• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۰۶۳۴۷
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۷
علمی و فرهنگی » حج و زیارت

پیشتازی ستاد بازسازی عتبات در حمایت از صنایع و کالای ایرانی

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: این ستاد در چند سال اخیر توانسته از تمامی نذورات مردمی، کالا‌های ایرانی را از داخل کشور برای طرح‌های اعتاب مقدسه تهیه کند و اجازه نداده که این هزینه‌ها صرف خرید کالای خارجی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، حسن پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات امروز در گردهمایی سالانه رؤسای ستاد‌های استانی در سراسر کشور افزود: اعتماد مردم به ستاد بازسازی عتبات عالیات ارزشمندترین سرمایه و پشتوانه ما در بازسازی و توسعه عتبات است.

وی گفت: وقتی از طرح‌های بزرگ و عمرانی در داخل کشور بازدید می‌کنید، می‌بینید از محصولات خارجی استفاده شده است، در کشور ما برای استفاده از توان داخلی، قانون داریم، یعنی «استفاده حداکثری از توان داخلی» یک تکلیف قانونی است، اما متأسفانه برخی مدام در پی سفارش خرید از خارج و واردات هستند.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: این ستاد با آنکه حوزه فعالیتش خارج از مرز‌های کشور است، از همان آغاز فعالیت، نسبت به استفاده از محصولات ایرانی تعصب داشت، امروز طرح بزرگی مانند صحن حضرت زهرا (س)، مانند یک موزه نشان دهنده توان تولیدکنندگان، استادکاران و هنرمندان و کیفیت مرغوب محصولات ایرانی است، این طرح با سطح بیش از ۹۰ درصدی در شاخص «ساخت ایران»، می‌تواند الگویی برای مجریان طرح‌های بزرگ در کشور باشد.

پلارک تأکید کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات طی این ۱۲ سال، کمک‌های مردم و خیران را صرف خرید کالا و خدمات از کشور کرد؛ با این کار، برکت کمک‌های مردمی صرف حمایت از کالای ایرانی شد. همچنین برخی رشته‌های صنعتی و هنری مدت‌ها بود که به علت نبود تقاضا در حال نابودی و فراموشی بودند، همین طرح‌های ستاد به پشتوانه کمک‌های مردمی این صنایع و هنر‌ها مثل آئینه‌کاری، مقرنس‌کاری، درودگری، قلمزنی، خاتم‌کاری را زنده کرد.

وی افزود: ستاد عتبات و عالیات با حساسیت زیادی بر کاهش هزینه با در نظر گرفتن کیفیت، تمرکز کرده و توانسته است موزه‌ای از هنر‌های معماری در اعتاب مقدسه ایجاد کند تا زائران بتوانند به نحو احسن از آن استفاده کنند، ضمن آنکه ستاد عتبات و عالیات هنر‌هایی که در حال از بین رفتن بود، توانست با طرح‌های مختلف احیا و استادان جدیدی در هنر‌های معرق‌کاری، مقرنس‌کاری و قلم‌زنی و آیینه‌کاری و فرشبافی تربیت کند.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با تأکید بر لزوم اعتمادسازی بین مردم ایران درباره اقدامات این ستاد گفت: تاکنون حتی یک گزارش از بی‌اعتمادی مردم در خصوص هزینه نذورات آن‌ها در غیرمحل خود نداشته‌ایم، ضمن اینکه ستاد عتبات خود را امانت‌دار نذورات مردم دانسته و اجرای دقیق نذورات در محل را بررسی و رصد می‌کند.

پلارک با بیان اینکه خروجی کار‌ها و اقدامات ستاد بازسازی عتبات و عالیات در اعتاب مقدسه شاید تا ۴۰۰ سال آینده همچنان وجود داشته باشد که البته تمام این اقدامات ما برگرفته از اعتقادات شیعیان بوده و بخشی از ارادت آن‌ها به اهل‌بیت (ع) است، افزود: در حال حاضر بیش از هزار سال از آثار و معماری موجود در اعتاب مقدسه می‌گذرد که همچنان از آن‌ها تعریف و تمجید می‌شود، بنابراین باید تمام تلاش‌ها و اقدامات سازمان بازسازی عتبات و عالیات در این مسیر باشد.

پلارک با اشاره به اینکه در سال ۹۶ بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در طرح‌های مختلف ستاد بازسازی عتبات و عالیات در اعتاب مقدسه هزینه شده است، گفت: بنا داریم امسال این رقم را با افزایش مشارکت‌های مردمی و نذورات آن‌ها به دو برابر برسانیم.

*مشارکت ۱۵۰ میلیاردی مردم کرمان در ترفیع گنبد امام حسین (ع) و افزایش هزینه‌های طرح‌ها با نوسانات اخیر ارزی
وی افزود: در طرح‌های توسعه اعتاب مقدسه عمده اقدامات ما در بحث تملک زمین‌ها به ویژه در طرح توسعه حرم امامین عسگریین در سامرا است، افزود: روند افزایش قیمت ارز در چند ماه اخیر در بازار ایران متأسفانه منجر به هزینه‌های ستاد بازسازی عتبات و عالیات به میزان حداقل ۳۰ درصد خواهد شد.

پلارک با بیان اینکه در گردهمایی امروز سه استان به عنوان استان‌های برتر در حوزه عملکردی و ۴ استان به عنوان استان‌های خوب در حوزه عملکردی معرفی خواهند شد، گفت: مردم ولایت‌مدار و مذهبی استان کرمان توانسته‌اند هزینه‌های ۱۵۰ میلیارد تومانی طرح ترفیع گنبد امام حسین (ع) و لاغرسازی ستون‌های اطراف ضریح را متقبل شوند که برخی از این هزینه‌ها تأمین شده و برخی دیگر در حال تأمین است.

*برنامه‌های ستاد بازسازی عتبات در عراق
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره به اینکه مردم ایران در امر خیر وابسته به دستگاه اهل‌بیت (ع) به ویژه با اعتماد به ستاد بازسازی عتبات و عالیات بوده و مشارکت عالی در این خصوص دارند، افزود: اجرای برخی طرح‌های ستاد بازسازی عتبات و عالیات تا ۵ و ۶ سال آینده طول خواهد کشید البته امسال عملیات عمرانی صحن حضرت زهرا (س) در نجف اشرف پایان پذیرفته است، اما طرح صحن حضرت عقیله بنی‌هاشم در کربلا و همچنین طرح توسعه حرم امامین عسگریین در سال‌های آینده ادامه خواهد داشت، به همین جهت باید خیز بلندی برای جذب نذورات مردمی برداشته و بکوشیم با طرح‌های فعلی تا ۵۰ سال آینده نیازمندی‌های حرم‌های مطهر در اعتاب مقدس را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: در ۴ سال اخیر ستاد بازسازی عتبات و عالیات توانسته ۴ ایوان، ۵ گنبد و ۴۰۰ درب در اعتاب مقدسه را طلاکاری کند که این تنها بخشی از ارادت مردم ایران به اهل‌بیت (ع) محسوب می‌شود.

*افزایش ۲۵ برابری زیربنای حرم امام علی (ع)
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: ایرانی‌ها باید به خود افتخار کنند که ظرف مدت ۱۰ سال اخیر در دوران زعامت مقام معظم رهبری چند صد برابر سال‌ها و قرن‌های گذشته فضای معنوی آستان‌ها و حرم‌ها گسترش و توسعه داده و پرچم اهل‌بیت (ع) را بالاتر ببرند به طوری که کل فضای زیربنای حرم مطهر امیرالمؤمنین که ۱۱ هزار مترمربع بود را با ۲۵ برابر افزایش زیربنا به ۳۰۰ هزار مترمربع برساند.

پلارک افزود: اسکان، تغذیه و پذیرایی از ۳ میلیون زائر ایرانی و ۲ میلیون زائر غیرایرانی در عراق خدمت دیگری است که ستاد بازسازی عتبات و عالیات انجام می‌دهد، از این رو فرمانداران و استانداران کشور باید طبق دستورالعمل ستاد مرکزی اربعین وزارت کشور در خدمت ستاد بازسازی عتبات و عالیات بوده و پشتیبانی‌کننده اقدامات آن‌ها باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیشه لرستان در مسیر ثبت جهانی
کوه‌پیمایی بسیجیان و صعود به قله‌ی گرین دلفان
تجلیل از فرماندهان پایگاههای مقاومت بسیج دلفان
سوخت‌ غیراستاندارد خودروها و صنایع عمده‌ترین عامل آلودگی هوا است
ارائه ۵۰ درصد تخفیف با کدملی در نمایشگاه کتاب کیش
جان باختن زوج شاهین دژی به دلیل مسمومیت با گاز منوکسیدکربن
برگزاری یادواره شهدا در دورود
میاندوآبی‌ها مهمان سفره اطعام فاطمی
برگزاری بیست‌وپنجمین دوره مسابقات المپیک ناشنوایان در توکیو
افزایش شاخص کیفیت هوا از فردا
آژیر خطر بیابان‌زایی و فرسایش خاک در ایلام
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
سی ودومین دوره مسابقات قرآن و عترت (ع) در لنگرود
کشف و ضبط ادوات صیادان در زرینه‌رود شاهین‌دژ
درخشش ورزشکاران میاندوآبی در مسابقات پاراتنیس روی میز شمال‌غرب کشور
گردهمایی مغز‌ها برای یافتن راه‌کار‌های علمیِ مقابله با ریزگرد‌ها
سوگواری ایام فاطمیه؛ روایت جاودانه‌ای از ایمان و مظلومیت
افتتاح آزمایشگاه برق و الکترونیک در چهارمحال و بختیاری
افتتاح مرکز مشاوره خانواده مهر در باروق
کتابخوان های برتر البرز معرفی شدند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
محل اختفای این صهیونیست‌ها را فاش کنید ۱۰ هزار دلار نقد جایزه بگیرید
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)