• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۳۱۷۶۹
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
در جمع خبرنگاران؛

کانال مبادلات بانکی ایران و اروپا تشکیل می‌شود

سخنگوی سازمان انرژی اتمی: اروپا درپی ایجاد روشی برای انجام مبادلات بانکی بدون توجه به تحریم‌های آمریکاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، بهروز کمالوندی پس از دیدار رئیس سازمان انرژی اتمی با کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا در جمع خبرنگاران با تأکید بر اهمیت این سفر با توجه به تحولات اخیر در منطقه، افزود: این نخستین ­سفر یک مقام اروپایی بعد از تحولات اخیر و از پیام بسیار قوی­­ برخوردار است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ­گفت: در این دیدار آقای کانیته به پای بندی اروپا به تعهدات خود در برجام اشاره کرد.

کمالوندی با اشاره به انجام مذاکرات در این دیدار و پیام­ آن برای جامعه بین المللی افزود: اروپایی‌ها به دنبال روش‌هایی هستند که بتوانند با تحریم‌های امریکا مقابله کنند و در این دیدار به آن‌ها اشاره شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: اروپایی‌ها تلاش دارند تا ۸ آگوست (اواسط مرداد) و قبل از آنکه تحریم‌های امریکایی اجرایی شود بتوانند این­ روش‌ها را برقرار کنند.

وی افزود: بر اساس­ این روش‌ها ­شرکت‌ها می‌توانند بدون توجه به تحریم‌های فرا سرزمینی به فعالیت‌ها خود ادامه دهند و این جوهره این روش (مکانیزم) است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه کانال مبادلات بانکی میان ایران و اروپا تشکیل می‌شود، گفت: اروپا به دنبال ایجاد روشی برای انجام مبادلات بانکی و فعالیت شرکت‌ها بدون توجه به تحریم‌های آمریکاست.

کمالوندی تأکید کرد: اروپایی‌ها درصدد هستند یک کانال بانکی فراهم کنند که از طریق آن نقل و انتقالات مالی انجام شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: آن‌ها اشاره کردند که به سرعت در حال انجام اقدامات هستند و می‌دانند که از لحاظ زمانی باید سرعت ببخشند.

کمالوندی تأکید کرد: در این دوره و هم در دور قبل این جور نبوده است که بر پایه اعتماد کاری را آغاز کرده باشیم و اساس بی اعتمادی بوده است، اما در عین حال می‌دانیم که مشکلات عمیق ایدئولوژیکی با امریکا داریم که این جنگ و مقابله بنا نیست به این زودی‌ها تمام شود و به شکل‌های مختلف بروز پیدا می‌کند.

کمالوندی گفت: دکتر صالحی اشاره کردند که به هر حال اقداماتی را می‌تواند این سازمان در صورت نقض تعهدات طرف مقابل شروع بکند، ولی ترجیح ما این است که برجام بیش از این صدمه نبیند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: ترجیح ما این است که اروپایی‌ها مکانیزم‌هایی را ایجاد کنند که پاسخگوی اجرای تعهدات آن‌ها باشد.

وی گفت: با توجه به قول‌هایی که اروپایی‌ها می‌دهند باید دید آیا برجام بدون امریکا می‌تواند باقی بماند.

کمالوندی افزود: به هر حال اروپایی‌ها فقط از ناحیه برجام تحت فشار نیستند و مسائل دیگری، چون موضوع کره شمالی، تغیرات آب و هوایی، مشکلات متعددی دارند و امریکایی‌ها توجهی به ملاحظات و مواضع آن‌ها ندارند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به تداوم همکاری‌های ایران و اروپا و اشاره به آن در این دیدار گفت: در این جلسه به موضوع ایمنی و همکاری‌های صلح آمیز، رفت و آمد دانشمندان دو طرف، مشارکت ایران در طرح یورو فیوژن و گداخت اشاره شد.

وی تأکید کرد: در‌های همکاری‌های هسته‌ای با اروپا باز است و اگر بتوانیم مکانیزمی پیدا کنیم که برجام را بدون امریکا ادامه بدهیم در زمینه هسته‌ای هم می‌توانیم همکاری کنیم.

کمالوندی گفت: دو طرح مهم را در دست اجرا داریم یکی طرح «استرس اِز» نیروگاه بوشهر است که سرمایه و اعتبار ۲۰ میلیون دلاری آن را اروپایی‌ها گذاشته اند و همین طور در خصوص ایجاد یک مرکز عالی ایمنی و امنیت هسته‌ای در ایران که می‌تواند یک نقش منطقه‌ای داشته باشد در این زمینه هم توافقات انجام و اعتبارات تخصیص داده شده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: نقشه راهی داشتیم که بر اساس آن پیش می‌رویم و به نظر می‌رسد با توجه به روندی که هست بتوانیم روابط خود را توسعه دهیم.

وی با اشاره به وجود تضمین در روابط با اروپایی‌ها گفت: در عالم سیاست تضمین ها، تضمین‌های اعتباری است و آمریکا از این لحاظ در وضعیت بسیار بدی است و این موضوع را در جلسات با خارجی‌ها حس کرد و کسی اعتباری برای حرف آن‌ها قائل نیست.

کمالوندی افزود: امریکا اعتبار خود را در مخاطره قرار داد و اروپا هم تلاش می‌کند که به طور مستقل جلو بیاید و به نظر می‌رسد حداقل اراده اش را دارند و آیا این اراده به تنهایی کافی است یا ظرفیت کافی را دارند یا خیر؟

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: به نظر می‌رسد این مذاکرات سازنده است و باید به مذاکره خود با طرف‌های اصلی مثل اروپا، چین و روسیه ادامه بدهیم و اکنون همه این‌ها در موضع مخالف امریکا قرار دارند.

وی افزود: برجام یک توافقی است که به همین شکلی که هست باقی می‌ماند یا کنار گذاشته می‌شود.

کمالوندی تأکید کرد: موضوعات دیگری که امریکایی‌ها و یا اروپایی‌ها در گذشته مطرح کرده اند، اما اینکه در این باره کشور ما چه مواضعی داشته باشد به موضع گیری مسؤولان ارشد نظام برمی گردد و تا جایی که من می‌دانم قدر مسلم این است که قرار نیست در این موضوعات مذاکره کنند به ویژه درباره توان دفاعی کشور و هر موضوعی که با برجام مرتبط شود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: اروپایی‌ها شبانه روز و مداوم تلاش می‌کنند که این مکانیزم قبل از اواسط مرداد در تمام مسائل مربوط به داخل اتحادیه نهایی شود.

ظرفیت لازم برای برگشت پذیری در کشور ما وجود دارد

وی با اشاره به جلسه ریئس سازمان انرژی اتمی با کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: آنچه مسلم است این که سازمان انرژی اتمی خودش را برای تمام شرایط آماده کرده است و ظرفیتی که ما بتوانیم به شرایط قبل برگردیم و به مراتب جلوتر برویم در سازمان وجود دارد و این‌ها را با عدد و رقم و توضیحات کامل برای کمیسیون امنیت توضیح دادیم و رییس کمسیون امنیت ملی نیز به آن اشاره کردند.

کمالوندی در خصوص تعاملات با اژانس انرژی اتمی در آینده گفت: ما دو نوع تعامل با آژانس داریم و در ارتباط با برجام سه نوع تعامل است که اگر برجامی در کار نباشد دیگر تعامل نوع سوم به طور قطع وجود ندارد و تعامل نوع دوم هم که تعاملی در ارتباط با بحث پروتکل الحاقی است احتمال زیاد منتفی خواهد شد.

وی افزود: تنها ارتباط تعاملی که باقی خواهد ماند فقط مربوط به مسائل پادمانی است، به هرحال ما کشوری هستیم که یک معاهده با آژانس امضا کرده ایم که مربوط به حسابرسی مواد هسته‌ای است و ارتباطی با نظارت‌های نوع پروتکل الحاقی یا بحث‌های تعهدات برجامی ندارد و مانند هر کشور دیگری تعهداتی داریم که در موقع خود اجرا می‌شود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: اینکه تصمیم گرفته شود که فراتر از آن برویم یعنی اگر قرار باشد که پادمان هم اجرا نشود مفهوم آن خروج از اِن پی تی است و این موضوعی است که در اختیار مسؤولان بالای نظام است و اینکه ما یک مرتبه به مرحله آخر برویم، فکر نکنم موضوعیتی داشته باشد.

وی افزود: وزارت امور خارجه از طریق مکانیزم پاراگراف ۳۶ برجام شکایت را شروع کرده است و نخستین کمیسیون مشترک برای بررسی بدون حضور امریکا تشکیل شده است که نتیجه آن می‌تواند به این مرحله برسد که ایران بخشی از تعهدات خودش را اجرا نکند و این ساز و کاری است که در داخل خود برجام پیش بینی شده است.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه‌اندازی واحدآندوسکوپی و کولونوسکوپی در بیمارستان شهید سلیمانی شهر قدس
آسمان آباد؛ قدم در مسیر آبادانی گذاشت
خبر‌های خوش از توانمندی‌های سیستان و بلوچستان
رفع مشکل اختلال در شبکه تلفن همراه خشکبیجار
صید چشمگیر ماهی سفید در آغاز فصل؛ غافلگیری صیادان مازندران
طلای هشتم ایران برای تیم تنیس روی میز دونفره بانوان
تشخیص به‌موقع «تنبلی چشم»، کلید حفظ بینایی کودکان
عطر و بوی شهادت در روستای بیهود قائنات
برگرداندن طلا به صاحبش با تلاش مأموران انتظامی
کشف و ضبط ۳۸۰ کیسه کود شیمیایی در هشترود
تشییع و تدفین شهید یعقوب فرد سالارزهی امروز در شهرستان هامون
برد و تساوی نمایندگان هرمزگان در لیگ دسته سوم فوتبال
هاشم بیگی فینالیست شد
پیوندی ازجنس خدمت بی منت درحوزه سلامت درمناطق محروم آذربایجان غربی وخراسان جنوبی
درخشش دانش آموزان کوهدشتی در دوازدهمین دوره مسابقات رباتیک کشور
اخبار کوتاه ۲۲ آبان در گلستان
یزد، میزبان کنفرانس ملی آموزش با رویکرد الهی
بزرگداشت هفته مازندران توسط دانش‌آموزان قائم‌شهر
آیین تجلیل از واقف ۳۰ هزار جلد کتاب در رشت
آغاز عملیات اجرایی محور بندرترکمن به یساقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)