پخش زنده
امروز: -
ایران با دستیابی به دانش و فناوری طراحی و ساخت سامانه بازرسی و آشکار ساز محموله های کالا در رده چهارمین کشور جهان قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان گفت: این سامانه که قابلیت بازرسی دقیق محموله های کالا به ویژه قاچاق را در مبادی ورودی و خروجی دارد با یک کابین اپراتور و ستون بازرسی هیدرولیک به ارتفاع 5/5 متر بر روی خودرو های سنگین کامیونی و کششی نصب می شود و می تواند به هر نقطه منتقل شود و خودرو های عبوری را کنترل و بازرسی کند.
نوید نجات بخش افزود: این سامانه سرعت بسیار بالایی در اسکن پلاک چهره، راننده، جزئیات محموله کالا، و قسمت ها و قطعات خودرو و موتور، و ذخیره سازی اطلاعات ثبت شده دارد و با قابلیت رنگی و آشکار کردن تصاویر، نوع مایعات و کالاها را نشان می دهد.
وی گفت: با نصب این سامانه در مبادی ورودی و خروجی از این پس دقت در کنترل و بازرسی محموله کالا بیش از 90 درصد افزایش می یابد.
نجات بخش همچنین افزود: پیش از این دانش و فناوری این سامانه در اختیار 3 کشور جهان بود و برای خریدش حدود 5/4 (چهار و نیم) میلیون دلار ارزی معادل 200 میلیارد ریال هزینه می شد که با بومی سازی آن در کشور این هزینه به 100 میلیارد ریال کاهش یافت.