• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۸۲۲۳۹
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۷
فارس » اجتماعی

جلوه‌های زیبای طبیعت در قلب کوه‌های لارستان

غار تاریخی بنوو لارستان استان فارس در ایام نوروز میزبان گردشگران بسیاری است.

جلوه‌های زیبای طبیعت در قلب کوه‌های لارستانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، در نزدیکی صحرای باغ لارستان غاری کهن با عجایب بسیار وجود دارد، این غار به نام «بنوو» دارای کتبیه‌هایی به زبان سانسکریت است و چهارطاقی‌هایی مربوط به دوران ساسانیان در نزدیکی آن قرار دارد.
علی نخبه، کارشناس زمین‌شناسی درباره این غارمی‌گوید: غار بن وو یکی از قدیمی‌ترین غار‌های منطقه و حتی ایران است و نقش مهمی در ژئوتوریسم منطقه لارستان دارد. این غار آهکی و ذخایر آبی خاصی دارد که باید حفظ شوند.
زهرا تفضلی کارشناس باستان‌شناسی هم بر این باور است که در این غار هر سه نوع گردشگری تاریخی، طبیعی و جغرافیایی دیده می‌شود.
غار بن وو ترکیبی بی‌نظیر از تاریخ و ژئوتوریسم است و در مسیر غار بهترین و زیباترین دره‌ها وجود دارد که می‌تواند فرصتی برای سرمایه‌گذاری در زمینه گردشگری طبیعی و تاریخی باشد و تا حدودی مشکلات مربوط به بیکاری را در منطقه کاهش دهد.
این غار از لحاظ اکوتوریسم  یکی از مناطق بی‌نظیر ایران با وسعت ۳۰۰۰ متر مربع و با ارتفاع ۵۰ متر در دل کوه گاوبست از رشته کوه‌های زاگرس جنوبی واقع شده است.
درباره نام این غار شگفت‌انگیز اقوال مختلفی وجود دارد از آن جمله عده‌ای بر این عقیده‌اند که نام اصلی آن داد بنیاد (محلی که برای دادخواهی) است و گروهی دیگر نیز نام آن را بن وو که ریشه لغوی آن در زبان محلی تقریبا" شیبه داد بنیاد است، می‌دانند.

جلوه‌های زیبای طبیعت در قلب کوه‌های لارستان/عکس و فیلم اضاف شوددر این غار بیش از ۲۴ حوض برای جمع‌آوری آبی که در طول سال از سقف غار به صورت قطره‌های ممتد می‌چکد، توسط ساکنان اولیه آن ساخته شده است که در حال حاضر تقریبا ۱۵ عدد آن سالم مانده و به روال گذشته عشایر ساکن در این محل از آب‌های جمع‌آوری شده استفاده‌های فراوان می‌برند.
کناره‌های دیوار غار ۱۲ حوضچه آب تقریبا به ابعاد ۵ در ۳ و در راستای جنوبی ۷ حوضچه به ابعاد ۵ در ۴ متر وجود دارد که در ضلع غربی آن ۴ پلکان با خیز ۳۰ سانتی‌متر ساخته شده است.
از عجایب دیگر این غار این است که چشمه آب شیرین آن در تمام فصول سال چه در سال‌های پرباران و چه در خشکسالی جاری است.
نوشته‌های برجای مانده بر سنگ‌ها حاکی از آن است که این محل روزگاری محل سکونت افرادی بوده است که زبان سانسکریت داشته‌اند و سمبل‌های در بنوو حکایت از وجود دین شیواپرستی در عمادده و به ویژه در غار بنوو دارد. شیوا یا خدای درهم کوبنده هنگامی که خشم می‌گیرد نماد نابودی ظلم و ستم است.
معمولا پیروان شیوا دوست دارند در انزوا زندگی کنند و با ریاضت‌های فراوان و گاه چند ساله خود را برای کار‌های عجیب و غریب آماده می‌کنند. هم‌چنین سنگ نوشته‌ها و آثار حجاری شده در دل کوه و بر روی سنگ‌ها و منزلگاه‌ها در جا‌های مختلف و پراکنده در کوه گاوبست حکایت از آن دارد که این قبیله نسبتا بزرگ در جا‌های مختلف این کوه زندگی می‌کرده‌اند که آثاری را مانند برستو (در زبان محلی) یا بارانستان، قلعه قلات، گورستان‌های قدیمی که تا چندی پیش اثر آن‌ها قابل مشاهده بود از خود به جای گذاشته‌اند.
جلوه‌های زیبای طبیعت در قلب کوه‌های لارستان/عکس و فیلم اضاف شود با وجود قدمت این غار و سابقه باستانی هم چنین آثار بر جای مانده در آن متاسفانه توجه جدی به این اثر نشده و آثار کندوکاو‌های غیر مجاز افراد سودجو متاسفانه در جای جای این مکان باستانی به چشم می‌خورد.
در بخش‌هایی از دیواره‌های اطراف غار نیز نوشته‌هایی به خط عبری دیده می‌شود. درون غار هوای خنک و مرطوب جریان دارد.
کف غار ناهموار است و شیب آن به سمت دهانه غار است. پیمایش این غار نیاز به ابزار فنی ندارد و بهترین زمان بازدید از آن فصل بهار است.
غار بنوو با شماره ۳۰۱۱۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
شهرستان لارستان در ۳۳۷ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.
 
 
 
 
 
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
 
 
جلوه‌های زیبای طبیعت در قلب کوه‌های لارستان جلوه‌های زیبای طبیعت در قلب کوه‌های لارستان جلوه‌های زیبای طبیعت در قلب کوه‌های لارستان جلوه‌های زیبای طبیعت در قلب کوه‌های لارستان جلوه‌های زیبای طبیعت در قلب کوه‌های لارستان جلوه‌های زیبای طبیعت در قلب کوه‌های لارستان جلوه‌های زیبای طبیعت در قلب کوه‌های لارستان
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجتماع ۱۵ ساله عزاداران البرزی در میدان فاطمیه کرج
صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا در البرز
برگزاری جلسه شورای پدافند غيرعامل لرستان
عزاداری مردم لرستان در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
برگزاری یادواره شهدای انتظامی در سلسله
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تمدید مهلت انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۴
سفر وزیر امور خارجه به فرانسه
در روزهای آلودگی هوا مایعات زیاد مصرف کنید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۴ آذر
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلیل از خانواده معظم شهدا در خرم آباد
قتل یک استاد دانشگاه به‌دست قاتلان اجاره ای در گتوند
حال و هوای این روزهای مدینه منوره
برگزاری یادواره شهدا در دورود
استمرار آلودگی هوا در سمنان
همه مراکز آموزشی لرستان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
تکرار مواضع ممدانی ضد ترامپ بعد از دیدارش با ترامپ
تشییع پیکر‌های مطهر شهدای فاطمی در ضاحیه بیروت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشییع پیکر ۱۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس در تهران
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)