• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۵۲۳۴۲
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۳
فارس » علمی و فرهنگی
بسته سلامت ؛

چه نوع روغنی را در سبد غذایی بگنجانیم؟

چربی ها و روغن ها از مهمترین اجزای غذای انسان به شمار می روند و همه ما در روز مقادیری از این ماده غذایی را مصرف می کنیم؛ چربی ها در تمام سلول ها و بافت های بدن وجود دارند و نقش حیاتی در غشای سلولی دارند، همچنین پیش ساز برخی هورمون ها نیز هستند.

بیشتر بدانیم: آشنایی با انواع روغن ها/ چه نوع روغنی را در سبد غذایی بگنجانیم؟به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: چربی‌های زیر پوست از هدر رفتن حرارت بدن و نفوذ سرما به بدن جلوگیری می کنند.

رضیه شناور با اشاره به اثر حفاظتی چربی در اطراف برخی اعضای بدن مانند کلیه و قلب، اضافه کرد: چربی‌ها همچنین برای حمل برخی از ویتامین های محلول در چربی، موردنیاز هستند.
او وجود روغن ها در رژیم غذایی از نظر داشتن امگا ۳ و ۶ را برای پیشگیری از ابتلا به بعضی از بیماری ها و حفظ سلامت بدن، ضروری دانست و گفت: در نتیجه بر اساس نیاز ضروری بدن به وجود چربی در رژیم های کاهش وزن، نباید چربی را حذف یا درصد آن را به میزان زیادی کاهش داد.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه انواع روغن ها را با توجه به منشاء تولید آن‌ها به روغن‌های گیاهی و حیوانی تقسیم بندی کرد و افزود: انواع روغن های گیاهی شامل روغن سویا، کلزا (کانولا)، آفتابگردان، پنبه دانه، گلرنگ، ذرت، کنجد، هسته انگور، بادام زمینی، زیتون، نارگیل، پالم، کره کاکائو و مارگارین (کره گیاهی) هستند.

از روغن زیتون بیشتر بدانیم
مهندس شناور بیان کرد: روغن زیتون بکر به علت دارا بودن آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ترکیبات پلی فنلی و ویتامین E، بتاکاروتن و نیز مقادیر بالای اسید اولییک (باعث کاهش LDL خون، بهبود سلامت قلب و عروق می شود) دارای ارزش تغذیه ی فراوانی بوده و توصیه می شود همواره در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود؛ اما نباید در حرارت بالا استفاده شود.
او افزود: روغن زیتون بدون بو نیز کیفیت پایین تری نسبت به نوع بودار آن دارد و خوب است بدانیم رنگ روغن زیتون مرغوب باید سبز مایل به زرد، طعم آن نیز تلخ باشد و نوعی تندی همراه با سوزش گلو ایجاد کند، روغن زیتون در پخت و پز به صورت حرارت پایین و مدت زمان کوتاه مصرف شود.

شرایط سرخ کردن با روغن کنجد
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه با تاکید بر این که روغن کنجد یکی از بهترین روغن هاست، گفت: نسبت اسید‌های چرب مفید در روغن کنجد در سطح مطلوبی قرار دارد و به علت داشتن ماده آنتی اکسیدانی طبیعی، پایداری بسیار خوبی در برابر اکسیداسیون دارد که به مطلوبیت آن می افزاید.
شناور ادامه داد: این روغن برای سرخ کردن مناسب نیست، مگر این که در حرارت های پایین و به مدت زمان کوتاه مانند تفت دادن از آن استفاده شود.
او در مورد روغن کلزا (کانولا)، گفت: این روغن دارای درصد بالای امگا ۳ و ۶ و همچنین مقادیر مناسبی از ویتامین E. است و از این روغن می‌توانیم برای پخت و پز، سرخ کردن‌های کوتاه مدت و سالاد استفاده کنیم.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه، اضافه کرد: روغن آفتابگردان به دلیل داشتن اسید‌های چرب اشباع کم و غیر اشباع فراوان، یکی از روغن های خوراکی مناسب به شمار می رود؛ این روغن دارای رنگ زرد روشن، شفاف و طعم مطلوب و برای استفاده در پخت و پز، محصولات نانوایی و انواع سس سالاد مناسب است.
این کارشناس ارشد تغذیه در ادامه از روغن ذرت به عنوان یکی دیگر از روغن های نباتی مناسب نام برد که نوع تصفیه شده آن خوش طعم است و به علت دارا بودن ویتامین E. از پایداری بالایی برخوردار است.

پرهیز از کاربرد روغن هسته انگور برای سرخ کردن!
او همچنین در مودر روغن هسته انگور، بیان کرد: به دلیل قابلیت فسادپذیری سریع، تنها برای مصارف سرد (بدون حرارت دیدن) توصیه می شود.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه، افزود: روغن سویا به دلیل دارا بودن مقادیر بالای اسید‌های چرب اشباع نشده، در مقابل فساد اکسیداتیو (تندی) ناپایدار است؛ روغن سویا به دلیل دارا بودن "اسید لینولئیک" بالا، مقاومت خوبی در برابر حرارت ندارد.
شناور اضافه کرد: روغن بادام زمینی نیز در مصارف پخت و پز و سالاد کاربرد دارد و به علت امکان ایجاد حساسیت در برخی افراد، باید در مصرف آن احتیاط شود.
او در پایان انواع روغن‌های حیوانی را شامل کره حیوانی، پیه، دنبه و روغن ماهی برشمرد و یادآور شد: روغن های حیوانی به ویژه کره حیوانی و چربی های حاصل از شیر مانند خامه، سرشیر و کره، دارای کلسترول بالایی بوده و مصرف آن برای افراد دارای چربی خون بالا توصیه نمی شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سهیلا منصوریان: آماده‌ایم و فردا برای فینال می‌جنگم
افلاکی: مردم ایران لایق خوش رنگ‌ترین مدال‌ها هستند
بیش از ۴۷۰ هزار اتباع غیر مجاز در تهران خودجوش مراجعه کردند
پیش بینی بارش باران در نواحی شمالی سمنان
فشارهای مردمی مسئولان را برای حل مشکلات زیرساختی پردیس به میدان آورد
گلباران مزار شهدای فیروزکوه با حضور دانش‌آموزان آینده‌ساز
رقابت سهیلا منصوریان در نیمه نهایی ششمین دوره بازی‌های هم‌بستگی اسلامی ۲۰۲۵
حضور تمامی کشور‌های حوزه خزر در اجلاس استانداران قطعی شد
عمارت کلاه فرنگی کاربری فرهنگی خواهد داشت
درخشش بوکسورهای خردسال قمی در رقابت های کشوری
نشست تنش آبی و برق آذربایجان شرقی با حضور وزیر نیرو
آغاز عملیات ایمن‌سازی سه‌راهی حادثه‌خیز آیدانه در محور چالدران – خوی
معاون رئیس‌جمهور: لزوم تدوین طرح جامع گردشگری برای روستای تاریخی حسنلو
انتصاب سرپرست جدید مدیریت صدا اداره کل صداوسیمای کیش
خوی یک شهر تاریخی با ریشه‌های فرهنگی غنی است
پرواز هواپیمای بارورسازی ابر‌ها بر فراز حوضه آبریز دریاچه ارومیه 
طرح اصلاح دور برگردان‌های مسیر مسکن مهر کهک در بسته «به کسی برنخوره»
تجهیزات خدمات شهری ملکشاهی؛ به روزرسانی شد
آغاز دومین مرحله بهسازی مسیر گردشگری باغ فین کاشان
بسته خبر‌های کوتاه ۲۴ آبان ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
کتاب مهربان ترین وفراموش شده ترین دوست در قفسه ها
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
هوشمند سازی دوربین‌های ثبت تخلفات در زنجان
هوای اصفهان برمدار قرمز آلودگی
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)