• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۷۹۸۶۸
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۸

آيا عربستان حمله نظامي به قطر را در دستور کار دارد؟

برخي گزارش ها حکايت از اين دارد که امريکا قصد دارد پايگاه نظامي خود در العديد قطر را به عربستان منتقل  کند.

آيا عربستان حمله نظامي به به قطر را در دستور کار دارد؟

سايت صهيونيستي دبکا فایل روز جمعه نوشت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سه شنبه، 20 مارس در دیدار با یکدیگر در کاخ سفید، با طرح تسریع انتقال پایگاه بزرگ فرماندهی مرکزی آمریکا در قطر به عربستان سعودی موافقت کردند. به گفته منابع نظامی دبکافایل، با وجود انکارهای مکرر ترامپ، دولت وی سرگرم یک اقدام بسیار مهم دیگر، یعنی ترک پایگاه اینچیرلیک، در جنوب ترکیه است.
روزنامه «الشرق الاوسط» يک هفته پيش به نقل از منابعي در کنگره آمريکا نوشت کميته امور خارجي مجلس نمايندگان عملا در حال بررسي درخواست ها براي انتقال پايگاه نظامي العديد آمريکا از قطر به مکان ديگري در خارج از اين کشور است.
این دو اقدام مي تواند با يديگر مرتبط باشد چرا که در جريان تنش در روابط عربستان و هم پيمانانش با قطر، رجب طيب اردوغان رئيس جمهور ترکيه از دوحه حمايت و شماري از نظاميان کشورش را به قطر اعزام کرد. ترکیه به تازگی پایگاه نظامی در قطر ایجاد کرده، ضمن اينکه در روابط عربستان و امارات با ترکيه هم تنش هاي شديدي رخ داده است. دو هفته پيش محمدبن سلمان وليعهد عربستان که به مصر رفته بود در قاهره گفت که قطر و ترکيه محور شرارت در منطقه هستند.
بنابر گزارش ها، امريکا قصد دارد پايگاه نظامي خود را از العديد به پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در مرکز عربستان و نزدیک شهر الخرج،‌ واقع در 77 کیلومتری جنوب ریاض منتقل نمايد. در جريان حمله امريکا به عراق،  حدود 60 هزار نظامي امريکايي در اين پايگاه حضور داشتند و پس از اشغال عراق ، اين نظاميان اين پايگاه را ترک کردند.
اين اتفاق در شرايطي رخ مي دهد که ترامپ از تميم بن حمد امير قطر عوت کرده بود که به امريکا برود و هم زمان مقام هاي عربستان و امارات هم به کمپ ديويد بروند و در آنجا به تنش پايان دهند. عربستان، بحرين، امارات و مصر 5 ژوئن 2017  با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم روابط خود را با این کشور قطع کردند و 13 شرط برای از سرگیری روابط تعیین نمودند.
به نظر مي رسد تصميم امريکا به انتقال پايگاه نظامي خود از قطر به عربستان نخست بيانگر اين نکته است که تنش در روابط ائتلاف سعودي با قطر حل نشده است.
دوم اينکه با توجه به تغييرات سياسي در دولت ترامپ و آمدن مايک پمپئو به جاي رکس تيلرسون که حامي قطر بود و تاکيد مقام هاي امريکايي به حل ديپلماتيک جنگ يمن در ديدار با محمدبن سلمان، ممکن است حمله نظامي به قطر در دستور کار عربستان قرار گرفته باشد.
سوم اينکه محمدبن سلمان در حال آماده شدن براي پادشاهي عربستان است آن هم در حاليکه جنگ در يمن چيزي جز شکست وسرافکندگي براي او نداشته است بنابر اين احتمالا او در اين توهم است که اشغال قطر بسيار ساده است و او مي تواند با اين اقدام هم بر شکست هاي خود سرپوش بگذارد و هم با سرشکستگي به پادشاهي نرسد و هم اينکه هر صداي مخالفي را در داخل سرکوب نمايد.
 
  -------------------------------------------------------------
رضا محمدمراد
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سامانه بارشی در راه آذربایجان‌غربی
بازار، محور پیوند تولید و مصرف و نماد اعتماد مردم است
افتتاح ساختمان جدید دادگستری جعفریه تا اوایل سال آینده
زرشک و عناب؛ دو گوهر سرخ خراسان جنوبی
محفل شعر فاطمی در میبد
رشد علمی کشور نیازمند تمرکز و رفع دغدغه‌های معیشتی جامعه علمی است
پیروزی قاطع جریان های شیعه در عراق
اجرای نیت واقفان بیرجندی در حوزه سلامت
سامانه پایش هوا خودکار و معتبر است
امشب: میزبانی امارات از عراق
جزئیات واردات خودرو برای ایرانیان مقیم خارج از کشور
تاکید سرپرست معاونت امور هنری وزارت ارشاد بر احیای خانه تئاتر
مشهدی ها نماز باران خواندند
نقش کلیدی فعالان بخش خصوصی در اقتصاد کشور
برداشت دانه روغنی کنجد از مزارع خنج
ارائه خدمات رایگان درمانی توسط پزشکان جهادی بنیاد علوی
بررسی روند اجرای طرح های عمرانی و زیرساختی شهرستان اشنویه
عرضه لباس‌های خنک‌کننده احرام در نمایشگاه حج عربستان
بازدید معاون توسعه روستایی رئیس‌جمهور از مدرسه خیر ساز روستای سنگان اشنویه
برداشت انار از باغات پاوه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
خبر‌هایی از حیاط دولت در مصاحبه وزرا با خبرنگاران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۴ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)