشده بلکه  روح و روان مردم را نیز متاثر کرده و اضطراب، افسردگی و عصبانیت را در پی آورده است.

با وجود این بسیاری از بیمارستان ها و مراکز درمانی در استان دستور وزیر بهداشت و درمان مبنی بر ارائه خدمات رایگان به بیماران را نادیده می گیرند و فقط در قبال دریافت وجه حاضر به ویزیت می شوند.
تاکنون از 360 هزار هکتار کانون بحرانی و فوق بحرانی ریزگرد فقط 5 هزار هکتار پارسال نهال کاری شد.تا پایان امسال هم قرار است 46 هزار هکتار نهالکاری و تثبیت شود.نهال هایی که مهم تر از کاشت به تخصیص آب برای آبیاری نیاز دارند.
 
گزارش مکتوب...گردِ خاک بر چهره خوزستانگزارش مکتوب...گردِ خاک بر چهره خوزستان
گزارش مکتوب...گردِ خاک بر چهره خوزستان
 
رییس جمهور در پی ماندگاری ریزگردها در آسمان استان وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان حفاظت محیط زیست را برای بررسی آخرین وضع آلودگی هوا راهی خوزستان کرد.
گزارش مکتوب...گردِ خاک بر چهره خوزستان
 
آن ها از کانال آبرسانی به عرصه‌های فوق بحرانی جنوب شرق اهواز که در آن جا چندین تالاب به علت خشکسالی و کاهش حق آبه و البته توسعه مناطق نفتی خشک شدند دیدن کردند.این مناطق حالا به یکی از کانون های اصلی برخاستن ریزگردها تبدیل شدند.
گزارش مکتوب...گردِ خاک بر چهره خوزستان
گزارش مکتوب...گردِ خاک بر چهره خوزستان
گزارش مکتوب...گردِ خاک بر چهره خوزستان
 
کانال 47 کیلومتری که به تازگی بهره برداری شده باید آب را از کارون به این سمت بیابان ها منتقل کند تا برای آبیاری نهال ها و مرطوب کردن خاک خشکیده تالاب ها ستفاده شود.
اداره حفاظت از محیط زیست خوستان اعلام کرد برای خنثی کردن ریزگردها پنج کار باید انجام شود.ابتدا و مهمتر از همه باید حقابه تالاب ها تأمین شود به دلیل اینکه رطوبت کافی را به منطقه بدهد در غیر این صورت روند خشک شدن تالاب ها و تبدیل شدنشان به کانون ریزگرد ادامه خواهد داشت.مالچ پاشی، نهالکاری و بذرپاشی و دریافت باران به اندازه کافی هم نیاز است تا اوضاع بهتر شود.
گزارش مکتوب...گردِ خاک بر چهره خوزستان

وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه این بازدید قول داد دولت اقدامات موثری در زمینه مقابله با ریزگردها انجام دهد.اقداماتی که حدود یک دهه است از آن سحن گفته می شود.
در سال های بی توجهی به محیط زیست حدود 600 هزار هکتار از اراضی خوزستان به کانون گرد و غبار تبدیل شده است.کارشناسان محیط زیست بر این باورند اگر کم لطفی و بی توجهی به عرصه های طبیعی و محیط زیست خوزستان ادامه یابد علاوه بر این میزان بین 400 تا 700هزار هکتار دیگر در استان تنها یک گام با بیابانی شدن فاصله خواهد داشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز طرح سلام محله در بویین میاندشت
وابسته‌های نظامی اروپایی از خاک ایران اخراج شوند
پیام تسلیت رئیس قوه قضاییه در پی درگذشت پدر شهید نصرالله
فوتبال جام حذفی امارات؛ صعود شباب الاهلی و گلزنی عزت اللهی
دستکند تاریخی تهیق، ظرفیتی برای رونق گردشگری خمین
قیمت پیشنهادی گندمکاران برای خرید تضمینی
گره خوردن مسائل زیست‌ محیطی مشهد با بلاتکلیفی ساماندهی کشف رود
توسعه زیرساخت‌های حمل‌ و نقل فارس با اجرای ۹۹ طرح
روایت زمستان سرد دانش آموزان؛ گرمایی که هنوز نرسیده
حدود ۱۰ هزار کرسی مناظره به همت شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد
اژه‌ای: اجازه نخواهیم داد دشمن و ایادی آنها در ایران ناامنی ایجاد کنند
بهره‌برداری از ۶۰ طرح سلامت به ارزش ۴۰۰ میلیارد تومان در دهه فجر
انجام بیش از ۶ میلیون نوبت واکسیناسیون دام در کردستان
عبور ارزش معاملات خرد از مرز ۱۲.۸ همت
سامانه بارشی جدید در راه خوزستان
کمک بانوی یزدی به آزادی زندانی
بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم مالیاتی تا ۲۶ بهمن
۳۶ طرح راهداری در همدان در دهه فجر به بهربرداری می‌رسد
تکذیب واریز کالابرگ ۴ میلیونی ویژه ماه رمضان
پخش ویژه ۱۰ سرود حماسی انقلاب برای نخستین بار از شبکه تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
پیش بینی افزایش دما و ورود سامانه بارشی به خوزستان
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
اطلاعیه مهم برای گندم کاران استان اردبیل
عراقچی: فقط در حوزه هسته‌ای توافق ممکن است
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن
آمریکایی‌ها بین دو راهی جنگ پرهزینه و بی‌آبرویی
عزل مدیرشبکه افق و توقف برنامه «خط‌خطی»
ملت ایران همچنان سدی استوار در برابر فتنه‌ها خواهند بود
جزئیات سفر وزیر خارجه قطر به تهران از زبان بقائی
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در برخی مناطق کشور
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حذف ارز ترجیحی نیازمند اجرای تدریجی و حمایت هدفمند است  (۱ نظر)