پخش زنده
امروز: -
زمینه را برای سرمایه گذاری اتحادیه اروپا در ایران فراهم میکنیم این سخنان فدریکو موگرینی است که ۲۸ دی ۱۳۹۴ و بعد از اجرایی شدن برجام در بلژیک و قبل از سفر به ایران در جمع خبرنگاران بیان کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، قرار بود برجام تعاملات اقتصادی را تسهیل کند و دسترسی ها را برای سرمایه گذاری و تجارت آسان؛ اما حالا که بیش از 2 سال از اجرایی شدن آن گذشت عدنان موسی پور رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران می گوید: بعد از برجام امیدها درباره دستاوردهای اقتصادی بالا رفت اکنون فکر می کنم اکثر توقعات اقتصادی ما به هدف نرسیده و برآورده نشده است.
مردم هم معتقدند برجام از اول هم، نفعی برای ایران نداشته چرا که آمریکا و طرف های مذاکره به تعهدات خود عمل نکردند.
حالا اما باز دولت زیاده خواه تهدید خروج از برجام را سر می دهد رویکردی که از ابتدای این توافق بین المللی در پیش گرفته بود.
محمدعلی دیده روشن فعال اقتصادی و صادرکننده فرش می گوید: به بنده به عنوان فعال حوزه فرش گفتند صادرات فرش به آمریکا آزاد است من هم فرش فرستادم آمریکا اما الان نه می توانم پولش را برگردانم نه می توانم فرش را که در آنجا فروش نرفته در هیچ جای دنیا بفروشم. کالای من رفته آنجا گیر کرده به نوعی برنامه ای برای بنده چیدند که در چاله ای بروم که راه برگشتی ندارد. ضمن اینکه آمریکا آن راههایی را که قرار بود منافعی برای مردم ما داشته باشد از اول جلویش را گرفت حتی کشورهای دیگر هم که خواستند با ما همکاری کنند از ترس آنها نمی توانند همکاری ها را انجام دهند.
در حالیکه رسانه های غربی فضاسازی می کنند که با خروج آمریکا از برجام ، ادامه روند تولید ، صنعت و تجارت کشور مشکل دار می شود اما مردم و فعالان اقتصادی نظر دیگری دارند.
مردم و هموطنان معتقدند در این اوضاع و احوال بیشتر از گذشته باید به توانمندی داخلی متکی بود و روی پای خود ایستاد تا تحریم ها و فشارهای احتمالی کمترین تاثر را در اقتصاد داشته باشد.
پرویز غیاث الدین دبیر سندیکای تولید کنندگان برق می گوید: صنعت برق خوشبختانه خودکفایی خوبی داشته و الان هم وضع خوبی دارد ضمن اینکه هیچ وقت با برق ما را تهدید و تحریم نکردند بنابراین این که در برجام باشیم یا نباشیم در شرایط تامین برق خیلی تاثیر ندارد.
حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق ایران هم معتقد است: بعد از برجام در حوزه بانکی اتفاقی خاصی نیفتاده که الان خروج آمریکا از برجام باعث تشدید این محدودیت های بانکی شود.
وی می افزاید: به نظر می رسد از این شرایطی که ترامپ به وجود آورده اروپایی ها در عین حالی که مایلند برجام حفظ شود می خواهند امتیازات جدیدی از ایران بگیرند و موضوعات جدیدی را برای مذاکره در دستور کار قرار دهند از این رو پیشنهاد ما به عنوان فعالان اقتصادی تاکید بر اجرای مفاد برجام است و همانطور که ایران به تعهدات خود عمل کرد طرفین هم به تعهدات خود عمل کنند.
امروز غیرقابل اعتماد بودن آمریکا برای مردم ایران اثبات شده است زیاده خواهانی که نه در مذاکرات صداقت داشتند و نه به تعهدات خود عمل کردند.
حالا که آمریکایی ها می خواهند با اهرم فشار و زیاده خواهی هم به تعهدات پذیرفته شده خود عمل نکنند.
پاسخ ما ایرانی ها که امسال را سال حمایت از کالای ایرانی می دانیم فقط یک کلام است؛ ادامه مسیر خودباوری و اتکا به توان داخلی. یعنی حمایت از محصول و کالای ایرانی.
گزارش: غلامرضا بهرامی