• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۲۱۰۸۴
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۲
سیاسی » دولت
در جلسه ستاد اقتصادی ساماندهی امور ارزی کشور؛

تردیدی در موفقیت سیاست‌های جدید ارزی نیست

معاون اول رئیس جمهور: مطمئنا با وجود فضاسازی‌های منفی، سیاست‌های جدید ارزی با موفقیت اجرا خواهد شد.

دولت، تردیدی در موفقیت سیاست‌های جدید ارزی نداردبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری، صبح امروز (یکشنبه) در جلسه ستاد اقتصادی ساماندهی امور ارزی کشور با اشاره به حمایت همه دستگاه‌ها و ارکان نظام از اجرای سیاست‌های جدید ارزی گفت: این سیاست‌ها موجب جلوگیری از خروج سرمایه‌های ملی، مقابله با قاچاق، حمایت از تولید داخلی و نیز ایجاد اطمینان در مردم و فعالان اقتصادی برای ثبات و پیش بینی پذیر کردن اقتصاد کشور می‌شود و دولت کمترین تردیدی در خصوص موفقیت این سیاست‌ها ندارد و با قدرت این سیاست‌ها را اجرایی خواهد کرد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به انتشار اخبار بدون مبنا و بی اساس در خصوص خرید و فروش ارز در بازار غیر رسمی، گفت: با توجه به اینکه دولت نیاز‌های واقعی ارزی را تأمین می‌کند و اگر کسی برای واردات کالا نیاز به ارز داشته باشد می‌تواند با مراجعه به نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما)، دلار را به قیمت مصوب ۴۲۰۰ تومان دریافت کند، منطقی نیست که کسی برای واردات کالا از بازار سیاه ارز تهیه کند.

وی افزود: متأسفانه این اخبار نادرست که منبع آن مبهم و نامشخص است، توسط برخی رسانه‌ها تیتر می‌شود، اما وقتی پرسیده می‌شود این میزان ارز، کجا و با چه منظوری خرید و فروش شده است؟ پاسخ می‌دهند؛ «کسانی به آن‌ها اینطور گفته اند»؛ که البته نباید به این اطلاعات غیر صحیح اتکا کرد.

جهانگیری با تأکید بر اینکه دستور کار اصلی کلیه دستگاه‌های کشور، کمک به اجرای درست سیاست‌های جدید ارزی کشور است، از وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی خواست تا بصورت روزانه مردم را در جریان آخرین تحولات ارزی و میزان واردات کالا‌های اساسی به کشور قرار دهند تا از ایجاد شرایط برای فضاسازی و افزایش اخبار نادرست که موجب تشویش و نگرانی در جامعه می‌شود جلوگیری شود.

معاون اول رییس جمهور در این جلسه که با هدف بررسی موانع پیش روی انتقال ارز حاصل از صادرات به اقتصاد کشور و چگونگی ثبت سفارش برای واردات برگزار شد، گفت: تغییر ساز و کار‌ها همواره به لحاظ روانی، اطلاعاتی و اجرایی با مقاومت و مشکلاتی روبرو بوده است، اما با همت و تلاش همه دستگاه‌ها و مردم از این مرحله به نفع اقتصاد و منافع ملی کشور با موفقیت عبور خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه موضوع مدیریت بازار ارز کشور و تامین نیاز‌های واقعی مردم به ارز موضوع اصلی دولت است، اظهار داشت: نیاز‌های جاری کشور به ارز با بازگشت ارز ناشی از صادرات به چرخه اقتصاد مرتفع خواهد شد و در این زمینه برنامه ریزی شده است تا همانند سال گذشته حداقل ماهانه ۳ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات غیر نفتی به چرخه اقتصاد کشور بازگردد.

معاون اول رییس جمهور گفت: دولت به اندازه کافی ابزار لازم برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به کشور را دارد و با هماهنگی همه صادر کنندگان در صدد است علاوه بر شفاف سازی مبادلات ارزی و پولی، اقتصاد کشور را در برابر تکانه‌های خارجی مقاوم سازی کند.

وی افزود: با اختصاص منابع اعتباری و ریالی لازم برای خرید ارز به قیمت رسمی از صادر کنندگان کالا توسط بانک مرکزی، روند واریز ارز ناشی از صادرات غیر نفتی به اقتصاد کشور تسریع خواهد شد.

جهانگیری همچنین شناسایی نیاز‌های واقعی مردم به ارز توسط بانک مرکزی را ضروری خواند و با اشاره به مسایل عنوان شده درباره نیاز ارزی و ریالی مردم و غرفه داران داخلی و خارجی در ایام برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: دولت در این زمینه پیش بینی‌های لازم را انجام داده و با توجه به جایگاه و اهمیت اصحاب فرهنگ و ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی تدابیر لازم را اندیشیده است و ارز مورد نیاز این بخش با تائید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به قیمت مصوب اختصاص می‌یابد.

رییس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به فروش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به قیمت مصوب برای واردات کالا‌های اساسی و اختصاص ۱۰۰ میلیون یورو ارز مسافری، دانشجویی و درمانی از زمان اجرای سیاست‌های جدید ارزی، از هماهنگی با بانک شهر و صرافی این بانک بعنوان متولی تامین ارزی و ریالی نمایشگاه کتاب خبر داد و گفت: خوشبختانه هر روز شاهد استقبال بیشتر صادر کنندگان و وارد کنندگان از سامانه نیما هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی هم با اشاره به میزان واردات کنجاله، دانه‌های روغنی و سایر اقلام مورد نیاز صنعت دام و طیور کشور گفت: خوشبختانه در حال حاضر نگرانی از بابت تامین نیاز‌های کشور به این اقلام وجود ندارد و کمبودی در این زمینه ایجاد نخواهد شد.

نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان توسعه تجارت نیز در این جلسه گفت: از زمان اجرای سیاست‌های جدید ارزی تا کنون بیش از ۴.۵ میلیارد دلار ثبت سفارش واردات کالا به کشور شده است.

در این جلسه که وزرای اقتصاد و دارایی و جهاد کشاورزی، روسای کل بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه و معاون اقتصادی رییس جمهور نیز حضور داشتند؛ آخرین تحولات مربوط به نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما)، میزان واردات کالا‌های اساسی به کشور و نحوه تامین نیاز‌های واقعی ارزی مورد تبادل نظر قرار گرفت.

همچنین مقرر شد؛ کارگروه ساماندهی مسائل ارزی با تشکیل روزانه جلسات خود در بانک مرکزی ضمن شناسایی نیاز‌های واقعی ارزی مردم که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته اند، راهکار‌های لازم برای تامین این دست از نیاز‌ها را جهت تصمیم گیری پیشنهاد کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
ثبت روزانه ۵۸ ازدواج در آذربایجان‌غربی
گشایش نمایشگاه فرهنگی عفاف و حجاب با عنوان حریم یاس در رشت
بازدید بیش از ۱۰۰ هزار زائر از یادمان‌های دفاع مقدس آذربایجان‌غربی
شکست پسران ایران مقابل برزیل
سوارکاری در هوای با طراوت پاییزیِ گراش
نمایش نقطه عطف این شب ها در حوزه هنری میزبان مخاطبان است
آیین استقبال از ۱۰ شهید گمنام در کرج
رگبار‌های پراکنده شبانه در مازندران و آبگرفتگی برخی خیابان‌ها
اقامه نماز طلب باران در شیراز
پایش دقیق رعایت استاندارد‌ها در ادارات آذربایجان‌غربی
لبخند رحمت الهی در لرستان و خوشحالی مردم
بزرگترین قدرت ایران فرهنگ آن است
دست خالی دامداران از واکسن داخلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
کاهش تصادفات معطل تکمیل طرح
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)