• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۲۷۸۲۴
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۰
سیاسی » دولت

گفتگو و روش‌های مسالمت آمیز پیش نیاز صلح پایدار در افغانستان است

معاون اول رئیس جمهور پیش نیاز پیشرفت برنامه صلح پایدار در افغانستان را نیازمند گفتگو میان گروه‌ها و اقوام مختلف در این کشور دانست.

گفتگو و روش‌های مسالمت آمیز پیش نیاز صلح پایدار در افغانستان استبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری ظهر امروز در دیدار طارق شاه بهرامی، وزیر دفاع ملی افغانستان اظهار داشت: افغانستان کشوری مهم و همسایه ای بسیار خوب برای جمهوری اسلامی ایران است و ایران از پیشرفت و توسعه امنیت در افغانستان خوشحال می شود.
معاون اول رئیس جمهور یکی از مهم ترین مسائل افغانستان را امنیت در این کشور برشمرد و تصریح کرد: توسعه امنیت و جلوگیری از فعالیت گروه های تروریستی باید در افغانستان یک راهبرد جدی باشد و کشورهای همسایه نیز باید در این زمینه به افغانستان کمک کنند.
وی افزود: ممکن است گروه های تروریستی که فرصت فعالیت برای آنها در کشورهای دیگر غیرممکن شده است احساس کنند که می توانند در افغانستان فعالیت داشته باشند که باید تلاش شود از حضور و فعالیت گروه های تروریستی در افغانستان جلوگیری شود.
آقای جهانگیری برنامه حفظ وحدت در میان همه اقوام و گروه های افغانستان را که دولت این کشور در پیش گرفته است اقدامی مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از این برنامه حمایت می کند و معتقدیم که وحدت در افغانستان می تواند بسیاری از مشکلات این کشور را حل کند.
معاون اول رئیس جمهور از اقدام اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان مبنی بر حضور در مسجد شیعیان این کشور پس از وقوع انفجار ، این اقدام را اقدامی مهم توصیف کرد و افزود: به طور کلی هر چه وحدت و یکپارچگی در کشورهای اسلامی بیشتر شود شاهد پیشرفت و امنیت بیشتر در این کشورها خواهیم بود.
وی ادامه داد: بار سنگین برقراری امنیت در افغانستان بیش از همه بر دوش نیروهای امنیتی این کشور است و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد همکاری های دوجانبه و بین المللی خود را برای توسعه امنیت در افغانستان افزایش دهد.
آقای جهانگیری با اشاره به برخی فشارها که هدف آن ایجاد شکاف میان افغانستان و کشورهای همسایه این کشور است،‌ تصریح کرد: رابطه افغانستان با کشورهای همسایه نباید تحت تاثیر فشارها قرار گیرد چرا که مصالح عمومی مردم افغانستان دچار آسیب جدی می شود.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: متاسفانه برخی کشورها می خواهند که افغانستان را صحنه تسویه حساب خود با دیگران قرار دهند و جمهوری اسلامی ایران به این موضوع حساسیت دارد و معتقد است که افغانستان نباید محل اختلاف کشورهای دیگر باشد.
وی افزود: همه کشورهایی که به پیشرفت و آینده افغانستان علاقه مند هستند باید به روند صلح پایدار و برقراری امنیت در این کشور کمک کنند.
آقای جهانگیری درخصوص مناسبات دوجانبه تهران ـ‌ کابل نیز بر لزوم تدوین هر چه سریع تر سند همکاری های جامع دو کشور تاکید کرد و اظهار داشت: پس از تدوین این سند روابط دو کشور در سطح راهبردی دنبال خواهد شد و ممکن است عده ای به این موضوع و ارتقای سطح مناسبات دو کشور اسلامی حسادت کنند که ما باید از روابط فی ما بین مراقبت کنیم تا دشمنان نتوانند با حسد و کینه به آن آسیب بزنند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای توسعه مناسبات در زمینه های مختلف با افغانستان ندارد و از روندهای مثبت در افغانستان و پیشرفت و رفاه مردم این کشور خرسند می شود.
وزیر دفاع ملی افغانستان نیز در این دیدار با اشاره به فرهنگ، زبان و تاریخ مشترک ایران و افغانستان گفت: روابط دو کشور در طول تاریخ همواره دوستانه بوده است و ما به روابط صمیمانه با جمهوری اسلامی ایران افتخار می کنیم و خواهان گسترش آن هستیم.
طارق شاه بهرامی با بیان اینکه افغانستان در طول تاریخ هیچ گاه تهدیدی علیه کشورهای دیگر نبوده است از حمایت های جمهوری اسلامی ایران در شرایط بسیار دشوار قدردانی کرد.
وزیر دفاع ملی افغانستان با اشاره به مسائل این کشور در مواجهه با گروه های تروریستی افزود: ما در سطح منطقه نه تنها با طالبان، بلکه با گروه های تروریستی دیگر نظیر داعش رو به رو هستیم و هر روز در مبارزه با این گروه ها قربانی می دهیم.
وی با اشاره به مذاکرات سازنده خود با وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشورمان خاطرنشان کرد: افغانستان خواهان حمایت های هر چه بیشتر جمهوری اسلامی ایران در عرصه های مختلف سیاسی،‌ نظامی و اقتصادی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما دوم آذر ۱۴۰۴
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
هفته بسیج، یادآور رشادت‌ها و ایستادگی مردمی‌ترین نهاد انقلاب اسلامی
ادای احترام به مقام شامخ شهید گمنام در بوکان
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
خبر‌هایی از برنامه های افزایش ازدواج و تحکیم خانواده در دامغان
«۲۲۲»؛ عددی که در ذهن مردم آبدانان؛ ایستادگی و شهادت، معنا می‌شود
ایست به اتلاف انرژی
امداد رسانی به مصدوم حادثه محور فارسان شهرکرد
راه‌اندازی «گروه‌های سازش محله‌ای» برای پیشگیری از اختلافات در البرز
غیرحضوری شدن مدارس خراسان جنوبی
بسیج بازوی پرتوان نظام اسلامی
پایان چشم انتظاری
مردم هرمزگان در سوگ حضرت زهرا (س)
الحاق زمین و شیرخشک به نوادر روزگار
استقرار یک سایت پرتابل تلفن همراه در منطقه الیت چالوس
آبا مدارس یزد به دلیل آنفولانزا تعطیل می‌شوند؟
برتری دندر در ژوپیلر لیگ با حضور جهانبخش
آلودگی شدید هوا در تهران
سالروز شهادت بانوی آب و آینه حضرت زهرا سلام الله علیها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)