• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۲۲۱۷۹
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۱:۰۹
سیاسی » سیاست خارجی
سفیر اسبق ایران در بیروت در گفتگوی ویژه خبری؛

فصل تغییر در منطقه غرب آسیا فرا رسیده است

سفیر اسبق ایران در بیروت با اشاره به پیروزی حزب الله در انتخابات لبنان گفت: فصل تغییر به نفع محور مقاومت در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه فرا رسیده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، احمد دستمالچیان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما افزود: در لبنان به طور سنتی رئیس جمهور مسیحی، نخست وزیر سنی و رئیس مجلس شیعه بودند چون این سه طایفه از طوایف اصلی لبنان هستند.

وی با اشاره به اینکه در لبنان 17 طایفه وجود دارد، ادامه داد: توازون قدرت در لبنان از طریق همین طایفه ها شکل می گیرد.
دستمالچیان با اشاره به اینکه گروه 8 مارس و 14 مارس از گروه های عمده سیاسی در لبنان هستند، گفت: گروه 8 مارس محور ائتلاف مقاومت است که بیشتر طوایف در آن عضویت دارند و گروه 14 مارس هم که حزب المستقبل آقای سعد حریری است.
وی افزود: محور مقاومت در انتخابات این دوره 2 شعار اصلی عمران و آبادانی لبنان و جوانگرایی را مطرح کرد که رای آورد.
دستمالچیان با اشاره به مشارکت بالای ملی در انتخابات این دوره لبنان، اضافه کرد: این نشان می دهد تز مقاومت، تز پیروزی، صلح طلبی و ثبات است خلاف کسانی که در پی جنگ بودند و محور جنگ طلب در مثلث امریکا، اسرائیل و عربستان تشکیل داده بودند.
وی گفت: حزب الله و مقاومت موجب صلح و امنیت در لبنان شد در حالی که دشمنان می خواستند آن را تجزیه کنند.
سفیر اسبق ایران در بیروت گفت: با توجه به نتیجه انتخابات، شکل سیاسی آینده لبنان تغییر خواهد کرد و تصویب قوانین باید از فیلتر نمایندگان طرفدار حزب الله رد شود و قوانین ضد حزب الله تصویب نخواهد شد و لبنان جدیدی با بوی مقاومت و جهاد متولد خواهد شد.
دستمالچیان افزود: فصل تغییر در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه فرا رسیده است تغییرات در سطوح مختلف اجتماعی و سیاسی و اضمحلال نظم قدیم و انتقال به نظم جدید در حال رخ دادن است و محور شر و خیر در این زمینه در حال جنگ هستند.
وی افزود: الهام بخشی انقلاب اسلامی و درایت های بسیار هوشیارانه مقام معظم رهبری در حال رسیدن به سرانجام است و عصر ایران انقلاب و محور مقاومت فرا رسیده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل غرب آسیا هم با حضور در این برنامه با اشاره به قانون انتخابات در لبنان و تغییرات آن گفت: در این دوره 128 نماینده از لبنان و 6 نماینده (سه مسلمان و سه مسیحی) از کشورهایی هستند ه لبنانی ها در آن حضور داشتند و تعداد نمایندگان این دوره به 134 نفر افزایش یافت.
صدرالحسینی با بیان اینکه میزان مشارکت در سطح ملی بسیار افزایش یافت افزود: عملیات روانی شدید و سنگینی وجود داشت اما مردم ثابت کردند به دموکراسی اعتقاد دارند و به آن احترام می گذارند.
وی با اشاره به دخالت کشورهای خارجی از جمله استعمار کهن فرانسه در لبنان گفت: امریکایی ها در منطقه با بن بست راهبردی مواجه شدند و در جاهایی از عربستان و در برخی مواقع از بازیگران سنتی مثل فرانسه بهره بردند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: استراتژی ترساندن از طریق سلاح ها و نیروی نظامی استراتژی دائمی نظام سلطه است اما انقلاب اسلامی به منطقه شجاعت داده است.
صدرالحسینی گفت: عربستان از یک سال پیش همه امکانات خود را به میدان آورد تا فضای آرام لبنان را به هم بریزد و این انتخابات به تاخیر بیفتد اما همه این ها با درایت حزب الله حل و فصل شد.
وی افزود: پیروزی محور مقاومت در لبنان بر روی انتخابات 22 اردیبهشت عراق و مردم یمن هم تاثیر خواهد گذاشت و مقاومت مردم مظلوم این کشور افزایش خواهد یافت و برای مردم بحرین و بقیه منطقه نیز نقطه امید است.
صدرالحسینی با بیان اینکه هسته های مقاومت در حال تبدیل شدن به دولت مقاومت است، ادامه داد: به هم پیوستگی دولت های عراق، لبنان، سوریه و ایران قدرت عظیمی در مقابل نظام سلطه خواهد بود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


محمد علی مهتدی کارشناس مسائل غرب آسیا نیز در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: هنوز وزارت کشور لبنان نتیجه کامل و رسمی انتخابات را منتشر نکرده است اما از طریق دستگاه های انتخاباتی احزاب و گروه های مختلف نتایج نهایی اعلام شده و آنچه که وزارت کشور اعلام خواهد کرد تفاوت زیادی با آن نخواهد داشت.
وی ادامه داد: ائتلاف حزب الله 14 کرسی و جنبش امل 16 کرسی بدست آورده اند و هم پیمانان این ائتلاف هم 15 کرسی بدست آوردند و جریان ملی آزاد (جریان میشل اون) هم پیمان با حزب الله نیز 15 تا 20 کرسی را بدست آورده است.
مهتدی اضافه کرد: از آنجایی که کل کرسی های پارلمان لبنان 128 کرسی است بنابراین مقاومت و هم پیمانان او در مجموع 65 تا 70 کرسی دارند که اکثریت کرسی های پارلمان را شامل می شود بنابراین مقاومت در انتخاب رئیس جمهور و همه لوایح پارلمان حرف آخر را می زند و این نتیجه خوبی است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


مختار حداد دبیر سیاسی روزنامه الوفاق هم در ارتباط تصویری با این برنامه با اشاره به پیروزی جبهه مقاومت در انتخابات لبنان گفت: رسانه های معاند از جمله العربیه سعی کردند انتخابات را کم اهمیت جلوه دهند و در آن شک و شبهه ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه الجزیره به پیروزی حزب الله در این انتخابات اعتراف کرد، ادامه داد: رسانه های طرفدار مقاومت هم این پیروزی را خوب جلوه و نشان دادند در جنگ رسانه ای و در مقابل جریانی که عربستان پشت آن قرار دارد سرافراز و سربلند هستند.
حداد افزود: روزنامه های مصر هم به اهمیت این پیروزی و موفقیت حزب الله و شکست جریان المستقبل پرداختند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


ژاک بت کلیا تحلیلگر مسائل سیاسی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره تاریخی به تاسیس و شکل گیری لبنان گفت: جنگ های داخلی لبنان موجب شد دیدگاه فراجناحی در میان مسیحیان به وجود بیاید که این کشور باید از جناح بندی های مذهبی و طایفه ای خلاص شود.
وی با بیان اینکه حزب الله با توجه به ساختار و فعالیت های اجتماعی، مورد پسند میشل اون بود،ادامه داد: با توجه به درگیری ها و رقابت های فرامنطقه ای لبنان، به مرور عملکرد حزب الله در مسیحیان مارونی اعتماد به وجود آورد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز معطر با برداشت گل نرگس در خوسف
تاکید سفیر چین در ایران بر توسعه روابط گردشگری
ضرورت پیوند بین دانشگاه با صنعت و کشاورزی
هشدار مرکز بهداشت استان درباره آلودگی هوا؛ مراقب گروه‌های حساس باشید
اقامه ی نماز باران عصر جمعه بیست‌ و سوم آبان‌ماه در دو نقطه تهران
مداخله نظامی ژاپن در مساله تایوان با پاسخ سخت چین مواجه خواهد شد
توسعه فناورانه و فعال‌سازی ظرفیت‌های استانی، محور حمایت‌های معاونت علمی
برپایی بیمارستان سیار در مهرگان
هشدار بارش برف در آذربایجان‌غربی
برداشت سبز در خوزستان
کشف موتورسیکلت میلیاردی قاچاق در سروستان
از تبادل تجربه تا امضای تفاهم‌نامه‌های گردشگری در یزد
رویکرد جمهوری اسلامی ایران توسعه همکاری با همه کشور‌ها است
گرامیداشت یاد و خاطره شهید اسماعیل نیکخو در چالدران
حدود ۹۰ هزار پرونده در وقایع سال ۱۴۰۱ در فرآیند عفو قرار گرفتند
برگزاری مراسم سومین سالگرد شهدای امنیت در مشهد
مراکز معاینه فنی خودرو البرز به سامانه بیمه متصل می‌شوند
یک مصدوم بر اثر انفجار ناشی از نشت گاز در کرمانشاه
برداشت یاقوت سرخ کویر
جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در سنندج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)