• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۵۷۳۹۹
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۲
استان ها » سیاسی
گزارش مکتوب؛

در خانه تکانی ها آسم نگیرید

این روزها که بسیاری از مردم بخصوص بانوان در حال رفت و روب هستند استفاده بي رويه از مواد شوینده، خطر ابتلا به آسم را افزایش می دهد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آسم یک بیماری مجاری تنفسی است، به این صورت که راه های هوایی در اثر برخورد محرکی در بیرون از بدن ، دچار تنگی می شود، در این حال فرد دچار احساس تنگی نفس، سرفه و سرفه های خلط دار می شود.
 در موارد نادری بعضی از بیماری های قلبی با علائمی مشابه با آسم دوران میانسالی دیده می شود. هرچند که با انجام آزمایشاتی ساده و بررسی تاریخچه ی پزشکی شما، پزشک می تواند به راحتی بیماری را تشخیص دهد و درمان مناسب را انجام دهد.
 
گزارش مکتوب ... در خانه تکانی ها آسم نگیرید

از عوامل ایجاد کننده بیماری آسم می توان به عواملی مانند ژنتیک اشاره کرد،اگر در خانواده فردی، پدر، مادر یا هر دو آسم داشته باشند شانس ابتلای فرزند به بیماری آسم بسیار زیاد است. یا عوامل محیطی که این عوامل شامل آلاینده ها شیمیایی، گرد و غبارها و مواد شیمیایی که در برخی از کارخانه ها به کار می روند.
شغل نیز از عوامل ایجاد این بیماری است،
افراد شاغل در کارخانه ها به واسطه مواد شیمیایی که در محل کار آنها وجود دارد ، ممکن است دچار حمله آسم شوند ، برخی غذاها هم می تواند در بروز این بیماری دخیل باشد بخصوص غذاهای دریایی، سیب زمینی، مواد رنگی و سنتزی و برخی موادی که در پفک، پاستیل و ژله ها به کار می رود.
 
گزارش مکتوب ... در خانه تکانی ها آسم نگیرید
استفاده از مقادیر زیاد مواد شوینده در مکان‌ های بدون تهویه مناسب هوا، به مخاط دستگاه تنفسی فوقانی (حلق و بینی) و دستگاه تنفسی تحتانی (ریه‌ ها) آسیب جدی وارد میکند.
 مصرف این مواد در افراد به ویژه افراد دچار تحریک پذیری راه‌ های هوایی و مبتلایان به آسم و آلرژی بسیار خطرناک است.
دکتر موحدی، فوق تخصص آسم و آلرژی و ایمونولوژی می گوید : مواد شوینده نباید در فضای بسته استفاده شوند.
این فوق تخصص آسم و آلرژی و به افراد دارای سابقه مشکلات تنفسی توصیه کرد که از این مواد شوینده استفاده نکنند و در صورت استفاده از این مواد شوینده، لازم است فضای مورد نظر از هواکش مناسب برخوردار بوده و همچنین مواد شوینده به میزان بسیار کم استفاده شوند.
 
گزارش مکتوب ... در خانه تکانی ها آسم نگیرید
 
افراد دارای سابقه آلرژی در صورت تماس با گرد و خاک‌ های ناشی از خانه تکانی ممکن است به تشدید آلرژی بینی و چشم یا تشدید حملات آلرژیک دچار شوند.
رضا امیری کارشناس بهداشت می گوید : این افراد برای خانه تکانی باید از ماسک‌ های مناسب فیلتردار استفاده کنند و  در صورت ادامه کار بیش از یک ساعت، ماسک حتما باید تعویض شود.
افراد دارای سابقه آلرژیک باید هنگام خانه تکانی داروهای پیشگیری از آلرژی چشم و بینی و اسپری‌ های مورد استفاده در حملات آسم را به مقدار کافی استفاده و هر از چند گاهی هنگام خانه تکانی علایم بیماری خود را کنترل کنند.
بیماری آسم در هر سنی خودش را نشان می دهد، از نوزادی تا پیری و شایع ترین سن، نوجوانی و میان سالی است. این بیماری در سنین کودکی در پسرها بیشتر از دخترهاست و نسبت درگیری زن و مرد یکی است.
فرهاد ملک فوق تخصص بیماری های ریوی می گوید : بیماری آسم پس از تشخیص قابل درمان است و بیمار می تواند مثل یک فرد عادی به آسانی کارهای روزمره خود را انجام دهد.
فرهاد ملک افزود: تنگی نفس، تنگی قفسه سینه قبل و بعد از انجام حرکات ورزشی، سرفه مکرر برای صاف کردن سینه، تولید زیاد خلط در ریه، تنگی نفس که همراه با انقباض عضلات جدار قصبه الریه است، کاهش حجم ریه، قطع شدن نفس، بازماندن از ادامه  فعالیت به خاطر کمبود نفس و خس خس سینه از عوامل تشخیص بیماری آسم عنوان کرد.
 
گزارش مکتوب ... در خانه تکانی ها آسم نگیرید

با نزدیک شدن به ایام نوروز و سنت خانه تکانی در ایرانیها و مصرف شوینده های قوی در این روزها برای پاک کردن منزل باید توصیه کرد ، افرادی که دچار آسم هستند از مواجه با شوینده ها پرهیز کنند .
ضمن آن که سایر افراد توجه داشته باشند که از شوینده های استاندارد استفاده کنند و از مخلوط کردن شوینده های مختلف باهم و به ویژه آب داغ اجتناب کنند چرا که بخارات و گازی که از این مواد تولید می شود به ریه های افراد آسیب وارد می کند .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
 اقدام خیرخواهانه پزشک زنجانی؛ دو کودک نیازمند رایگان جراحی شدند
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
رقابت هنرمندان چهارمحال و بختیاری برای دریافت مهر اصالت ملی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
همت اهالی روستای مصر آباد زنجان قنات قدیمی را زنده کرد
بررسی راهکار‌های استفاده از ظرفیت نخبگان در تولید و صنعت
پیام ما به مردم دنیا صلح و تعامل است
انجام ۴۳۱ پرواز خارجی از فرودگاه تبریز
تاکید فرماندار شاهین‌دژ بر تقویت خدمات شهری با اولویت مطالبات مردمی
برگزاری همایش تخصصی اردستان شناسی
ایران تجربه بسیار کلاسیکی در مبارزه با تروریسم دارد
یازدهمین جشنواره «به‌یت و حه‌یران» در سردشت آغاز شد
تاکید فرماندار چهاربرج بر احیای بافت فرش برای حفظ معیشت و ایجاد اشتغال
صید بیش از ۵ هزار تُن ماهی قزل آلا در استان اصفهان
آغاز فعالیت سامانه بارشی در سمنان
مقاومت ملت ایران مقابل استکبار، الگوی جهان اسلام است
ستاد تسهیل باید به نهاد موثر برای رفع مشکلات تولیدکنندگان تبدیل شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مدارس و دانشگا‌ه های کهگیلویه و بویراحمد فردا ۱۲ آذر غیرحضوری شد
استان یزد فردا بارانی می شود
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
بحران خاک در ایران جدی‌تر از بحران آب
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۱ آذر ۱۴۰۴
وداع با دده موسلوم؛ نغمه‌های فاخر آشیقی جاودانه ماند
لرستان میزبان نشست کانون های طلاب هلال احمر
صدور هشدار زرد هواشناسی برای مناطق شمالی فارس
محوطه ارگ سلطانیه زنجان ، نیازمند احیا و مرمت
پیش بینی هواشناسی هرمزگان یازدهم آذر ماه
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)
کارخانه سیمان آبدانان، در پیچ‌وخم تامین اعتبار  (۱ نظر)