• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۲۵۸۰۴
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۳
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

بانک ملی حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال اموال مازاد فروخت

مدیرعامل بانک ملی گفت: پیش بینی شده ۳۰ هزار میلیارد ریال از محل فروش اموال مازاد و شرکت‌های واگذار شده نصیب این بانک شود که این رقم تا حدودی محقق شده است.

بانک ملی حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال اموال مازاد فروختبه گزارش خبرگزاری صداو سیما از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، محمدرضا حسین زاده با بیان اینکه برخلاف دیدگاه عمومی «بانک ها به میل خودشان به بنگاه داری روی نیاورده اند»، خاطرنشان کرد: اوایل انقلاب برخی شرکت ها نیازمند سرمایه گذار خصوصی بودند، اما از آنجایی که کسی پا پیش نمی گذاشت، به ناچار دولت به بانک ها حکم داد تا به سرمایه گذاری در آنها بپردازند.
وی افزود: به این ترتیب بانک ها به سرمایه گذاری در واحدهای پتروشیمی، قطعه سازی، خودروسازی، داروسازی و غیره پرداختند، بر این اساس سهم کنونی بانک ها از آن بنگاه ها به حکم دولت بوده است.
مدیرعامل بانک ملی یادآوری کرد: بخشی دیگری از بنگاه داری بانک ها نیز به بدهی های دولت به بانک ها برمی گردد؛ به عنوان نمونه در دولت نهم طی مصوبه ای 10 شرکت که از مشکلات اساسی رنج می بردند را برای پرداخت بدهی خود، به بانک ملی واگذار کرد.
وی اظهار داشت: به این ترتیب، هرچند بدهی دولت کم شد، اما «شرکت های مصیبت زده» به بانک ملی واگذار شد که نه تنها کسی این بنگاه ها را نمی خرد، بلکه هر ماه باید مبلغ کلانی را صرف هزینه هایی چون پرداخت حقوق پرسنل آنها و به روز رسانی دستگاه ها کرد.

اولویت استمهال تسهیلات تولیدکنندگان است
حسین زاده در ادامه در خصوص استمهال تسهیلات و وام ها در این بانک، خاطرنشان کرد: سرمایه در گردشی که واحدهای اقتصادی برای تامین مواد اولیه یا پوشش هزینه های جاری خود نیاز دارند، 6 ماهه یا یک ساله است، اما وقتی زمان سررسید آنها فرا می رسد می توانند با پرداخت سود، آن را تمدید کنند.
به گفته این مقام بانکی، درباره واحدهایی که به دلیل سوء مدیریت یا شرایط اقتصادی کشور به مشکل برخورد کرده اند، 2راهکار پیشنهاد می شود؛ نخست تملیک آن واحد تولیدی از سوی بانک است که البته «بانک ملی با این گزینه موافق نیست».
وی ادامه داد: گزینه دوم مذاکره با تولیدکنندگان و انجام توافق است تا بتوانند تولید خود را راه اندازی کره و به سود برسند؛ به این ترتیب بانک نیز به پول خود خواهد رسید.

سوددهی بانک ها باید از محل کارمزدها باشد
رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه تولیدکنندگان می گویند حمایت از کالای ایرانی با نرخ سود 20 درصدی بانک ها مطابقت ندارد، گفت: نتایج تحقیق نشان می دهد بیشترین هزینه واحدهای تولیدی در کشور ناشی از فرسودگی تجهیزات و فناوری پایین در تولید و همچنین سوء مدیریت در برخی واحدهاست و هزینه دریافت وام بانکی جزو کمترین هزینه های تولیدگران به شمار می آید.
حسین زاده افزود: با این حال بانک ملی سال گذشته برای کاهش نرخ سود تسهیلات خود، دریافت کارمزد از محل خدمات بانکی را آغاز کرد زیرا طبق استانداردهای بین المللی، بانک ها باید هزینه های جاری خود نظیر هزینه پرسنل را از محل کارمزدها تامین کنند.
وی ادامه داد: طبق این برنامه اگر طی سه سال آینده دریافت کارمزد از خدمات و تراکنش های بانکی به خوبی پیش برود، نرخ وام را کم می کنیم تا نرخ سود به 14 درصد و حتی نرخ سود برای واحدهای تولیدی زیر 10 درصد باشد.
حسین زاده خاطر نشان کرد: وقتی برخی بانک ها سود 20 درصدی به حساب های سپرده می دهند، حتی پرداخت وام 18 درصدی هم برای آنها زیاد محسوب می شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
آتش سوزی درکارخانه کاله آمل
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)