• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۵۸۲۱۷
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۴
سیاسی » شورای نگهبان
کدخدایی در نشست انجمن‌های اسلامی دانشجویان:

آیین‌نامه تعیین رجل سیاسی آماده می‌شود

سخنگوی شورای نگهبان گفت: حسب فرمان مقام معظم رهبری برای موضوع رجل سیاسی و مذهبی آیین نامه گونه‌ای تنظیم کرده‌ایم که به زودی تقدیم مجلس خواهد شد.

کدخدايي: آيين‌نامه تعيين رجل سياسي به زودي آماده مي‌شودبه گزارش خبرگزاري صدا و سيما به نقل از اداره کل روابط عمومي شوراي نگهبان، عباسعلي کدخدايي در نشست شوراي عمومي اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان مستقل با تبريک ايام ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و اظهار خرسندي از حضور در اين نشست گفت: شوراي نگهبان مانند هر نهاد ديگر در نظام جمهوري اسلامي ايران بايد پاسخگوي عملکرد خود باشد و ما هر لحظه براي پاسخگويي آماده‌ايم و از آن ابايي نداريم و استثنايي براي خود قائل نيستيم.
وي اظهار داشت: ما از انتقاد نه تنها ناراحت نمي‌شويم بلکه خوشحال هم مي‌شويم مخصوصاً اگر از سوي دانشجويان انقلابي و علاقه‌مند به نظام مطرح شود، استفاده هم خواهيم کرد.
سخنگوي شوراي نگهبان با اشاره به وجود چارچوب هاي قانوني براي نهادهاي نظام گفت: قواي سه‌گانه و همه نهادهاي فرادستي و فرودستي مکلف هستند در چارچوب قانون و مقررات حرکت کنند. اينکه هرکسي کار خود را بکند منجر به يک بلبشو و هرج و مرجي خواهد شد. در شوراي نگهبان بحث اکثريت مطرح است. اکثريت يک راه اضطراري و ميان‌بر است. چون به اتفاق آراء نمي‌توانيم برسيم ناگزير به اکثريت اکتفا مي‌کنيم . چيزي که در همه جوامع بشري است. ما در شوراي نگهبان بحث‌هاي بسياري داريم، همه ملاحظات ديده مي‌شود اما محدود به يک سلسله قوانين و مقرراتيم و نهايتاً محکوم به يک رأي گيري هستيم.
وي در مورد موضوع بررسي صلاحيت‌ها گفت: در بحث صلاحيتي، قانون انتخابات شرايط و موانعي را گفته است. ما ناچاريم رفتار فرد را بررسي کنيم. ما چگونه مي‌توانيم اعتقاد و التزام فرد را رصد کنيم. ممکن است اشتباهاتي هم رخ دهد ما هم مثل شما انسانيم.
کدخدايي با اشاره به فرمان مقام معظم رهبري براي اصلاح قانون انتخابات افزود: در مجلس کميسيوني در حال تلاش براي قانون انتخابات آبرومند است که نمايندگان وزارت کشور و ما هم به عنوان شوراي نگهبان در آن حضور داشته و شرکت مي‌کنيم و اميدواريم به زودي به سرانجام برسد.
عضو حقوقدان شوراي نگهبان در مورد تعيين معيارهاي رجل سياسي گفت: ما حسب فرمان مقام معظم رهبري براي موضوع رجل سياسي و مذهبي آيين نامه گونه‌اي تنظيم کرده‌ايم و تنها يکي دو مورد باقي مانده است و انشاء الله به زودي تمام خواهد شد و آن را به مجلس ابلاغ خواهيم کرد.
سخنگوي شوراي نگهبان با انتقاد از ثبت‌نام هاي بسيار زياد و بي رويه در انتخابات‌هاي مختلف گفت: بخشي از اين موضوع به باور جامعه برمي‌گردد. شما به دهه 60 نگاه کنيد چند نفر در انتخابات رياست جمهوري ثبت نام مي‌کردند، نهايتاً 40 يا 50. يا در انتخابات مجلس 400 - 500 يا نهايتاً 1000 نفر ثبت نام مي‌کردند. اما الان در انتخابات رياست جمهوري بالاي 1000 نفر و در انتخابات مجلس 12 هزار نفر ثبت نام مي‌کنند! در اين زمينه باور اجتماعي به هم ريخته است و بايد درست شود.
کدخدايي با اشاره به موانع موجود در سر راه اظهار نظرهاي شوراي نگهبان در مورد مصوبات گفت: شوراي نگهبان در چارچوب قانون اساسي و شرع مي‌تواند اظهار نظر کند و ممکن است يک مصوبه اي را استمهال و از دولت و مجلس براي بررسي بيشتر دعوت کند، اما نهايتاً بايد بگويد خلاف شرع و قانون اساسي است يا نه.
وي اظهار داشت: در حوزه انتخابات ممکن است در ابتدا اسناد و اطلاعات درستي به دست ما نرسد. وقتي 12 هزار نفر در يک فرصت 50 روزه ثبت نام مي‌کنند و هر پرونده هم حدود 100 صفحه است و نتيجه هم بايد در وقت مقرر اعلام شود، احتمال اشتباه وجود دارد چون يک کنش انساني است.
عضو حقوقدان شوراي نگهبان گفت: شوراي نگهبان يک هويت واحد دارد اما افراد، اسناد و مدارک عوض مي‌شود و ما هم هر وقت به حجت برسيم بايد نظر واقعي مان را اعلام کنيم. بله قبول دارم که اشتباهاتي رخ مي دهد اما تلاش اين است که به حداقل برسد.
سخنگوي شوراي نگهبان با تأکيد بر وجود ضعفهايي در بخش اطلاع رساني شوراي نگهبان هم گفت: چند ماهي است حوزه اطلاع‌رساني ما بهتر شده است اما قبول داريم که ضعف‌هايي وجود دارد. دليلش هم اين است که شوراي نگهبان امکانات اجرايي زيادي ندارد. الان قواي سه گانه چندين خبرگزاري و نشريه دارند اما شوراي نگهبان تا سالها حتي سايت و سخنگو هم نداشت.
وي ادامه داد: حالا چند سالي است که سخنگوي ثابتي پيدا شده است و مقداري مطالب در مصاحبه‌ها و نشست‌ها گفته مي‌شود. اين وضعيت با سال 1380 قابل مقايسه نيست و خيلي بهتر شده است اما نقطه مطلوب نيست.
کدخدايي با اشاره به مراکز وابسته به شوراي نگهبان افزود: در پژوهشکده شوراي نگهبان بين 30 تا 40 نفر در مقطع دکتري و کارشناسي ارشد در حقوق عمومي مشغول فعاليت هستند که در بررسي قوانين به ما کمک بسياري مي‌کنند. همچنين مجمع مشورتي فقهي در قم نيز فعاليت خوبي دارد و حوزه هاي فقهي را بررسي و قبل از بحث در صحن شورا به فقها مي‌رساند.
سخنگوي شوراي نگهبان در پايان اظهار داشت: ما تلاش زيادي براي پاسخگويي انجام مي‌دهيم مخصوصاً در هنگام انتخابات، اما چه کنيم که از آن طرف هجمه زياد است و امکانات ما کم. پس تا نقطه مطلوب هنوز فاصله داريم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
گشایش ششمین نمایشگاه کتاب کیش
تاکید نماینده بروجرد بر ضرورت ساماندهی شبکه توزیع آرد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
تسریع تکمیل مدرسه فاطمه‌الزهرا با مشارکت مردم در طرح مالیاتی
قرار گرفتن نام علامه طباطبایی در فهرست جهانی بزرگداشت‌های یونسکو
هشدار پلیس فتا لرستان درباره پیامک ها و لینک های جعلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
مختومه شدن بیش از ۶ هزار پرونده مسن در لرستان
پیشرفت طرح‌های کلان قم با جدیت دنبال می‌شود
ضرورت نظارت بر کیفیت نان در نانوایی‌های لرستان
استاندار گیلان خبر داد: مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات لوندویل آستارا
نقش کلیدی بسیج در مدیریت ناترازی انرژی در استان قم
مدارس نوبت صبح هویزه غیرحضوری شد
کاهش کیفیت هوا در سمنان
اطلاعیه قطعی گاز در شهرستان بویراحمد
افتتاح نمایشگاه بزرگ آبی و خاکی بسیجیان فاطمی در اهواز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
دستور پیگیری کیفری سهامدار اصلی بانک آینده صادر شد
تداوم وضعیت قرمزی هوای کلانشهر تبریز
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
غیر حضوری شدن مدارس در سه شهر و برخی روستاهای استان مرکزی
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)