• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۹۷۰۰۱
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۸
اردبیل » اقتصادی
گزارش مکتوب

خیز دشت مغان برای تبدیل به قطب تولید کلزا

سطح زیر کشت دانه های روغنی کلزا در استان اردبیل ، امسال در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی نزدیک به دو برابر  افزایش یافته است.

در حالی که به گفته علیرضا مهاجر ، مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهادکشاورزی ، تولید کلزا در کشور امسال با رشد 2 برابری نسبت به سال گذشته به 350 هزار تن افزایش می یابد ، پیش بینی می شود تولید این محصول در استان اردبیل نیز تا دو برابر بیش تر شود.
سالیانه نزدیک به چهار میلیارد دلار ارز برای واردات روغن و دانه های روغنی از کشور خارج می شود و دولت مصمم است با توسعه کشت کلزا ، تا دو سال آینده ضریب خوداتکایی کشور در تولید دانه های روغنی را از 10 درصد به 30 درصد افزایش دهد.
 خیز دشت مغان برای تبدیل به قطب تولید دانه های روغنی کشور
افزایش سطح زیر کشت
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه اینکه دانه کلزا با داشتن بیش از 40 درصد روغن ، جزو محصولات استراتژیک محسوب می شود می گوید: شهرستانهای پارس آباد، بیله سوار، گرمی و مناطقی از مرکز استان مستعد توسعه کشت انواع دانه های روغنی و به ویژه کلزا هستند.
خلیل نیکشاد با یادآوری اینکه در راستای تحقق برنامه های وزارت جهاد کشاورزی، روند افزایش تولید کلزا در استان اردبیل از سه سال پیش آغاز شده است می افزاید: در سال زراعی گذشته بیش از 9 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت محصول کلزا رفته بود که در نهایت بیش از 20 هزار تن کلزا از مزارع استان برداشت شد که با توجه به افزایش نزدیک به دو برابری سطح زیرکشت ، پیش بینی می کنیم تولید کلزای استان امسال دو برابر شود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه شهرستانهای پارس آباد و بیله سوار مغان به ترتیب دو قطب اصلی تولید کلزا در استان هستند می گوید: امسال علاوه بر ترویج کشت بذرهای مرغوب تر و سازگارتر کلزا ، با کنترل به موقع عوامل خسارت زا نظیر آفت کک کلزا و بیماری پوسیدگی ساقه کلزا ، برای افزایش بهره ورزی برداشت این محصول در استان تلاش کرده ایم.
حسن روحی می افزاید: امسال بیشترین افزایش سطح زیر کشت کلزا در استان مربوط به شهرستان بیله سوار بوده است به گونه ای که حدود سه هزار و 350 هکتار از اراضی شهرستان بیله سوار زیر کشت دانه روغنی کلزا رفته است که این رقم نسبت به سال گذشته 100 درصد افزایش داشته است.
   
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
تامین بذر مورد نیاز کشور
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پارس گفت: این شرکت از دو سال پیش پروژه مشترکی را با شرکت فرانسوی اورالیس برای تولید بذر مرغوب کلزا در ایران آغاز کرده است .
ارسلان کاظم پور می افزاید:  با به بار نشستن این طرح ، در آینده نزدیک بذر کلزای مورد نیاز کشور برای کشت زمستانه در اراضی این شرکت واقع در شهرستان بیله سوار تولید می شود.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان نیز می گوید: با توجه به اینکه نیاز شدن کشور از واردات انواع روغن غذایی از اهداف اقتصاد مقاومتی به شمار می رود این شرکت سطح زير كشت کلزا در اراضی خود واقع در شهرستان پارس آباد را از  ۲۷۰۰ هکتار در سال گذشته، به بيش از ۴۴۰۰  هكتار  افـزايش داده است .
میر جمال الدیثن پورپیغمبر از انجام تحقیقات علمی در این شرکت با همکاری شرکت آگروفل فرانسه برای آزمایش سموم اختصاصی مبارزه با علف‌های هرز هم خانواده کلزا و شناسایی ارقام پرمحصول و سازگار این محصول در دشت مغان خبر داد.
   
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


نیاز به کارخانه های روغن کشی
کلزا کاران استان کمبودکارخانه های روغن کشی کافی در استان را از جمله مشکلات پیش پای خود می دانند و می گویند این موضوع باعث خروج کلزای تولیدی به صورت خام از استان می شود.
محمد شاهدی دانش آموخته رشته کشاورزی که چند سالی است در زادگاهش پارس آباد به کشت کلزا مشغول است می گوید محصول کلزای کشاورزان دشت مغان به صورت خام از استان خارج می شود.
به گفته استاندار اردبیل واحد تولیدی روغن نباتی اردبیل که از سه سال پیش تعطیل شده است ، در سه ماهه اول امسال با حمایت دولت فعالیت خود را از سر می گیرد.
اکبر بهنام جو همچنین از مذاکره با چند سرمایه گذار برای احداث کارخانه روغن کشی در دشت مغان خبر می دهد و می گوید: شرکت کشت و صنعت و دامپروری پارس آمادگی خود را برای احداث کارخانه روغن کشی در بیله سوار اعلام کرده است.
جایگزینی کشت دانه‌های روغنی کلزا به جای محصولاتی مانند هندوانه و سیب زمینی، علاوه بر کمک به کاهش میزان مصرف آب کشاورزی ، درآمد بیشتری را نصیب کشاورزان می کند. بنابراین احداث صنایع تبدیلی کافی و ادامه سیاست خرید تضمینی دانه های روغنی از سوی دولت ، کشاورزان را به ادامه کشت کلزا در سالهای زراعی آینده ترغیب خواهد کرد.
 
* نویسنده : یاشار پورمجید
  
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
خیز دشت مغان برای تبدیل به قطب تولید کلزا خیز دشت مغان برای تبدیل به قطب تولید کلزا خیز دشت مغان برای تبدیل به قطب تولید کلزا خیز دشت مغان برای تبدیل به قطب تولید کلزا خیز دشت مغان برای تبدیل به قطب تولید کلزا
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
 اقدام خیرخواهانه پزشک زنجانی؛ دو کودک نیازمند رایگان جراحی شدند
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
رقابت هنرمندان چهارمحال و بختیاری برای دریافت مهر اصالت ملی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
همت اهالی روستای مصر آباد زنجان قنات قدیمی را زنده کرد
بررسی راهکار‌های استفاده از ظرفیت نخبگان در تولید و صنعت
پیام ما به مردم دنیا صلح و تعامل است
انجام ۴۳۱ پرواز خارجی از فرودگاه تبریز
تاکید فرماندار شاهین‌دژ بر تقویت خدمات شهری با اولویت مطالبات مردمی
برگزاری همایش تخصصی اردستان شناسی
ایران تجربه بسیار کلاسیکی در مبارزه با تروریسم دارد
یازدهمین جشنواره «به‌یت و حه‌یران» در سردشت آغاز شد
هشدار محیط‌زیست درباره روایت‌های نادرست از آتش‌سوزی الیت
تاکید فرماندار چهاربرج بر احیای بافت فرش برای حفظ معیشت و ایجاد اشتغال
صید بیش از ۵ هزار تُن ماهی قزل آلا در استان اصفهان
آغاز فعالیت سامانه بارشی در سمنان
مقاومت ملت ایران مقابل استکبار، الگوی جهان اسلام است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مدارس و دانشگا‌ه های کهگیلویه و بویراحمد فردا ۱۲ آذر غیرحضوری شد
از شکنجه تا خلق شاهکار؛ هنرمندی که قلم به لب، نقاشی‌ می‌کشد
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
استان یزد فردا بارانی می شود
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)